ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله درباره طبقه بندی بیماریهای چشم و گوش

اختصاصی از ژیکو مقاله درباره طبقه بندی بیماریهای چشم و گوش دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 19

 

عنوان: طبقه بندی بیماریهای چشم و گوش

هدف دوره :آشنایی با طبقه بندی بیماریهای چشم و گوش

اشکال چشم مربوط به محدودیت عمل چشم است(مثل محدودیت شدت بینایی و یا میدان بینایی) عدم توانایی در بینایی که شامل محدودیت توانائیهای شخص از نظر بینایی است(مثل مهارتهای خواندن و مهارتهای حرفه ای) و محدودیت وتعادل بینایی که به صورت محدودیتهای شخصی و اجتماعی و اقتصادی غیر وابسته است(حرکت محدود،کاربرد محدود) باید تشخیص داده شود.

تعریف سازمان بهداشت جهانی WHO از کوری:

کوری عبارتست از: آسیب خیلی شدید و عمیق چشم.

این تعریف می تواند برای کوری یک چشم با کدهای(1/369و 6/369)و یا کوریهای خاص و منحصر به فرددیگر باشد(0/369)

برای طبقه بندی بیماریهای چشم و گوش ابتدا با ید با اصطلاحات پزشکی مربوط به چشم و گوش آشنا بود که در اینجا چند مورد از اصطلاحات مهم را یادآور می شویم:

واژگان مربوط به چشم

Eye(ophthalmo) = چشم

Vision(opia) = بینایی

Sclera= صلبیه(پوشش چشم که میان سفیدی چشم وقرنیه قرار دارد)

Cornea= قرنیه

Choroids= مشیمیه

Ciliari body= جسم مژگانی

Iris= عنبیه

Lens= عدسی

Conjunctiva= ملتحمه چشم

Retina= شبکیه

Lacrimal gland= غده اشکی

Lacrimal sac= مجرای اشکی

Nasolacrimal duct= مجرایی که مربوط به اشک است و با بینی ارتباط دارد.

Oculus dexter(OD)= چشم راست

Oculus sinister(OS)= چشم چپ

Oculi unitas(OU)= هردو چشم

Myopia= نزدیک بینی

Hyperopia= دوربینی

Presbyopia= پیرچشمی

Astigmatism=بی نظمی جلیدیه (نابرابری انحناء سطوح انکسار نوری چشم)،انحنای قرنیه

Strabismus=لوچی یا ناهماهنگی دو کره چشم

Conjunctivitis=التهاب ملتحمه چشم

Cataract= آب مروارید(کدرشدن عدسی یا کپسول عدسی چشم که بینایی را مختل می کند)

Glaucoma= آب سیاه(ازدیاد فشار درونی کره چشم که موجب سختی کره و نابینایی می گردد)

بیماریهای چشم

التهاب پلک چشم(Belepharitis):عارضه ایی است شایع که با تمیزکردن و جلوگیری از خشک شدن بیش از حد پلکها می توان از بروز آن جلوگیری کرد.از آنجاییکه بلفاریت در اغلب موارد با سبوره (پوسته پوسته)همراه است بایستی اقداماتی برای تمیزکردن پوست انجام داد.معمولاًپماد ضدعفونی کننده،آنتی بیوتیک موضعی و گرمای مرطوب می تواند جهت درمان مفید باشد.با توجه به اینکه شستشوی مداوم روزانه پلکها با لیف تمیز به برطرف کردن پوسته ها کمک می کند.

بیماری قرنیه:قرنیه بخش مهمی از سیستم انکساری چشم است که به عنوان سد مکانیکی و غشاء محافظ عمل می کند و مواد شیمیایی می تواند در آنها نفوذ کند. عملکرد قرنیه به سلامت لایه های سطحی،صافی کافی،شفافیت و شکل کروی آن بستگی دارد.قرنیه بایدمرطوب باشد تا سطح پوششی آن صدمه نبیند و برای آنکه مانند عدسی عمل کند باید سطح آن صاف و بدون پستی بلندی باشد.به دلیل وجود پایانه های عصبی حسی فراوان در قرنیه اکثر ضایعات قرنیه باعث درد،ترس از نورو اشک ریزش میشود و ازآنجاییکه ضایعات قرنیه در انتقال نور و شکست نور تداخل میکند معمولاً با تاری دید همراه هستند.سایر بیماریهای قرنیه عبارتنداز:

1-Corneal Abrasion:خراشیدگی های قرنیه که ممکن است به علت تروما،جسم خارجی،کانتاکت لنزهایی که مدت زیادی روی قرنیه بماند ایجاد شود.

2-Bacteril Keratitis:عفونت قرنیه که ممکن است توسط انواع ارگانیزمهای باکتریال،ویروسی،قارچی و یا انگلی ایجاد شود.هرگاه اپی تلیوم صدمه ببیند قرنیه برای ابتلا به عفونت بسیار مستعد می شود حتی ساییدگیها و خراشیدگیهای کوچک قرنیه نیز محلی برای ورود باکتری هستند.

گلمژه(برجستگی خارجی):گلمژه نوعی عفونت غدد زایس یا مول است که در لبه آزاد پلکها تخلیه می شود. در علم پزشکى گل مژه به دو نوع عفونى و غیرعفونى تقسیم مى شود. نوع غیرعفونى آن، تنها توده چربى متورم و قرمز رنگى است که بدون ایجاد درد یا ناراحتى در ناحیه خارجى پوست ظاهر شده و پس از چند روز به خودى خود درمان مى شود، اما در نوع عفونى پلک با ورم، درد و قرمزى همراه است. احساس سنگینى و درد، سوزش، خارش و خروج ترشحات چرکى از توده متورم، از علائم ابتلا به این بیمارى است. در مراحل پیشرفت بیمارى ، ایجاد ناراحتى و درد هنگام پلک زدن، خارش شدید در ناحیه داخلى چشم، حساس شدن چشم به نور و پیدایش لکه هاى زرد رنگ هنگام دید، از دیگر علائم ابتلا به گل مژه است. تارى دید از عوامل معمولى گل مژه نیست، اما اگر گل مژه نسبتاً بزرگ باشد با فشار روى قرنیه، مى تواند باعث ایجاد تارى دید شود.

کاتاراکت:اصولا هر گونه کدورت عدسی چشم را آب مروارید یا کاتاراکت می گویند. عدسی یا لنز داخل چشم، یک بافت پروتئینی فاقد رگ خونی و عصب می باشد که وظیفه اصلی آن شکست نور و کم و زیاد کردن نور وارد شده به داخل چشم، برای دیدن اشیا در فاصله های دور و نزدیک است.

درمان:

 در مراحل اولیه بعضی از انواع آب مروارید، وضعیت بینایی با استفاده از عینک ممکن است به طور موقت بهتر شود. دارو، قطره ، ورزش یا عینک مانع بروز یا بهبود آب مروارید نمی شوند و هنوز جراحی تنها راه درمان است که شامل خارج کردن عدسی کدر شده و جایگزینی آن با عدسی مصنوعی است.

بسیاری از مردم تصور می کنند که کاهش بینائی جزء لاینفک پیری است؛ در حالی که عمل آب مروارید بسیار آسان، کم خطر و بی درد است.  عمل جراحی آب مروارید عملی بسیار موفق است و سالانه حدود 5/1 ملیون نفر در امریکا و چند صد هزار نفر در ایران تحت این عمل جراحی قرار می گیرند. 

زمان عمل با توجه به نیاز و شرایط هر فرد متفاوت است. در افراد مسن که نیاز چندانی به دید کامل ندارند ممکن است دیرتر نیاز به انجام عمل جراحی باشد.

آب مروارید زمانی نیاز به جراحی دارد که اختلال بینایی، انجام فعالیت های شغلی یا روزمره مانند رانندگی، مطالعه و تماشای تلویزیون را مختل کند و نیازی به رسیدن آب مروارید نیست.

سونوگرافی چشمی از نظر بررسی وضعیت پرده شبکیه چشم و تعیین قدرت لنز داخل چشمی

گلوکوم( آب سیاه): گلوکوم یا آب سیاه بیماری است که می تواند سبب آسیب عصب بینایی و در نتیجه کوری شود. این بیماری در آغاز هیچ علامتی ندارد ولی می تواند در طول چند سال سبب کاهش بینایی و نهایتاٌ کوری شود. درمان زودرس می تواند مانع پیشرفت بیماری و کاهش دید بیمار گردد.

تأثیر گلوکوم بر عصب بینایی: در بسیاری از افراد افزایش فشار داخل چشم سبب گلوکوم می شود. در جلوی چشم فضایی وجود دارد که "اتاق قدامی" خوانده می شود. مایع شفافی همواره وارد این فضا شده و از آن خارج می شود و وظیفه تغذیه بافت های مجاور را بعهده دارد. به محلی که مایع از اتاق قدامی خارج می شود اصطلاحاٌ "زاویه" گفته می شود که محل تلاقی قرنیه و عنبیه است. زمانی که مایع به زاویه می رسد از طریق یک شبکه اسفنجی شکل شبیه یک سیستم زه کشی از چشم خارج می شود.

گلوکوم زاویه باز از آنجا به این نام خوانده می شود که زاویه ای که مایع از آن خارج می شود "باز" است. با این حال، به دلایل نا مشخص، سرعت حرکت مایع از خلال شبکه تخلیه کند است. کندی حرکت مایع سبب تجمع آن و بالا رفتن فشار داخل چشم می شود و این افزایش می تواند سبب آسیب دیدن عصب بینایی و کاهش دید شود، مگر آنکه فشار چشم پایین آورده شود.

چه کسانی  در خطرند؟افراد بالای 40 سال ،کسانیکه در خانواده شان سابقه این بیماری وجود دارد.

گلوکوم زاویه باز در ابتدا علامت خاصی ندارد. دید طبیعی بوده و دردی وجود ندارد. با ادامه یافتن بیماری، بیمار متوجه می شود که هر چند اشیایی را که جلویش قرار دارند خوب می بیند ولی اشیایی را که در کنار قرار داشته و باید از گوشه چشم به آنها نگاه کند بخوبی نمیبیندبیمار مبتلا به گلوکوم در صورت عدم درمان ممکن است ناگهان متوجه شود که "دید کناری" ندارد. درست مانند این است که دارد از درون یک لوله به اطراف نگاه می کند. ادامه یافتن بیماری ممکن است سبب از بین رفتن باقیمانده دید حتی در مرکز شده و بیمار کور شود.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله درباره طبقه بندی بیماریهای چشم و گوش
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد