لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 14
رابطهی بین ناهنجاریهای جسمی و آسیبهای حرکتی در دانشآموزان پسر مدارس راهنمایی و متوسطه
( چکیده:
هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین ناهنجاریهای جسمی (پشت کج، پشت گود و پشت گرد، کف پای صاف، پای ضربدری، پای پرانتزی) و آسیبهای حرکتی (شکستگی، در رفتگی، پیچ خوردگی، کشیدگی، زخم و جراحت و کمر درد) در دانشآموزان پسر مدارس راهنمایی و متوسطه میباشد. این تحقیق که از نوع علی و پس از وقوع است، به صورت میدانی به تجزیه و تحلیل نتایج میپردازد. جامعه آماری تحقیق شامل: کلیه دانشآموزان مقطع متوسطه و راهنمایی شهرستان نیشابور در سال تحصیلی 82 ـ 81 میباشد. نمونه تحقیق که با روش تصادفی خوشهای انتخاب شده است، شامل: 400 نفر از دانشآموزان پسر (200 نفر راهنمایی و 200 نفر متوسطه) شهرستان نیشابور در سال 82ـ81 میباشد.
اطلاعات مورد نیاز توسط مصاحبه آسیبهای حرکتی، شامل 7 سئوال و معاینه ناهنجاری جسمی توسط تست نیویورک جمعآوری گردیده است. پس از استخراج نتایج براساس نتایج آزمون مجذور خی رابطه معنیداری بین پای پرانتزی و شکستگی استخوان، پشت گود و مجموع آسیبهای حرکتی، مجموع ناهنجاریهای جسمی و شکستگی استخوان، پشت گرد و پیچخوردگی مفصل، پای ضربدری و پیچ خوردگی مفصل مشاهده گردید.
5/80 درصد از دانشآموزان دارای ناهنجاری جسمی بودند که بیشترین ناهنجاری در اندام فوقانی مربوط به عارضه پشت گود با 3/33 درصد و در اندام تحتانی عارضه کف پای صاف با 30 درصد بوده است.
8/74 درصد از دانشآموزان تاکنون در فعالیتهای حرکتی دچار آسیبدیدگی شده بودند که شایعترین آسیب جراحت و زخم موضعی با 5/36 درصد و نادرترین آن کشیدگی و پارگی عضله با 8/5 درصد بوده است.
( واژههای کلیدی: آسیبهای حرکتی، ناهنجاریهای جسمی، غیرورزشکار.
مقدمه
امروزه با گسترش شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع و استفاده از ماشین به عنوان نیروی عضلانی، منجر به کاهش حرکات طبیعی انسان شده است. در اثر فقر حرکتی و کاهش فعالیتهای جسمانی از میزان دامنه حرکتی مفاصل بخشهای مختلف بدن کاسته شده است و به مرور فرد با کاهش انعطافپذیری و ضعف عضلانی، کاهش قدرت و استقامت عضلانی مواجه شده است. از نتایج دیگر عدم تحرک، وجود عارضههای وضعیتی و عملکردی میباشد که شایعترین آنها پشت کج، پشت گرد، پشت گود، پای پرانتزی، پای ضربدری و کف پای صاف میباشد.
با توجه به افزایش روزافزون ناهنجاریهای جسمی و اهمیت آن تاکنون تحقیقات زیادی در این رابطه انجام گرفته است. اما موضوع جدیدی نظر محقق را به خود جلب کرده است و آن رابطه بین ناهنجاریهای جسمی و آسیبهای حرکتی میباشد. آسیبهای حرکتی شامل کلیه صدماتی است که در فعالیتهای روزمره دانشآموزان ساعات ورزش، زنگهای تفریح، در مسیر رفت و آمد دانشآموزان و به طور کلی، آسیبهایی که در فعالیتهای بدنی و در حین حرکت اتفاق میافتد، میباشد. با توجه به جدید بودن موضوع، اطلاعات کمی در ارتباط با آسیبهای حرکتی و رابطه آن با ناهنجاریهای جسمی وجود دارد. در این پژوهش برآنیم تا، با مشخص کردن میزان شیوع آسیبهای حرکتی و ناهنجاریهای جسمی در دانشآموزان پسر راهنمایی و متوسطه، به بررسی رابطه بین این دو مهم بپردازیم.
دانلود پروژه رابطه ی بین ناهنجاریهای جسمی و آسیبهای حرکتی در دانشآموزان پسر مدارس راهنمایی و متوسطه 14 ص