ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره بررسی نقش سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)در امنیت مرزهای دریایی

اختصاصی از ژیکو تحقیق درباره بررسی نقش سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)در امنیت مرزهای دریایی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق درباره بررسی نقش سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)در امنیت مرزهای دریایی


تحقیق درباره بررسی نقش سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)در امنیت مرزهای دریایی

تعداد صفحات:54

نوع فایل: word (قابل ویرایش)

لینک دانلود پایین صفحه

 

 

چکیده

 مرزهای جنوبی ما بخصوص مناطق دریایی به علت ارتباط با آب های آزاد و پایگاه های ثابت و متحرک دشمن از جمله کانون های پرخطر و تنش خیز نسبت به امنیت کشور و  بویژه زیرساخت های دریایی محسوب می گردند . سیاست های تنش زای برخی کشورها در منطقه که در واقع بهانه هایی برای فعالیت نیروهای بیگانه در منطقه را فراهم می سازد مزید بر علت و بر درجه تهدیدات موثر است . لذا در تعیین خط مبدأ تهدیدات می باید آخرین حد فعالیتهای دریایی یعنی خط مرزی ساحلی را در نظر گرفت . با توجه به احتمالات بسیار گسترده ای که در خصوص امنیت و چگونگی تهاجم قابل تصور است ، در صورت تعیین مشخصات دقیق تری از نوع و ابزار تهاجم  ، حفظ امنیت وکاهش آسیب پذیری بنادر و زیر ساخت های دریایی ، از طریق اجرای روش های جدید و فناوری های پیشرفته ایمن سازی آنها در برابر تهدیدات بر اساس اصول امنیتی اجتناب ناپذیر است . این مقاله با هدف بررسی نقش و کارکردهای سامانه اطلاعات جغرافیایی در امنیت مرزهای دریایی با طرح این سوال که ((آیا سامانه اطلاعات جغرافیایی میتواند در امنیت مرزهای دریایی نقش آفرین باشد ؟)) با اشاره به مصادیق امنیت و اشاره به مزیت های مهم فنآوری مرتبط با سامانه اطلاعات جغرافیایی در امنیت مرزهای دریایی پرداخته و بصورت نمونه روند پیاده سازی و کارکرد این سامانه در کشور آمریکا و کارکرد آن در جنگ خلیج فارس را مورد مطالعه و تطبیق قرار داده و نقش آن را در امنیت مرزهای دریایی ارائه نموده است. روش پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و ابزار گرداوری اطلاعات از طریق جمع آوری کتابخانه ای و بررسی اسنادی و پرسشنامه ای و مصاحبه با صاحب نظران و کارشناسان مرزهای امنیت دریایی و متخصصان سامانه جغرافیایی بوده و سعی شده به چند نمونه از کارکردهای امنیتی سامانه در بعضی از کشورها و جنگ ها اشاره و در پایان نیز مزیت های آن ارایه شده است. جامعه‌ آماری با توجه به محدود بودن متخصصین تعداد 50 نفر از صاحب نظران و کارشناسان امنیتی مرزهای دریایی و متخصصان سامانه جغرافیایی بوده به منظور نمونه‌گیری، پس از برآورد آماری و مشخص شدن جامعه آماری، با بهره‌گیری از روش نمونه‌گیری تصادفی  تعداد 30 نفر از آنان که در دسترس بوده بعنوان حجم نمونه انتخاب گردید. برای گردآوری داده‌های مورد نیاز پرسشنامه ای با 22 سوال شامل نقش های (1-سنجش از دور صحیح و مدیریت نیروهای عمل کننده2- مدیریت اطلاعات، نمایش اطلاعات، تبادل اطلاعات و  به کارگیری بهینه اطلاعات نظامی 3- جهت یابی، ردیابی، و هدایت انواع سلاح ها، به ویژه موشک ها 4- تهیه ی نقشه و تعیین موقعیت جغرافیایی نیروهای عمل کننده 5- ترکیب، تلفیق، پیش بینی و پردازش اطلاعاتبا طیف پنج گزینه ای لیکرت تهیه و از طریق نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شده است. جهت سنجش از نظر روایی محتوایی و انطباق سؤال‌های پرسشنامه، موضوع و اهداف پژوهش مورد تایید متخصصان واقع و برای تعیین پایایی پرسشنامه‌ از فرمول آلفای کرونباخ اجرا که مورد تأیید قرار گرفت. در نهایت یافته‌های پژوهش نیز نشان می دهد که سامانه اطلاعات جغرافیایی قادر است در امنیت مرزهای دریایی نقش مهمی ایفا و توان نیروهای امنیتی - دفاعی را تا حد زیادی ارتقا بخشد.

واژه های کلیدی: امنیت ؛ مرزهای دریایی ؛ سامانه اطلاعات جغرافیایی، سامانه تعیین موقعیت جهانی

 

مقدمه

   موقعیت ژئو استراتژیک کشور ما بویژه برخورداری از سواحل طولانی در مجاورت حیاتی ترین شاهرگ اقتصادی دنیا ( خلیج فارس ) از نظر اقتصادی و استراتژیکی ,ایران را  به عنوان یک کشور وابسته به سواحل و بنادر تبدیل نموده و ماهیت ضد استکباری نظام جمهوری اسلامی ایران موجب شده است تا ملت ایران از همان روزهای اول پیروزی انقلاب با مجموعه ای از چالش ها و تهدیدها از سوی رقبای منطقه ای و دشمنان بین المللی رو به رو شود. و این یک حقیقت و واقعیت آشکار, دشمنان ما بویژه امریکا را مجاب ساخته است تا به بهانه پاسداری از منافع خویش و در پوشش پاسداری از جریان نفت خلیج فارس به بازارهای بین المللی,  ناوهای نظامی خود را روانه منطقه سازد . بدیهی است یک حمله تهاجمی علیه زیرساختهای مرزی دریایی در بنادر جنوبی کشورمان می تواند سبب اختلال عظیمی در اقتصاد کشور شود و حجم عظیمی از تلفات ، خسارات و به طبع آن بحران بزرگی را برجای گذارد . این تهدیدها طیفی از اقدامات خصومت آمیز شامل کودتا، ترور، جنگ، تحریم و … را شامل شده است که اگر چه امروزه برخی گزینه ها مانند جنگ کم رنگ شده اند، اما هنوز دشمن در چهارچوب جنگ همه جانبه سیاسی، اقتصادی، اطلاعاتی، فرهنگی و … در صدد تضعیف و در سطحی بالاتر براندازی جمهوری اسلامی ایران است.  نبرد های جدید در زمان کوتاه، محیط نامتقارن و در مکان بسیط اتفاق می افتند و دارای مشخصه هائی چون عمق، سرعت، دقت، پیوستگی، غیر متناوب و موازی بودن می باشند. بنابر این اهداف به صورت گزینشی تعیین می گردند. فناوری چهره جنگ های جدید را تغییر داده و صحنة جنگ می تواند متخاصم را سرگردان کند. لذا تکیه بر تکنولوژی و فن آوری در کنار عامل سرعت و دقت در سامانه های تصمیم ساز بیشترازگذشته مدنظر می باشد. استفاده از فناوری های اطلاعات نه تنها به عنوان یک ابزار بلکه به عنوان یک راهبرد حیاتی جهت حفظ تفوق اطلاعاتی بر دشمن در کشورهای مختلف مد نظر قرارگرفته است و در حال حاضر بسیاری از کشورها به تدارک زیر ساخت های لازم برای حداکثر بهره برداری از این فناوری مبادرت می ورزند . به همین منظور، در این نگارش تلاش شده تا نقش سامانه اطلاعات جغرافیایی در امنیت مرز مورد بررسی قرارگیرد.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره بررسی نقش سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)در امنیت مرزهای دریایی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد