لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 21
کمک های اولیه حوادث ناشی از آب
سیل
همانطور که می دانیم ، سیل از بلایای طبیعی است که همه ساله در گوشه و کنار جهان اتفاق می افتد و باعث خسارت های مالی و جانی زیادی می شود دستورالعمل هایی که برای آمادگی در چنین موارد اضطراری لازم است به شرح زیر است :
رعایت نکات ایمنی قبل از وقوع سیل
1. هشدار سیل در رسانه ها ، به معنای آن است که سیل بوجود آمده یا جاری خواهد شد . لذا از قبل آماده باشید . 2. کیف امداد و نجات هلال احمر را همواره در منزل آماده داشته باشید . 3. از منابع مختلف از جمله رادیو و تلویزیون و سایر وسایل ارتباطی ، مانند بی سیم و پایگاه انتظامی ، اطلاعات و آگاهی هام لازم را دریافت کنید . 4. برای زمان وقوع سیل ، در منبعی مطمئن آب سالم ذخیره کنید . 5. در مناطق سیل خیر ، تأمین مالی و جانی در برابر زیان های احتمالی ضروری است ، لذا بهتر است اسناد و سایر اوراق بهادار را در جعبه ای مطمئن قرار دهید . 6. در نظر داشته باشید که اگر به شما گفته شد منزل را تخلیه کنید ، به چه جاهایی می توانید بروید ؟ بنابراین از قبل چند مکان را انتخاب کنید . 7. همواره کمی بنزین در باک اتومبیل داشته باشید ، زیرا ممکن است مجبور شوید خانه را ترک کنید . 8. با مناطق سیل گیر آشنا شوید . برای اطلاع بیشتر می توانید با مرکز جمعیت هلال احمر محل خودتان تماس بگیرید . 9. تابلو برق را در طبقات فوقانی ساختمان جا سازی کنید . نزولات آسمانی سنگین ( باران شدید ) ممکن است زندگی انسان را به خطر اندازد ، پس در هنگام وقوع سیل به این نکات توجه کنید :1. اگر در خارج از ساختمان ( اداری ، مسکونی ) هسیتد ، خونسرد باشید . 2. از جاده های هموار عبور کنید و به محل هایی که امکان فرو ریختن آنها وجود دارد ، نزدیک نشوید . 3. اصل بهداشت روانی عبارتست از از حفظ خونسردی و همدلی با دیگران ، توأم با امید به خداوند سبحان . لذا این نکته را هرگز فراموش نکنید . 4. در صورتی که مجبور به ترک منزل یا محل سکونت خود هستید ، قبل از خروج ، حتماً جریان برق ، آب و گاز را قطع کنید . هنگامی که هشدار سیل منتشر می شود : 5. به پیامهای رادیو و تلویزیون برای کسب اطلاعات و دستورالعمل های لازم ، گوش کنید و در صورتی که دستور تخلیه داده شد ، فوراً این کار را انجام دهید . وقتی که اطلاعیه یک سیلاب برق آسا پخش می شود : 6. اگر تصور می کنید سیل قبلاً شروع شده است ، فوراً منزل را ترک کنید ،چرا که ممکن است پیش از چند ثانیه وقت گریز داشته باشید . 7. گوش به زنگ باشید تا در صورت اعلام سیلاب برق آسا ، به سرعت منزل را ترک کنید . سریع عمل کنید : 8. اگر ماشین شما در آب هایی که به سرعت سطح آنها بالا می آید ، گیر کرده است ، فوراً آن را رها کنید و به محل مرتفعی بروید . 9. به آرامی رانندگی کنید و مراقب خرابی های جاده و شیب ها باشید .10. هنگام رانندگی از دنده های سنگین استفاده کنید ، زیرا ترمزها در آب به خوبی کار نمی کنند . 11. اگر خانه شما در محل مرتفعی است همان جا بمانید . 12. به نقطه مرتفعی دور از رودخانه ، نهرها ، جویبارها و زهکشی ها بروید . 13. اگر پیاده هستید ، از نقاطی که در آن سطح آب از زانو بالاتر است ، عبور نکنید .
اقدامات لازم بعد از وقوع سیل
1. با مناطق سیل زده آشنا شوید . اگر در این موارد مطمئن نیستید ، با مرکز جمعیت هلال احمر محل خود تماس بگیرید . 2. برای کسب اطلاعات و دستورالعملهای لازم به رادیو گوش دهید . 3. به افراد آسیب دیده ، کمک های اولیه را برسانید و در صورت نیاز از دیگران کمک بخواهید . 4. از منطقه سیل زده دور شوید ، مگر آنکه از شما درخواست کمک شده باشد ، یا اینکه بتوانید کمک کنید . 5. از سیم های آویزان برق و منابع اصلی آب و شبکه های تخریب شده فاضلاب ، دور شوید و این موارد را به مقامات مسئول گزارش دهید . 6. سیل به خطوط برق آسیب می رساند و موجب بروز آتش سوزی می شود . این تخریب می تواند آتش سوزی در انبارهای حاوی مواد سوختی را گسترش دهد . 7. سعی کنید شعله های کوچک را خاموش کنید و به سرعت با آتش نشانی و اورژانس تماس بگیرید . 8. منابع تخریب شده آب ممکن است باعث کاهش فشار آب شوند ، لذا هنگام فرونشاندن حریق به این نکته توجه کنید . 9. مراقب مارهای در منطقه سیل زده باشید ، زیرا سیل مارها را از لانه بیرون می کشد.
سیلاب
سیلابهای ناشی از بارندگی شدید بطور منظم بر جزایر واقع در دریای کاریب تأثیر میگذارند. این سیلابها به هنگام وقوع طوفانها و تندبادهای گرمسیری یا سایر شرایط جوی جاری میشوند. علاوه بر تغییرات آب و هوایی، سیلابها در اثر شکستن سد، راهها و مسیرهای اصلی آب، وقوع آتشفشان زیر آب یا زلزلههای ناشی از امواج جزر و مد جاری میشوند. امواج جزر و مد شدیداً در طول نواحی ساحلی خطرناک میباشند، به ویژه اینکه مبداء تشکیل آنها میتواند فرسنگها دورتر از این نواحی باشد. سازمان ایالات آمریکا تخمین میزند که در فواصل سالهای 1960 تا 1994 جاری شدن سیلاب دومین عامل و وقوع طوفانها اولین عامل خسارات وارده به دارائیهای منطقه بوده است. اثر سیلابها در جوامع با انجام اقدامات محلی از جمله زهکشی، ساخت سد یا دیگر اقدامات مربوط به ممانعت از جاری شدن سیل قابل کاهش میباشند. سیلابها در دشتهای سیلابی مشخصی جاری میشوند. در زمانی که بارندگی طولانی در طی چند روز، بارندگی شدید در مدت زمانی کوتاه یا عللی از قبیل مثل آب شدن یخها و تجمع خار و خاشاک منجر به طغیان رودخانه یا جویبار میگردند و سیل منطقه را احاطه مینماید. در زمستان و اوایل بهار برفهای ذوب شده با آب باران یکی میشوند؛ طوفانهای رعدآسای شدید بارندگی سنگینی را در فصول بهار و تابستان به همراه دارند؛ یا گردبادهای موسمی منجر به بارندگی شدید در نواحی ساحلی داخل کشورها در فصول تابستان و پاییز میگردند. سیلابهای ناگهانی ظرف 6 ساعت بارندگی یا پس از شکسته شدن سد یا دیوارة رودخانه یا بدنبال رها شدن آب ناشی از ذوب شدن یخها و تجمع خار و خاشاک جاری میشوند و افرادی که آمادگی ندارند را در بر میگیرد. شما همیشه از وقوع سیلابهای ناگهانی و کشنده مطلع نمیباشید. بنابراین اگر در مناطقی زندگی میکنید که در معرض جاری شدن سیلابهای ناگهانی میباشند، حمایت از خانواده و اموال خود را برنامهریزی نمائید. از آنجائی که خشکی از دشت و صحرا یا جنگلها حاصل و تبدیل به جادهها و محل پارک اتومبیلها میگردند، توانایی جذب آب باران را از دست میدهند. شهرنشینی جریان آب را 2 تا 6 برابر نسبت به جریان آن در زمینهای طبیعی افزایش میدهد. در طول مدت زمانی که سیلاب در شهر جریان مییابد، خیابانها مبدل به رودخانههای روان میگردند، و طبقات زیرزمینی و پلها از آنجائی که با آب پر میشوند، میتوانند منجر به مرگ و میر گردند. برخی عوامل به جاری شدن سیلاب کمک میکنند. دو عامل کلیدی، شدت بارندگی و مدت زمان آن میباشد. شدت، سیلابها به میزان بارندگی و مدت زمان بارندگی بستگی دارد. همچنین، نقشهبرداری (توپوگرافی)، وضعیت خاک و پوشش زمین نقش مهمی ایفاء میکنند. اکثر سیلابهای ناگهانی در اثر وقوع طوفانهای رعدآسای تدریجی جاری میشوند. از طرف دیگر، سیلابها میتوانند کند یا تند جریان یابند، ولی بطورکلی ساعتها یا روزها ادامه مییابند.
سیل شهری
سیل در مناطق شهری خطراتی را در بردارد که باید در طول عملیات نجات آنها را در نظر داشت در میان آنها میتوان له موادر زیر اشاره نمود :
آلودگی وموضوعات مواد خطرناک:
تعریف هر نوع سیل به بخشی از مواد خطرناک اطلاق میشود ، اما اغلب مناطق شهری به طور قابل ملاحظه ای بیشتر تهدید به آلودگی میکنند ،از جمله :1- مدفوع انسان و حیوان2- باکتری و سایرعوامل بیماری زای منتقل شونده از راه آب3- اسید و مواد قلیایی4- ترشحات شیمیایی و خالی کردن مواد شیمیایی به طور غیر قانونی (فاضلاب صنعتی)5- مواد شیمیایی خشک بدست آمده از انبارها و زیرزمینها 7- خانواده پلی کربنیدها8- سوختهای هیدروکربن ( گاز ،نفت ، بنزین و.... )9- سم دفع آفات و موادشیمیایی کشاورزی10- مواد شیمیایی معمولی11- جسد انسان و لاشه حیواناتمناطق صنعتی وکشاورزی باید به خاطر مواد خطرناک و آلوده کننده با دقت بیشتری نظارت شوند . موارد زیر را کنترل نمایید:1-پلاکاردها و برچسبها ، طرح و شکل ظروف نگهداری مواد2-اسناد بارگیری از جمله طرحهای مدیریت مواد خطرناک و برگه
تحقیق درمورد کمک های اولیه حوادث ناشی از آب