لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 21
مقدمه
در قرن حاضر، بتن به عنوان یکی از پرمصرفترین فرآوردههای ساختمانی در جهان شناخته شده است. از ویژگیهای بسیار خوب آن، اقتصادی بودن، سهولت دسترسی به اجزای تشکیل دهنده آن در اکثر مناطق، شکلپذیری و پایانی نسبتاً بالای آن را باید نام برد. این عوامل باعث توجه روزافزون به آن شده است. بدین جهت لازم است که متخصصان، خواص اجزای تشکیل دهنده و مراحل اساسی در ساخت، نگهداری و در مواقع لزوم تعمیر و مرمت آن را به خوبی بشناسند.
در ساختمان یک سازه بتنی، لازم است نسبت اجزای بتن طراحی شود، برخلاف نولاد، در مورد بتن نمیتوان به مشخصات ارائه شده از سوی تولیدکنندگان اکتفا کرد. به علت آشنایی و شناخت کامل بعضی از مجریان کارهای عمرانی با خصوصیات و رفتار بتن و آشنا نبودن با شیوههای صحیح اختلاط اجزای آن در سالهای اخیر گسیختگی و خرابیهای زیادی در تعدادی از سازههای بتنی مشاهده شده است. به نظر میرسد در پارهای از موارد، اثرات آب و هوا و دما و شرایط محیطی و تطبیق خصوصیات بتن با استانداردهای بینالمللی در ساخت بتن مورد توجه قرار نمیگیرد.
تاریخچه
تاریخچه سیمان در سال 1756 میلادی به نام جان اسمیتون که مامور بازسازی چراغ دریایی ادیسون در سال جنوب غربی انگلستان شده بود، به این نتیجه رسید که بهترین ملات وقتی بدست میآید که مواد پوزولانی با سنگ آهک حاوی مقدار زیادی از مواد رسی مخلوط شود. اسمیتون اولین شخصی بود که به خواص شیمیای آهک پی برد.
به دنبال آن، سیمانهای هیدرولیکی دیگری مانند سیمان روی که جیمز پارکر از کلسینه کردن گلولههای سنگ آهک رسی آن را بدست آورد، توسعه پیدا کرد. در سال 1824 میلادی، معماری به نام ژوزف آسپرین در شهر لیدز، سیمان پرتلند را به ثبت رساند. در سال 1845 میلادی، ایزاک جانسون نخستین نمونه سیمان را که امروز به نام سیمان پرتلند میشناسیم، تولید کرد.
تاریخچه بکارگیری بتن در فولاد
بتن مسلح حاصل کشف و اختراع ناگهانی یک نفر نیست، بلکه نتیجه کار تلاش، آزمایش و تجربه تعدادی از مهندسان و معماران قرن گذشته است. در سال 1848 میلادی با ساختن یک قایق پارویی که به وسیله شبکههای مربع مستطیل شکل میلههای آهنی مسلح شده بود، اولین سازه بتن مسلح را به صورتی که ما امروزه آن را میشناسیم، به وجود آورد. تا اوایل قرن بیستم، هیچ روش تئوریکی معتبر و مورد قبول همگان جهت طرح قطعات بتن مسلح وجود نداشت.
در قرن بیستم با پیشرفت تحقیقات تحولی اساسی در شناخت و بررسی رفتارهای بتن مسلح بوجود آمد. بطور کلی به علت دوام عالی، شکلپذیری، قیمت مناسب، مقاوم در مقابل آتشسوزی و استحکام آن، اکنون بتن مسلح به عنوان یکی از پرمصرفترین فرآوردههای ساختمان به شمار میرود.
تاریخچه بتن
استفاده از مواد شیمیایی از سالهای بسیار قدیم متداول بوده و مصریان قدیم گچ تکیلس شده ناخالص را بکار میبردهاند. یونانیانو رومیان سنگ آهک تکلیس شده را مصرف میکردند و بعدها آموختند که به مخلوط آهک و آب، سنگ خرد شده آجر و سفالهای شکسته اضافه کنند. این اولین نوع بتن در تاریخ بود، چون ملات آهک در زیر آب سخت نمیشود. بدین جهت برای ساختمانهای زیرآب سنگ آهم و خاکستر آتشفشانی یا پور بسیار نرم سفالهای سوخته را با هم آسیاب کرده و بکار میبردند و آنچه را که بعدها به نام سیمان پوزولانی شناخته شده تولید کردند.
تاریخچه سازههای بتنی
استفاده از بتن مسلح باعث شده است که در غالب کشورها، موسساتی جهت بررسی علمی بتن مسلح و فرمولبندی روشها و نیز طراحی و تدوین آییننامهها ایجاد شود و نتیجه کار موفقیتآمیز پیش از نیم قرن آزمایش و مطالعه و بررسی این موسسات را میتوان در تکامل روشهای طراحی و در تعدادی از سازهها ساخته شده از بتن مسلح را در تمام نقاط جهان مشاهده کرد. بطور مثال چند نمونه از سازههای بتنی با کاربریهای متناوب را با نمایش شکل بررسی میکنیم.
الف: یک پل معلق در ژاپن به طول 2600 متر که طول بزرگترین دهانه آن، 450 متر است.
ب: ساختمانهای تیپ پیش ساخته در شاهین شهر اصفهان.
توضیحات
اولین روز حضور در کارگاه ساختمانی، آشنایی با مصالح و شرایط کار و انواع لوازم و مواردی که با آنها باید سر و کار داشته باشیم، گذشت.
در این زمان بتنریزی سقف طبقه سوم تمام شده و آماده برای قالببرداری شده بود. بعد از قالببرداری آرماتوربندی، میلگردهای طبقه چهارم وصله شده و میلگردگذاری تیرها هم انجام شد، سپ آماده برای بتنریزی گردید. دور میلگردها قالبگذاری شده و با زدن پشتبند و آماده کردن قالب قبل از قالبگذاری روغن کاری بدنه قالب انجام شده بود.
بعد از قالببندی ستونها، بتنریزی ستونها شروع شد و در این زمانی که بتن به سوی بدست آوردن مقاومت پیش میرفت، کارهای بعد از شروع به انجام شده مانند گرفتن تیرچه از کارگاههای ساخت تیرچه و بلوک و خریدن بلوکها سفالی و یونولیتی در آن زمان بعد از این کارها شروع به بوشکاری و خمکاری میلگردهای کلافهای زیرسقف و خاموتها شوند، بعد از بدست آوردن مقاومت بتن با احتیاط شروع به برداشتن قالبهای ستون و تیرکردن که باید با برداشتن قالب گرفتن بتن ستون و تیر تا چند روز در معرض نور آفتاب و هوا و با به دست آوردن مقاومت نهایی در این زمان شروع به قرار دادن تیرچهها و بلوکها به وسیله استادان ماهر شدن تیرچهها با دقت و با صبر و حوصله فراوان بر روی تیرها قرار میگرفت و بلوکها در حدفاصل بین تیرچهها کار گذاشته میشد.
بعد از این کار که تیرچه و بلوکگذاری به اتمام رسید. نوبت به بستن و گذاردن میلگردهای شناژ رابط بین تیرچهها و بلوکها شد که توسط افرادی که در این کار دستی داشتند، انجام میشد.
تحقیق درباره بتن 21 ص