ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله کامل درباره پرورش شترمرغ اهلی 63 ص

اختصاصی از ژیکو دانلود مقاله کامل درباره پرورش شترمرغ اهلی 63 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 62

 

مقدمه:

با وجود گذشت بیش از یک قرن از پرورش شترمرغ اهلی در مزارع افریقای جنوبی، اطلاعات علمی کمی در خصوص تغذیه شترمرغ وجود دارد و نیازهای غذایی این پرنده به طور دقیق برآورد نشده است. نتها در چندساله اخیر برخی از تحقیقات اولیه در اسرائیل و افریقای جنوبی در این زمینه انجام شده اشت. هنوز جنبه های زیادی مورد تحقیق قرار نگرفته و اطلاعات گردآوری شده در این بخش بیشتر مربوط به تجربیات پرورش دهندگان شترمرغ در افریقای جنوبی است.

شترمرغ بطور کامل علفخوار نبوده و در حیات وحش قسمتی از غذای آنان را حشرات، پستانداران کوچک، مارمولک و گاهی تخم پرندگان تشکیل می دهد. اگرچه شترمرغ ها علف می خورند ولی غذای مورد علاقه آنان را برگ گیاهان دولپه ای و نیز دانه آنها تشکیل می دهد.

شترمرغ بر اساس عادت طبیعی در مراتع فقیر زندگی کرده و می تواند در این شرایط غذای کافی برای خود تهیه نماید، جائیکه گاو و حتی گوسفند قادر به زندگی نیستند.

مانند سایر دامها هزینه غذا یکی از عمده ترین مخارج پرورش شترمرغ را تشکیل می دهد. با استفاده از قابلیت شترمرغ در مصرف غذای فقیر و متنوع می توان تا حد زیادی از هزینه های پرورش کاست.

1- فیزیولوژی گوارش:

مطالعات معدود انجام شده برروی شترمرغها نشان می دهد که آنها قادرند الیاف خام را بهتر از سایر طیور هضم نمایند. در این زمینه فیزیولوژی گوارش شترمرغ را می توان با خرگوش و اسب مقایسه کرد. Angle دریافت که هضم الیاف دیواره سلولی (NDF) که تا میزان 5 تا 6 درصد توسط طیور قابل هضم است، در جیره جوجه های شترمرغ می تواند از سن 3 هفتگی مورد استفاده قرار گیرد. توانایی هضم NDF شامل درصدی از فیبر موجود در غذا (سلولز، همی سلولز و لیگنین) است که پتانسیل هضم شدن را دارد. در شترمرغهای در حال رشد، در خلال 10 هفته اول این توانایی بصورت خطی تا میزان 51 درصد افزایش یافته و در مورد شترمرغهای کاملاً رشد کرده بالغ بر 60 درصد می گردد. چنین قدرت بالای هضم غذاهای فیبری را در گله های حیوانات نشخوارکننده می توان یافت.

غذاهای فیبری توسط شترمرغ از مری به پیش معده (معده غده ای) می رود و عملیات اولیه هضم شیمیایی بوسیله شیره معدی انجام می شود. سپس غذا از یک منفذ بزرگ وارد معدة ماهیچه ای بنام سنگدان می شود. دیوارة ماهیچه ای ضخیم سنگدان به همراه سنگریزه های خشن موجب تقسیم مکانیکی غذا به قطعات کوچکتر می گردد.

سپس غذا وارد رودة کوچک شده و با اضافه شدن ترشحات روده ای بخصوص از لوزالمعده، مواد مغذی جذب می شوند. فعالیتهای تخمیری که توسط باکتریها در روده کور و بزرگ انجام می شود شترمرغ را قادر می نماید که از مقادیر زیاد فیبر در غذا استفاده نماید. احتباس طولانی غذا در حدود 40 ساعت در دستگاه گوارش برای فلور باکتریایی بیهوازی زمان کافی فراهم می آورد تا روز غذا اثر نموده و منجر به شکستن سلولز و همی سلولز گردد. در این فرآیند اسیدهای چرب فرار نظیر اسید استیک، اسید پروپیونیک و اسید بوتیریک تولید شده که توسط دیواره معده جذب شده و انرژی لازم را برای پرنده مهیا می سازد.

طی آزمایشهای Swart دریافت که شترمرغهای در حال رشد می توانند تا 76 درصد از انرژی متابولیسمی مورد نیاز خود را از شکستن سلولز بدست‌آورند. باید توجه داشت که افزایش میزان الیاف خام در جیره ممکن است کاهش جذب سایر ترکیبات سهل الهضم جیره شود.

ارتباط رشد با مصرف غذا:

رشد و افزایش وزن زنده شترمرغ بستگی اساسی به نحوه تغذیه و مدیریت دارد. تغذیه شترمرغهای پرواری با غذای کنسانتره باعث رشد بسیار سریع از سن یک تا چهار ماهگی می گردد و لی ممکن است دفرمه شدن پا خصوصاً مفاصل را به دنبال داشته باشد. در اینگونه موارد توسعه استخوانهای پا با افزایش سریع وزن شترمرغ همخوانی ندارد.

نتایج یک مطالعة اخیر در افریقای جنوبی نشانگر آن است که شترمرغ مناطق مختلف، تفاوتهایی را در افزایش وزن نشان می دهد. در این مطالعه شترمرغهای ادشورن افریقای جنوبی، نامیبیا و زیمباوه با یکدیگر مقایسه گردیدند. شترمرغهای ادشورن افریقا دیرتر از بقیه به حداکثر وزن بدن و نیز حداکثر افزایش وزن روزانه رسیدند، ولی هیچگونه تفاوت معنی داری در وزن پرنده بالغ بین شترمرغهای نواحی مختلف وجود نداشت.

غذای مصرفی شترمرغ بستگی به وزن پرنده و میزان انرژی موجود در جیره دارد. معمولاً پرندگان تا زمانیکه از لحاظ انرژی نیازشان رفع نگردد از خوردن دست نمی کشند. در صورت تغذیه آزاد با جیرة متراکم (کنسانتره) میزان غذای روزانه دوره رشد 3 تا 4 درصد وزن بدن می باشد و تنها در پایان دوره رشد این مقدار کاهش یافته و به 2 تا 5/2 درصد می رسد. جدول (1) متوسط غذای مصرفی روزانه شترمرغها را در دوران مختلف زندگی نشان می دهد.

ضریب تبدیل غذایی در جوجه ها 4/1 تا 6/1 است و در شترمرغهای جوان 4 تا 6 ماه این نسبت 4 تا 6 و در پایان دوره رشد به 10 افزایش پیدا می کند.

2- میزان احتیاجات به مواد مغذی:

همانند سایر حیوانات شترمرغها هم جهت رشد، نگهداری و تولید مثل نیاز به آب، کربوهیدرات، پروتئین، چربی و ویتامینی ها دارند.

انرژی از شکستن کربوهیدراتهای موجود در غذاهای حاوی مواد قندی، نشاسته، چربی، پروتئین و الیاف خام (سلولز و همی سلولز) بدست می آید. انرژی قابل استفاده حاصل از غذا انرژی قابل سوخت و ساز (ME) نامیده می شود که شامل اختلاف انرژی غذا و انرژی دفع شده از طریق مدفوع و ادرار و گاز بوده و با واحد مگاژول بر کیلوگرم (MJ/Kg) محاسبه می گردد. در گونه های مختلف حیوانات دستگاه گوارش متفاوت بوده و ضریب تبدیل غذایی برای هر ماده غذایی با دیگری فرق می کند. بنابراین میزان ME در هر حیوان و بریا هر غذا متفاوت خواهد بود.

چنین اطلاعاتی هنوز برای شترمرغ در دسترس نیست. لذا از جداول موجود طیور و خوک استفاده می گردد که البته ارزش انرژی متابولیسمی در این جدول بدون احتساب الیاف خامی که شترمرغ می تواند استفاده نماید درنظر گرفته شده است.

پروتئین از اسیدهای آمینه تشکیل شده است. اسیدهای آمینه از ترکیبات اولیه هر سلول بوده و در تعداد زیادی از فرآیندهای متابولیکی بدن شرکت می نماید. لذا پروتئین موجود در غذا یکی از مهمترین عوامل رشد و تولید مثل هر موجود زنده محسوب می گردد. شترمرغ در دروان فیزیولوژیکی مختلف شامل رشد، نگهداری و تولید مثل نیاز متفاوت به پروتئین در یک جیره غذایی دارد. درصد پروتئین در یک جیره بصورت درصد پروتئین خام مطرح می گردد. در هنگام تغذیه حیوانات با مواد پروتئینی بایستی هم میزان پروتئین جیره و هم ارزش غذایی آن مد نظر قرار گیرد. این امر بستگی به ترکیب اسیدهای آمینه پروتئین دارد. کیفیت یک پروتئین بوسیله محتویات کلی و نیز میزان اسیدهای آمینه ضروری آن تعیین می شود. پروتئین با منشاء جیوانی فاقد ارزش غذایی زیادی است.

تنها نشخوارکنندگان قادرند که اسیدهای آمینه ضروری را توسط میکروارگانیسم ها در شکمبه بسازند. بدین ترتیب این حیوانات به اسیدهای آمینه ضروری در جیره وابستگی ندارند. این که میکروارگانیسم ها در دستگاه گوارش شترمرغ، تنها در سکوم و روده بزرگ وجود دارند، در این


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله کامل درباره پرورش شترمرغ اهلی 63 ص

دانلود مقاله کامل درباره گیاه خشخاش 19 ص

اختصاصی از ژیکو دانلود مقاله کامل درباره گیاه خشخاش 19 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 19

 

دانشگاه پیام نور

واحد شهر جدید پریس

دانشکده کشاورزی

موضوع تحقیق:‌

گیاه خشخاش

نام درس:

زراعت عمومی

استاد مربوطه:‌

جناب آقای محمود پور

محقق:‌

آرزو ترسان

اردیبهشت:‌88

فهرست مطالب

عنوان صفحه

مقدمه 2

نام علمی و مختصری در مورد تیره ی خشخاش........................................ 3

طول عمر و ارتفاع، ریشه، ساقه، برگ، گل، میوه دانه ی خشخاش......... 5

شرایط اقلیمی مناسب برای رشد خشخاش 7

مناطقی که امروزه خشخاش در آنجا کشت می شود 11

منشأ تریاک 12

موارد مصرف خشخاش 13

خواص دارویی خشخاش 14

مقدمه:

خشخاش گیاهی است که بومی که اروپای جنوب شرقی و آسیا (خاورمیانه) است.

کشت خشخاش نخستین بار 3400 سال پیش از میالد در جنوب میان رودان صورت گرفت. در برخی از مقالات هم زکر شده که، این گیاه حدود 2500 سال قبل در منطقه ی مدیترانه کشت می شده است و سابقه ی گیاه را تا 5000 سال قبل ذکر می کنند.

به طور کلی بیشتر مواد مخدر از تریاک به دست می آید و آن نیز محصول نوعی خشخاش است. از آثاری که از سومری ها باقی مانده است چنین برمی آدی که آنها قدیمی ترین و مشهورترین ماده ی مخدر یعنی تریاک را استعمال می کردند و به خشخاش گیاه شادی بخش هم می گفتند. سوری ها خشخاش را گیاه لذت می نامیدند. پس می توان عمر کشت خشخاش را با عمر شناسایی تریاک و مواد مخدر توسط انسان برابر دانست.

هنر کشت خشخاش بعدها از سوری ها به آشوریان و سپس به بابلیها منتقل شد و از آن جا به مصر راه یافت. در دهه ی 13 پیش از میلاد دوران طلایی تریاک با کشت گسترده ی خشخاش در تبس پایتخت مصر آغاز شد. بازرگانان، تریاک و همراه آن کشت خشخاش را از مصر به کارتاژ، یونان و اروپا می بردند، پس از آن« کشت خشخاش در قبرس پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت و تریاک در قرن چهارم به چین هم رسید و به این ترتیب، کشت خشخاش در سراسر کره ی زمین گسترش یافت.

نام علمی خشخاش:‌

در طبقه بندی، هر گیاهی دارای یک اسم ژنریک است که از دو کلمه تشکیل یافته است. اولین کلمه معرف جنس و دومی معرف گونه ی گیاه مورد نظر است. گیاه خشخاش با نام علمی papaver somniferuml (پاپاور سومنیفرم)گیاهیست متعلق به تیره یا خانواده ی papaveraceae (شقایق) و جنس یاژانر papaver و گونه ی somniferume مبدأ خشخاش را از گونه ی papaverse tigerum می دانند.

شرح تیره خشخاش:

Papaveraceae گیاهانی عموماً علفی بندرت دارای اعضای چوبی و یا به صورت درختچه اند شامل 700 گونه می باشند که تعداد فراوانی از آنها تعلق به papaver ها دارند وسعت انتشار آنها در کره زمین زیاد می باشد بطوریکه در غالب نواحی معتدله نیمکره شمالی و حتی در مناطق سرد یافت می شوند ولی در نیمکره جنوبی بندرت ممکن است نمونه هایی از آنها مشاهده گردند این گیاهان برگهایی به وضع منفرد بر روی ساقه دارند پهنک برگ آ«ها نیز غالباً منقسم به قطعات باریک فراوان است گلهای آنها نر- ماده شامل 2 کاسبرگ زود افت 4 گلبرک(در 2 ردیف) تعداد زیادی پرچم و مادگی از تخمدانی چند خانه است. در بعضی از آنها 3 کاسبرگ و6 گلبرگ دیده میشود.

از اختصاصات آنها این است که گلبرگ های آنها در حالت غنچه وضع چین خورده دارند ولی پس از شگفتن گل صاف می گردند.


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله کامل درباره گیاه خشخاش 19 ص

پاورپوینت تعادل در کودکان

اختصاصی از ژیکو پاورپوینت تعادل در کودکان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پاورپوینت تعادل در کودکان


پاورپوینت تعادل در کودکان

لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"

 فرمت فایل: powerpoint (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد اسلاید:33

تعادل

 

تعادل یک واکنش حرکتی نمونه است که به یکپارچگی محرکهای دریافتی از سیستم های بینایی و حسی حرکتی وابسته است.

حسی بینایی به ما می گوید که بدنمان در چه وضعیت نسبی در محیط قرار دارد. داده های حسی حرکتی از گیرنده های درونی بدن به ما می گوید اندامها و بخش های مختلف بدن در چه وضعیت نسبی در مقایسه با یکدیگرند.

در مواقعی که باید تعادل خود را حفظ کنیم سیل اطلاعات حسی باید در سیستم عصبی یکپارچه شود و عضلات همواره با توجه به نیاز مکانیکی حرکت، فعال یا آرام و یا در حالت
استراحت باشند.

 

باید در وضعیت های نامحدودی بتوانیم تعادل خود را حفظ کنیم. بعضی اوقات بدن در وضعیت ایستا، باید متعادل باشد و پاره ای دیگر از مواقع، به ویژه هنگام حرکت به تعادل پویا نیاز است. انتظار می رود بتوانیم نه تنها روی دو پا، بلکه روی سایر اندامها نیز بدن خود را در حالت پویا نگه داریم


دانلود با لینک مستقیم


پاورپوینت تعادل در کودکان

دانلود مقاله کامل درباره اثرات زیانبار خاک

اختصاصی از ژیکو دانلود مقاله کامل درباره اثرات زیانبار خاک دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 5

 

بدون اثرات زیانبار در خون وادار متمرکز شود، (Hochachka and Somero 1973) در پستانداران، این محصول زائد، اوره است، همان ماده ای که توسط کوسه او ray ها برای بدست آوردن تعادل اسمزی در محیط دریایی تولید و جذب می شود.

(1989 Mommsen and walsh) بدلیل اینکه اوره در آب حل می شود، می تواند با از دست دادن آب از طریق ادرار دفع شود و مقدار از دست دادن آب بستگی به قدرت غلیظ کردن کلیه ها دارد.

حیوانات و خزندگان نیتروژن را به شکل یک ترکیب دو حلقه ای، اوریک اسید دفع می کند. محصول(تولید) اوریک اسید یک نوع انطباق(سازگاری) برای دفع نیتروژن از طریق(بوسیله) جنین حیوانات و خزندگان است.(1931 Needham)

از آنجا که آب نمی تواند از پوسته عبور کند، ضایعات نیتروژنی تولید شده توسط جنین باید درون تخم جذب شوند. این ضایعات به شکل کریستالهای اوریک اسید خارج از محلول رخ می دهد و بنابراین می تواند در ادرار غلیظ شود، موجب حفظ آب توسط حیوانات و خزندگان، خصوصا در محیط های بیابانی، شود. اوریک اسید همچنین متداول ترین ضایعه نیتروژنی حاصل از آرتروپودهای خشکی است. اگر چه آب از طریق دفع اوره یا اوریک اسید ذخیره می شود(حفظ می شود) این کار هزینه ای نیز دارد که آن انرژی است که در کربن ارگانیک استفاده شده برای شکل دهی این ترکیبات استفاده شده است. برای هر اتم نیتروژن دفع شده، 5/0 و 25/1 اتم کربن ارگانیک در اوره و اوریک اسید از دست می رود.

6-4 توانایی خاک برای جذب آب به اندازه ذرات خاک بستگی دارد.

بیشتر گیاهان خشکی آب مورد نیاز خود را از خاک تامین می کنند. مقدار آبی که خاک در خود نگه می دارد و قابل دسترس بودن آن برای گیاهان بسته به ساختار فیزیکی متفاوت است. خاک از دانه های رس، گل و لای، شن و ذراتی از مواد مرده به نام detritus ها تشکیل شده است. دانه های رس که از طریق در معرض هوا قرار گرفتن مواد معدنی در انواع خاصی از بستر سنگ ها بدست می آیند، کوچکترین ذرات خاک را تشکیل می دهند. دانه های شن که از کریستال کوارتز بدست می آید بزرگ ترین ذرات و ذرات گل و لای از نظر اندازه مابین این دو هستند. این ذرات اسکلت خاک را تشکیل می دهند. همانطور که از اسمش بر می آید، اسکلت خاک یک جزء ثابتی است که بر ساختار فیزیکی و توانایی جذب آب تاثیر می گذارد اما نقش مهمی در تغییرات شیمیایی آن ندارد.

پتانسیل آب:

مفهوم پتانسیل آب برای دینامیک آب، خاک و گیاهان مهم است. پتانسیل آب در یک سیستم انرژی آزاد آب در آن سیستم است. مانند فشار اسمزی، پتانسیل آب در واحد فشار(MPa) اندازه گیری محیط تایی با غلظت پائین منتشر می شود، آب در پاسخ به تغییر در پتانسیل آب، منتشر می شود و از مناطقی با پتانسیل بالای آب به مناطقی با پتانسیل پائین آب حرکت می کند. آب خالص پتانسیل آب بیشتری نسبت به محلول دارد. بنابراین یک سلول زنده که بوسیله آب خالص احاطه شده، از طریق اسمزی آب جذب می کند. این سلول پتانسیل آب پائین تری نسبت به آب اطرافش دارد. پتانسیل آب خالص در فشار اتمسفری صفر است.

بخشهای مختلفی پتانسیل آب وجود دارد که ما یکی از آنها را بیان کرده ایم. پتانسیل آب یک سلول در آب خالص از طریق غلظت محلول در سلول تعیین می شود. هر چه محلول غلیظ تر، پتانسیل آب پائین تر می شود. پتانسیل آب از فشار نیز تاثیر می پذیرد. اگر فشار یک سیستم آب خالص به بالاتر از فشار اتمسفر افزایش یابد، پتانسیل آب نیز افزایش خواهد یافت.

پتانسیل آب محلول وقتی فشار افزایش می یابد، زیاد می شود. بنابراین، پتانسیل آب حاصل بخش اسمزی و بخش فشار است. بخش اسمزی پتانسیل آب همواره منفی است زیرا هر محلولی پتانسیل آبی کمتر از آب خالص دارد. بخش فشار آن می تواند مثبت یا منفی باشد. زمانی این پتانسیل منفی خواهد بود یک ساکشن به نام tension در سیستم وجود داشته باشد و زمانی مثبت می شود که فشار ایجاد شده به سیستم بر کاهش پتانسیل آب بر اثر حضور محلول، غلبه کند. رابطه بین اسمزی و اجزاء فشاری پتانسیل آب، استلزامی در سلولهای گیاهی دارد. هنگامیکه سلول آب جذب می کند، فشار داخلی آن در نتیجه حضور دیواره سلولی سفت آن بالا می رود. این فشار turgor می دهد و افزایش آن پتانسیل آب سلول را بالا می برد. مقایسه پتانسیل آب خاک، جو، و بخشهای مختلف یک گیاه به ما در فهم اینکه چگونه آب از خاک به بخشهای بالاتر گیاه حرکت می کند، کمک می کند. پتانسیل آب در جو، پائین ترین مقدار و در خاک بالاترین مقدار را دارد. برگهای ریشه ها و دیگر بخشهای گیاه بالاتر از جو و پائین تر از خاک است. این تفاوت باعث پتانسیل آب حرکت آب درون گیاه می شود. پتانسیل آب یک گیاه از غلظت محلول و فشار منفی اعمال شد، به بخشهای از گیاه، تاثیر می پذیرد. پتانسیل آب در خاک معمولا از بخشهای فشار تاثیر نمی پذیرد. اما جاذبه مولکولهای آب برای ذرات، بر آن اثر دارد.


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله کامل درباره اثرات زیانبار خاک

نقش سرمایه فکری و تأثیر آن در بهبود مدیریت نیروی انسانی در سازمان تامیین اجتماعی غرب مازندران

اختصاصی از ژیکو نقش سرمایه فکری و تأثیر آن در بهبود مدیریت نیروی انسانی در سازمان تامیین اجتماعی غرب مازندران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

نقش سرمایه فکری و تأثیر آن در بهبود مدیریت نیروی انسانی در سازمان تامیین اجتماعی غرب مازندران


نقش سرمایه فکری و تأثیر آن در بهبود مدیریت نیروی انسانی در سازمان تامیین اجتماعی غرب مازندران

مقالات علمی پژوهشی چاپ شده با فرمت pdf    صفحات  14

هدف تحقیق حاضر،تأثیر مدیریت منابع انسانی بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی سرمایه فکری می باشد.این تحقیق از لحاظ نوع روش همبستگیی و از حیت
هدف کاربردی بوده است. جامعه آماری این تحقیق راکلیه کارکنان سگادی سازمان تامین اجگماعی غرب اسگان مازندران تشکیل دادند. حجم نمونته تحقیتق بتر
اساس جدول کرجسی و مورگان 215 نفرتعیین گردیدواز روش نمونه گیری طبقه ای اسگفاده شد.جهت گتردآوری داده هتا از پرسشتنامه هتای ستنجش عملکترد
کارکنان چن وهمکاران) 2012 (،مدیریت منابع انسانی بوسلی و ویل) 2002 ( و سرمایه فکری بونگیس ) 1998 (اسگفاده گردید.به منظور تحلیل داده هتا از تکنیت
معادلات ساخگاری با اسگفاده از نرم افزار آماری Lisrel و نیز نرم افزار Spss اسگفاده شد.نگایج تحقیق نشان داد مدیریت منابع انستانی بتر سترمایه فکتری تتأثیر
مثبت و معناداری دارد.درضمن سرمایه فکری بر عملکرد سازمانی کارکنان تأثیر مثبت و معناداری دارد ونهایگاً مدیریت منابع انسانی بر عملکترد ستازمانی تتأثیر
مثبت و معناداری داردو سرمایه فکری در تأثیرگذاری مدیریت منابع انسانی بر عملکرد سازمانی کارکنان نقش میانجی داشگه است.
کلید واژه وظایف مدیریت منابع انسانی، سرمایه فکری، عملکرد سازمانی.


دانلود با لینک مستقیم


نقش سرمایه فکری و تأثیر آن در بهبود مدیریت نیروی انسانی در سازمان تامیین اجتماعی غرب مازندران