ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سیستم های کنترلی فرآیند های غشائی

اختصاصی از ژیکو سیستم های کنترلی فرآیند های غشائی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 60

 

سیستم های کنترلی فرآیند های غشائی :

6-1- مقدمه :

امروز سیستم ها و ابزارهای کنترل بسیار پیشرفت کرده اند که محدوده این پیشرفت از سیستم های کنترل مکانیکی به سمت سیستم های کامپیوتری می باشد عبور از سیگنال های آنالوگی به دیجیتالی هنوز کامل نشده است . محدوده سیگنال 4 تا 230 میلی آمپر از یک وسیله اندازه گیری هنوز به عنوان یک استاندارد استفاده می شود . رله ها و کنترل کننده های پنوماتیکی قدیمی دارای یک مزیت اصلی هستند و آن این است که به آسانی با استفاده از یک چاقوی جیبی قابل تعمیر هستند . بنابراین آنها از لحاظ سادگی تکنولوژی جایگزین بسیار اندکی دارند و نسبت به خیلی از تکنولوژی های جدید ترجیح داده می شوند . امروزه به علت پیشرفت علوم کامپیوتر و نرم افزار گرایش به سمت سیستم های کنترلی بر پایه کامپیوتر زیاد شده است .

PLC ها کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی هستند که چندین سال است به بازار عرضه شده اند . برنامه ریزی این سیستم ها اگر چه اندکی مشکل است ولی پیشرفت سریعی داشته است . ساختمان PLC و اجزاء تشکیل دهنده آن به طور خلاصه در زیر توضیح داده می شود .

ساختمان و عملکرد یک PLC بسیار شبیه به یک کامپیوتر است . تفاوت عمده PLC نسبت به کامپیوتر ، ساده بودن و قابلیت استفاده PLC در مار کنترل فرآیند می باشد براین اساس یک PLC به پنج قسمت زیر تقسیم بندی می شود که در شکل 6-1 نیز نشان داده شده است .

1- منبع تغذیه

2- حافظه

3- واحد پردازنده مرکزی (CPU)

4- ترمینال ورودی

5- ترمینال خروجی

1- منبع تغذیه :

منبع تغذیه ، ولتاژهای مورد نیاز PLC را تأمین می کند . این ولتاژها معمولاً 5+ ، 12- ، 12+ ، 24 ولت هستند . جهت تولید ولتاژهای فوق ، منبع تغذیه از برق شهر 220 ولت را دریافت نموده و پس از کاهش سطح آن ، به صورت ولتاژ DC تولید می شود . ولتاژ 5 + ولت برای تغذیه آی سی های TTL و دیگر قطعات الکترونیکی و ولتاژ 24 ولت DC در ترمینال های ورودی و خروجی مورد استفاده قرار می گیرد . در شرایط خاص که برق شهر از مدار خارج می شود ، جهت حفظ اطلاعات فرآیند ، از یک ولتاژ اضطراری به مقدار 8/2 تا 6/3 ولت استفاده می کنند که این ولتاژ توسط یک باطری به نام محافظ تأمین می گردد و به طور اتوماتیک توسط برق شهر شارژ می شود .

2- حافظه

حافظه یکی از بخش های مهم PLC است که برنامه های ثابت و قابل تغییر در آنها ذخیره می شود . در سیستم PLC از دو نوع حافظه EPROM و RAM استفاده می شود . در این حافظه ها اطلاعات برنامه کنترل و برنامه سیستم عامل که کار آن مدیریت کل PLC است ، ذخیره می شوند . در حافظه RAM اطلاعات موقت همچون فلگ ، تایمر و شمارنده ها ذخیره می شوند ، در صورتی که در حافظه EPROM اطلاعات برنامه های کاربردی و سیستم عامل را ذخیره می کنند .

3- واحد پردازنده مرکزی (CPU)

CPU یا واحد پردازش مرکزی در حقیقت قلب PLC است کار آن دریافت اطلاعات از ورودی ها و پردازش این اطلاعات مطابق دستورات برنامه و صدور فرمان هایی به خروجی می باشد . می توان افزایش سرعت پردازش اطلاعات در یک CPU دقیقاً وابسته به CPU مورد استفاده در سیستم سخت افزاری است .

4- ترمینال ورودی :

معمولاً به وسیله سنسورها ، سیگنال های ورودی به ترمینال های مورد نظر وصل می شوند که این سیگنال ها به صورت سیگنال های 24 ولت است . برای ارسال سیگنال فوق به PLC باید به سطح ولتاژ 5 رساند و سپس به وردی PLC وصل نمود سیگنال های ورودی به صورت آنالوگ بین 0 تا 10 ولت ، 4 تا 20 میلی آمپر و 0 تا 20 میلی آمپر در فرآیند ها وجود دارند .

5- ترمینال خروجی :

از این قسمت ، فرمان های سیستم کنترل به اجرا کننده فرمان یعنی محرک ها ارسال می شوند . سیگنال های خروجی معمولاً 24 ولت و صفر می باشند که در صورت مناسب بودن برای تحریک محرک ها ی ، بوسیله تقویت کننده ها


دانلود با لینک مستقیم


سیستم های کنترلی فرآیند های غشائی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد