بطور کلی کیفیت سبزیجات را پس از برداشت از مزرعه نمیتوان بهبود بخشید و هدف از نگاهداری حفظ کیفیت اولیه است .
سبزیجات کیفیت خود را به چند طریق از دست میدهند و فهرست ذیل نمایانگر زیانهائی است که ممکن است در فاصله برداشت از مزرعه و هنگام مصرف به کیفیت آنها وارد آید :
- تغییرات متابولیک که با تنفس گیاه و یا رسیدن آن ارتباط دارد .
- کم شدن رطوبت که در نتیجه آن گیاه پیر و پلاسیده میشود .
- زخمی شدن و آسیبهای مکانیکی
- آفت زدگی
- آسیبهای فیزیولوژیکی
- آسیبهای مربوط به سرما و انجماد
- تغییرات عطر و طعم
- روئیدن و ریشه کردن
بنابراین حفظ کیفیت هویج در فاصله بین برداشت تا مصرف , زمانی میسر است که محصول در شرایط صحیح از مزرعه برداشت شده و بطریق مناسب بستهبندی و حمل و نقل شود و به ترتیبی که در زیر آمده است آنرا نگهداری نمایند .
1 ـ هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد ارائه نحوه چیدن , بستهبندی , حمل و نقل و نگاهداری هویج میباشد .
این استاندارد در مورد هویج نوع Daucus carota Linnaeus که در فصل زمستان برای نگهداری تولید میشود بکار میرود .
نگاهداری هویج در سردخانه
مقدمه
هدف و دامنه کاربرد
شرایط چیدن و درجهبندی
بستهبندی هویج
پائین آوردن درجه حرارت
درجه حرارت مطلوب
رطوبت نسبی
گردش هوا
مدت نگاهداری
شامل 7 صفحه فایل word
دانلود مقاله نگهداری هویج در سردخانه