ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

روغن کاری

اختصاصی از ژیکو روغن کاری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 55

 

روغنکاری : هدایت روغن بین دو سطح که نسبت به یکدیگر حرکت دارند

هدف از روغنکاری :

کاهش اصطکاک بین قطعاتی که نسبت به هم حرکت دارند : وقتی روغن رابین دو قطعه که نسبت به هم می لغزند تزریق کنیم دوقطعه به جای اینکه روی هم بلغزند مجبورند روی لایه ای از روغن بلغزند که باعث کاهش اصطکاک و در نتیجه کاهش اتلاف توان در اثر اصطکاک می شود

روغن کاری قطعات متحرک تا کمتر سائیده شوند: خلاصی بین قطعات متحرک (مثل یاتاقان ها و میل لنگ )با روغن پر می شود و قطعات مجبورند روی لایه ای از روغن حرکت کنند بدین ترتیب هم کمتر سائیده می شوند

روغن با گردش در موتورمقداری از گرمای آن را جذب می کند:روغن داغ به کارتل باز می گردد و گرمای خود را پس می دهد مقداری از این گرما از طریق سینی کارتل در هوای اطراف دفع می شود .

روغن خلاصی بین یاتاقان ها را پر می کند: وقتی بارهای سنگین به طور ناگهانی بر یاتاقان ها وارد می شود روغن مانند یک ضربه گیر عمل می نماید در نتیجه یاتاقان ها کمتر سائیده و معیوب می شوند وسر و صدا نیز کاهش می یابد.

روغن به عنوان آب بند عمل میکند: روغن به درز بندی رینگ های پیستون با جداره سیلندر کمک می کند و علاوه بر روغن کاری پیستون، خروج کمپرس از بین رینگ پیستون و سیلندر به داخل محفظه میل لنگ را کاهش می دهد.

روغن بصورت پاک کننده عمل می کند: روغن یاتاقان ها و سایر قطعات متحرک را شستشو داده و ذرات ریز و گرد و غبار را جذب می نماید وبه سینی کارتل هدایت می کند . ذرات درشت در کف کارتل ته نشین و ذرات ریز در زمان عبور از فیلتر، در آن باقی می ماند و روغن تمیز مجدداً موتور را روغنکاری می کند.

روغن بصورت یک پوشش عمل می کند: روغن از اکسید شدن وخوردگی قطعات جلو گیری می نماید.

خصوصیات روان سازها :

viscosity (چسبندگی)

Flashpoint

Firepoint

Cloudpoint

pourpoint

Corrosion (خورندگی)

Adhesiveness

Specific gravity

1) چسبندگی :

مقدار مقاومت است که یک روغن نسبت به جاری شدن از خود نشان میدهد هر چه چسبندگی بیشتر باشد روغن بار بیشتری را می تواند تحمل کند ولی اصطکاک در مقابل جابجایی لغزشی آن هم بیشتر می شود.

روغنی که ویسکوزیته آن کم باشد رقیق است و به آسانی جاری می شود و روغنی که ویسکوزیته آن زیاد باشد غلیظ است وآهسته تر حرکت می کند.

چون با افزایش دما چسبندگی کاهش می یابد برای کارهایی که دما معمولا بالاست باید از روغن با چسبندگی بالا استفاده شود

روغن باید ویسکوزیته مناسب داشته باشد تا بتواند به آسانی به همه قطعات متحرک برسد اگر ویسکوزیته کم باشد (روغن رقیق) نمی تواند در بین قطعات پایداری داشته باشد و به راحتی از بین قطعات رانده می شود و اگر ویسکوزیته زیاد باشد (روغن غلیظ) به راحتی بین قطعات قادر به نفوذ نیست (به خصوص در زمان سرد بودن موتور) و موجب سایش

قطعات خواهد شد .

شاخص چسبندگی (V.I.) :

برای مقایسه تغییرات چسبندگی روغن های مختلف با تغییر دما شاخصی به نام شاخص چسبندگی تعریف می کنند که از صفر تا صد تغییر می کند هرچه این شاخص بیشتر باشد نشان دهنده این است که تغییرات چسبندگی روغن با تغییر دما کمتر است که نشانه کیفیت بیشتر روغن است.

عدد VI روغن از مقایسه با دو روغن Pennsilvenia که دارای VI=100 و از نوع پارافینی است... و ...روغن های Texas یا Gulf Coast که VI صفر دارند و از نوع نفتینی هستند٬ بدست می آیند.

2) Flash point :

کمترین دمایی که بخارهای روغن در آن دما اگربا شعله کوچکی تماس داده شوند لحظه مشتعل وسپس خاموش می شوند را flash point گویند که در واقع میزان میزان آتش گیری و فرار بودن روغن را نشان می دهد هر چه گرانروی بیشتر باشد ٬ مشلما نقطه اشتعال نیز بالاتر است و هر چه نقطه اشتعال و احتراق روغن بهم نزدیک تر باشد٬ بهتر است و برحسب درجه سانتی گراد با پسوند F روی برخی قوطی‌های روغن دیده می‌شود.

۴۰۰F حداقل قابل قبول Flash Point و F بیشتر معرف روغن بهتر است.

3) Fire point :

کمترین دمایی که در آن دما روغن به طور پیوسته می سوزد را fire point گویند. برای اینکه روغن در هنگام کار کردن نسوزد باید بالا باشد.

4) Cloud point :

وقتی دمای کاری روغن خیلی پایین باشد روغن از حالت مایع به حالت جامد یا پلاستیک تغییر فرم می دهد. دمایی که در آن این اتفاق رخ می دهد را cloud point می گویند.

5) Pour point :

کمترین دمایی که روغن در آن جاری می شود را pour point گوینداین خصوصیت نشان دهنده توانایی روغن برای جاری


دانلود با لینک مستقیم


روغن کاری
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد