ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نهضت عاشورا

اختصاصی از ژیکو نهضت عاشورا دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 8

 

تشابهات انقلاب اسلامی و قیام امام حسین (ع)

نهضت عاشورا به لحاظ ماهیت اسلام خواهی، اصلاح طلبی و ظلم ستیزی اش، همواره الهام بخش انقلابیون و حرکتهای اصلاحی بوده است، انقلاب اسلامی ایران نیز از آن سر چشمه سیراب شدو از محتوای عاشورا الهام گرفت، شرایط سیاسی و اجتماعی ایران قبل از انقلاب، شبیه دوران بنی امیه بود، فساد و ظلم حاکمیت داشت، اسلام در حال فراموشی و انزوا بود، ابتذال فرهنگی غربزدگی، معروف شدن منکر، منکر شدن معروف، زندان وشکنجه آزاد مردان وحیف و میل بیت المال و… ، همه شرایطی را به وجود آورده بود که اصلاحی عمیق را می طلبید امام خمینی (ره) با الهام از عاشورا، روح حماسه و غیرت دینی را در مردم دمید و آنان را به حکومت اسلامی و حاکمیت ارزشهای قرآنی فرا خواند، همانند جدش سید الشهداء مفاسد رژیم منحط طاغوت را بر شمرد و از تبیین مفاسد معاویه، یزید، ابن زیـاد و … ذهنها بـه مفـاسد و مظـالم طاغوتیان منتقل می شد. ولـذا مـردم مبارزات خـود را بـر ضد یـزید زمـانـه می دانستند و شعارهای زمـان انقلاب، ایـن پیـونـد را تـائید می کند، مـردم می گفتند .

نهضت حسینی و انقلاب اسلامی

عاشورا محور بسیج مردم و عنصر شهادت، به مبارزه مردم روح و جان می بخشید. بهره های عاشورای حسینی به انقلاب اسلامی فراوان می باشد و به تعبیر امام خمینی ره اگـر قیـام حـضرت سیّد الشهداء نبـود، امـروز ما هم نمی توانستیم پیروز شویم

قیام و شورش در امت اسلامى

قیام بزرگ و حماسه آفرین امام حسین ـ علیه السلام ـ سر چشمهء نهضتها و قیامهاى متعدد در جامعهء اسلامى گردید که مهمترین آنها برپایی نظام جمهوری اسلامی بود.

نظارت همگانی جزء مهم ترین اصول ادیان آسمانی است و ایجاد فضای نقادی در جامعه و احیای امر به معروف و نهی از منکر برای ترویج خوبی ها و از بین بردن بدی ها در جامعه در همیشه تاریخ در اختیار بشر بوده، دولت هایی که به این مسئله توجه ویژه داشتند و همواره در قله افتخار بوده اند.

وجود انگیزه ستایش خوبی ها و تنفر از بدی ها در وجود همه انسان ها است خداوند در آفرینش انسان این انگیزه را قرار داده که تا مسخ نشده و نورانیت در قلب او وجود دارد می تواند به احیای امر به معروف و نهی از منکر بپردازد.

فریضه امر به معروف و نهی از منکر در احکام انبیاء و کتب آسمانی همواره وجود داشته است. در دنیای امروز روحانیت وظیفه اشاعه این فریضه در بین آحاد مردم را بر عهده دارد.

وظیفه روحانیت را تبیین عقاید صحیح و جلوگیری از فساد است و شاخص ترین نقش روحانیت در دنیای امروز به تاسی از داستان عاشورا اباعبدالله الحسین، احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر است.

حقانیت امر به معروف و نهی از منکر در واقعه کربلا امام حسین (ع) را الگویی مناسب در زندگی بشر است و امام حسین (ع) در واقعه کربلا الگویی مثال زدنی برای احیای امر به معروف و نهی ار منکر خلق کرد.

انقلاب اسلامی ما با محرم پیروز شد و امروز با نام امام حسین (ع) زنده و جاوید است از این رو وظیفه صاحبنظران جامعه اسلامی است که از واقعه عاشورا و هدف امام حسین (ع) از این حرکت که احیای امر به معروف و نهی از منکر بوده یک کتاب روشن تدوین کنند.

امر به معروف و نهی از منکر را سرمایه عظیمی برای حیات طیبه جامعه است. احیای این فریضه بر همه مردم جامعه واجب است و هر فردی مکلف به اجرای آن در موارد ضروری است.

همه امور عالم پهنه حضور امر به معروف و نهی از منکر است. انسان ها در امور اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، آموزشی و هر چه که جزء عناوین زندگی بشر امروز است، باید نظارت همگانی داشته باشند.

خداوند در قرآن بهترین امت های روی کره زمین را آمران به معروف و ناهین از منکر معرفی کرده است. سرآمدی امت های امروز با احیا به روحیه تذکر لسانی و وظیفه همگانی میسر می شود.

نقش حوزه ها، علما و فقها در شفاف سازی احیای این فریضه در دنیای بسیار زیاد است. اگر حوزه ها در گذشته به این مسئله نپرداخته اند به دلیل عملیاتی نبودن آن بود. امروزه با گسترش دولت ها باید احکام جداگانه ای به تناسب امکانات و واقعیات جهان امروز تنظیم کرد.1

میان انقلاب اسلامى ایران و قیام امام حسین(ع) پیوندهاى پایدارى برقرار است. از جهات عدیده اى مى توان این پیوندها را تبیین کرد. با این همه برخى گفته اند جنس این دو اقدام، مشابهتى با یکدیگر ندارند چرا که یکى (انقلاب اسلامى) از جنس حرکتى ایدئولوژیک است و دیگرى (قیام امام حسین) از جنس حرکتى فرهنگى و حتى عرفانى - اخلاقى. به گمان این تحلیلگران عرضه روایت عرفانى از قیام امام حسین (ع)، گویاترین تبیین در باب این حرکت است و لذا قرابت ماهوى با انقلاب اسلامى ایران ندارد. گفت و شنفت حاضر مى کوشد به این پرسش بپردازد که آیا عرضه روایتى عرفانى از قیام امام حسین امکانپذیر است یا نه و نیز مى کوشد مشابهت هاى مفهومى و ماهوى میان این دو رخداد بزرگ را عیان نماید. حجت الاسلام هادى صادقى از پژوهشگران عرصه الهیات و فلسفه دین است که ضمن تدریس در پاره اى دانشگاه ها، مدیریت مرکز پژوهش هاى صدا و سیما در قم را نیز برعهده دارد.

رابطه عرفان امام حسین با حرکت انقلاب اسلامی

آیا امکان عرضه روایت عرفانى از عاشورا وجود دارد به گونه اى که متفاوت از روایتهاى انقلابى و ایدئولوژیک باشد؟ آیا این دو روایت الزاماً تعارض با یکدیگر دارند؟ آیا مانعة الجمع هستند و یا امکان سازگارى میان آن دو وجود دارد؟

امکان عرضه روایت عرفانى از عاشورا به نظر مى رسد که وجود داشته باشد. به دلیل اینکه عرفان امام حسین(ع) یک عرفان دینى است و حرکت ایشان نیز حرکت کاملاً دینى است که یکى از ابعاد آن نیز جنبه هاى عرفانى امام حسین (ع) است. از جهت دیگر وقایع عاشورا و سخنان امام حسین(ع) و اصحاب ایشان را که مى بینیم جنبه هاى عرفانى فراوانى را مى توانیم ملاحظه کنیم. پیوندى که یاران با امام(ع) دارند و نوع بیانى که در شب عاشورا به کار مى برند نهایت همان عرفانى است که انسان مى بیند و این نهایت سیرى است که یک بنده مى تواند در عرفان داشته باشد و همه چیز خودش را براى خدا فنا کند. خود امام حسین(ع) هم که در روز عاشورا هر چه که داشت اصحاب و فرزندان و نهایتاً هم که آن فرزند خردسالشان را که دادند به این معنا است که همه چیزم را اى خداوند به تو دادم و چیز دیگرى برایم باقى نمانده است. هر لحظه که امام (ع) به ظهر عاشورا نزدیکتر مى شدند چهره شان برافروخته تر مى شد گویى که شادمانه تر نزدیک لقاء الله مى گشت. همچنین مناجاتى که امام در گودال قتلگاه با خداوند داشتند این بعد را برجسته تر مى کند. تمام این حرکات نشان دهنده این بعد عرفانى نهضت عاشورا است.

از حیث دیگر که به این حرکت نگاه کنیم مى بینیم که انسان در عرفان چیزى به نام جهاد و مبارزه با نفس هم دارد و این حرکت عرفانى است یعنى اینکه مبارزه با خود و نفس و زیر پا گذاشتن تعلقات یک حرکت کاملاً اخلاقى و عرفانى است. وقتى که مسلمانان از غزوه تبوک بازمى گشتند پیامبر(ص) به آنها گفت مرحبا به آن قومى که جهاد اصغر را تمام کردند و براى


دانلود با لینک مستقیم


نهضت عاشورا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد