لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 3
ایمنی در برق
استفاده از انرژی الکتریکی در زندگی،از دستاورد های بسیار مهم علوم در قرن نوزدهم می باشد.و امروزه استفاده از انرژی الکتریکی در زندگی امری عادی می باشد. و چرخ کلیه صنایع با انرژی الکتریکی به حرکت در می آید.ولی در عین حال استفاده از انرژی الکتریکی حوادث صنعتی را افزایش داده است. که اکثر این حوادث منجر به فوت انسان ها شده است.خطر الکتریسته از خطرات پنهان محیط کار محسوب می شود. و معمولا به آسانی و بدون استفاده از ابزار قابل تشخیص نمی باشد.وتشخیص یک سیم برق دار و یک سیم بدون برق بدون استفاده از ابزار مناسب ممکن نمی باشد.در صورتی که اختلاف ولتاژی بین دو نقطه از بدن انسان ایجاد شودو جریان الکتریکی از بدن عبور نماید انسان دچار برق گرفتگی می شود که فیبریلاسیون بطنی قلب،ایست قلبی و مرگ و همچنین سوختگی های داخلی بدن از پیامدهای برق گرفتگی می باشد. معمولا جهت حفاظت در برابر برق گرفتگی تدابیر متنوع و متفاوتی همانند استفاده از عایق ها و ایزولاسیون قسمت های برق دار،ارت کردن و... مورد استفاده قرار می گیرد. اما در هنگام انجام تعمیرات و سرویس تجهیزات برقی،فرض بر قطع برق و بی برق بودن تجهیزات برقی می باشد. جهت پیشگیری از حوادثی همچون برق گرفتگی،له شدن فرد بین تجهیزات،سقوط از ارتفاع،قطع عضو و....بایستی از ایزوله شدن تجهیزات برقی از منبع تغذیه اطمینان حاصل شود. - لازم است سیستم زمین مطابق و با لحاظ نمودن آخرین پیشرفت های روز در زمینه احداث چاه ارت ( استفاده از بنتونیت و سایر مواد کاهش دهنده مقاومت ) با مقاومت حداکثر ۲ اهم اجرا شود. در اینصورت می توان با همبندی شمش های نول وارت در محل تابلوی کنتور مشترکین هم برای ارت کردن سیستم داخلی و هم برای زمین کردن بدنه تابلو از سیستم واحدی استفاده نمود.
- لازم است مقدار مقاومت سیستم زمین توسط مهندسین ناظر اندازه گیری شود و در چک لیست مربوطه ثبت گردد و از پذیرفتن ارت های با مقاومت بالاتر از ۲ اهم جداً خودداری گردد. ( به دلیل آنکه بی خطر بودن روش فوق بستگی بسیار زیادی به این مطلب دارد . )لازم است اندازه گیری مستمر مقاومت سیستم زمین در ساختمان ها حداقل سالی یکبار انجام گردیده و در صورت بالاتر بودن از استاندارد نسبت به اصلاح ارت اقدام گردد. مسؤولیت انجام این کار با مالک یا مالکین است و وی می تواند بدین منظور از دفاتر مورد تأیید سازمان نظام مهندسی ساختمان استفاده نماید.
خسارات ناشی از خطاهای انسانی چه در رابطه با عدم استفاده یا نصب صحیح تجهیزات در نیروگاه و چه در رابطه با جان افراد همیشه مورد توجه بوده است. استفاده از برچسب معرفی وسائل و قطعات نظیر آنچه در فروشگاههای مواد غذائی مشاهده می گردد مفید می باشد. در یک نیروگاه اتمی که استفاده از دستورالعملLockout/Tagout به صورت یک روال همیشگی درآمده برای تعمیرکاران، بهره برداران و کارگران بطور خوشایندی موجب بالارفتن ایمنی در محیط کار می شود.
بطورمعمول دریک نیروگاه، بیش از۱۰۰۰۰ قطعه وجوددارد که عمدتا”، سیستم تأ سیسات (لوله کشی ها)، پمپ ها وگرم کننده ها است میتواند موجب سردرگمی تعمیرکاران و بهره برداران گردد و بهمین جهت استفاده از دستورالعمل Occupational Safety & Health Adminstration) OSHA ) که عمدتا”برچسب دارکردن المان های نیروگاه ها و ایمنی پرسنل را در بر می گیرد، بسیار با اهمیت میشود.
در یک نیروگاه اتمی که دو واحد قرینه هم دارد، یک گردش به چپ ناخواسته بهره بردار، به جای گردش به راست می تواند یک سیستم بحرانی را به جای یک سیستم دلخواه به نیروگاه تحمیل کند.
برای مثال دریک نیروگاه، تعمیرکاری می بایست پمپ شماره A را که یک پمپ مشابه آن به صورت رزرو و بنام B درکنارش بود ازخط خارج میکرد، ولی اشتباها”پمپB را ازخط خارج نمود. نتیجه اینکه درهنگام استفاده تکنسین ها فشاردرخط بالارفت وآب درلوله به بخار با دمای ۲۱۲ درجه فارنهایت تبدیل شد که چنانچه یک پیچ در این مسیر سست یا شل بود باعث سوختگی یا حتی مرگ تکنسین می شد.
راه حل، مقید نمودن سیستم به چسباندن برچسب بر روی کلیه قطعات المان ها می باشد که بصورت کدهای رنگی و با دستور العمل مشخص، بهره بردار را برای انجام وظیفه خود به خوبی و روشنی راهنمائی کند.
این کار سود دو چندان دارد. از یک طرف موجب صحت عملکرد دستگاهها می شود و از طرفی ایمنی را بالا می برد که خود موجب کاهش ضرر و زیان های ناشی از خطاهای انسانی می گردد.
علاوه بر مزایای فوق جوائزی نظیر جایزه کنترل کیفیت W. Edwards Deming توسط انستیتو تحقیقات انرژی الکتریکی برای عملکرد خوب یک سیستم در نظر گرفته شده است. دستورالعمل ایمنی OSHAممکن است روی کاغذخیلی خوب تدوین شده باشد ولی همواره باید به فکر راههای بهتر ارتقاء سیستم ایمنی بود.
هر روزه شرکتهایی که حقیقتا” بدنبال تأمین حفاظت و ایمنی برای کارگران و بهره بردارهایشان با استفاده از قانونمند نمودن سیستم میباشند، به سمت استفاده از برنامه Lockout/Tagout متمایل میگردند.
دانلود مقاله ایمنی در برق 2