ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله درباره رادیوتراپی ازراه نزدیک

اختصاصی از ژیکو مقاله درباره رادیوتراپی ازراه نزدیک دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 22

 

بسمه تعالی

رادیوتراپی ازراه نزدیک

Brackytherapy

گردآورندگان:

کیومرث امیدی، سید یحیی کرمانی،مجتبی رحیم بخش

کارشناسان رادیولوژی بیمارستان شهیدبهشتی همدان

مقدمه :

پرتودرمانی یا رادیوتراپی یکی از مهم‌ترین شاخه‌های فیزیک پزشکی است. پرتودرمانی به درمان بیماری با استفاده از پرتوهای نافذ مانند پرتوهای ایکس و آلفا و بتا و گاما که یا از دستگاه تابیده می‌شوند یا از داروهای حاوی مواد نشاندارشده ساطع می‌شوند گویند.

پرتو درمانی استفاده از پرتوهای یونساز برای ازبین بردن یا کوچک کردن بافت‌های سرطانی است. در این روش در اثر آسیب DNA، سلول‌های ناحیه درمان(بافت هدف) تخریب و ادامه رشد و تقسیم غیر ممکن می‌شود. اگرچه پرتو علاوه بر سلول‌های سرطانی به سلول‌های سالم نیز آسیب می‌رساند ولی اکثر سلول‌های سالم بهبودی خود را دوباره بدست می‌آورند. هدف از پرتو درمانی از بین بردن حداکثر سلول‌های سرطانی با حداقل آسیب به بافت‌های سالم است.

کاربرد اصلی پرتو درمانی در معالجه و یا تقلیل امراض سرطانی می‌باشد.

هدف از رادیوتراپی :

هدف رادیوتراپی ازبین بردن سلولهای سرطانی و آسیب حداقلی به سلولهای سالم است که برای درمان انواع تومورهای جامدبه کار میرود. رادیوتراپی گاهی درمان قطعی یااصطلاحا رادیکالradical و گاهی تسکینی یا paliative یا تشکینی است. در روش تسکینی هدف کوچک کردن تومور و کاهش علائم سرطان نظیر دردهای شدید به همراه افزایش طول عمر است. رادیوتراپی گاهی به طور منفرد و بیشتر مواقع با دیگر روشهای درمانی همراه است.

رادیوتراپی قبل از جراحی برای کوچک شدن تومور و یا بعد از جراحی برای ازبین بردن باقیمانده سلولهای سرطانی توصیه میشود.

رادیوتراپی قبل، حین و یا بعد از شیمی درمانی نیز انجام میشود.

به دلیل آسیب سلولهای سالم که ناخواسته در جریان درمان سلولهای سرطانی پیش میآید، باید منتظر اثرات جانبی رادیوتراپی هرچند موقتی باشیم بنابراین درصورتی رادیوتراپی پیشنهاد میشود که سود آن به مراتب بیش از ضرر باشد.

رادیوتراپی در یک مرکز تخصصی با حضور پزشک متخصص رادیوتراپی که مسئول درمان است، و متخصص انکولوژی که میتواند برای شیمی درمانی مورد مشورت قرارگیرد، متخصص فیزیک پزشکی برای اجرای طراحی درمان کامپیوتری و صحت اجرای رادیوتراپی و کارشناسان پرتوتابی که در تماس مستقیم با بیمارند، انجام میشود.

رادیوتراپی با دو روش تابش از خارج و از داخل بدن انجام میشود. تابش از خارج بدن معمولا در مدت چند هفته ولی تابش ازداخل بدن در یک مرحله یا تعداد محدود دفعات انجام میشود. در تابش از دور، بیمار به دقت روی تخت خوابیده و با چرخش هد دستگاه رادیوتراپی در زوایای مختلف و با دقت بسیار زیاد در منطقه ای که بیشترین دز را به تومور و کمترین را به سلولهای پیرامون تومور دهد، انجام میشود. تابش در زمان کوتاه چند دقیقه انجام میشود و بیمار آنرا حس نمیکند.

انواع رادیوتراپی:

همانطور که قبلا اشاره شد،پرتودهی ممکن است توسط دستگاهی خارج از بدن ( رادیوتراپی خارجی یا تله تراپی) و یا توسط منبع پرتو در داخل بدن ( رادیوتراپی داخلی یابراکی تراپی )و یا توسط مواد رادیواکتیو بازدرداخل بدن انجام شود ( رادیوتراپی سیستمیک) نوع پرتودهی به نوع تومور ، تحمل بافت های سالم اطراف محل آن ، مسافتی که پرتو باید در داخل بدن طی کند همچنین به سلامت عمومی بیمار ، تاریخچه بیماری و اینکه آیا بیمار از روشهای دیگر درمان استفاده خواهد کرد یا نه و مجموعه ای عوامل دیگر بستگی دارد . دربیشتر بیماران از روش پرتودرمانی خارجی و در تعداری


دانلود با لینک مستقیم


مقاله درباره رادیوتراپی ازراه نزدیک
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد