دانلود تحقیق تاریخچه کتابخانه های عمومی در ایران 38 صفحه فایل ورد
تاریخچه کتابخانه های عمومی در ایران
در سال 1305 کتابخانه ای بنام "کتابخانه بلدیه تهران" توسط شهرداری وقت تهران تأسیس گردید که می توان آن را نخستین کتابخانه عمومی به مفهوم جدید دانست. بعد از آن و به فاصله زیادی یعنی در مهرماه سال 1340 کتابخانه عمومی پارک شهر افتتاح گردید و متعاقب آن در سالهای 1343 و 1344 چند کتابخانه عمومی دیگر تأسیس و راه اندازی شد.
در 29 دیماه 1344 قانون تأسیس کتابخانه های عمومی در سطح شهرهای کشور به تصویب مجلس وقت رسید. بر اساس ماده یک قانون مزبور شهرداریها مکلف گردیدند سالیانه به میزان 5/1 درصد از درآمد خود را به تأسیس و اداره کتابخانه های عمومی و خرید کتاب اختصاص دهند متعاقب تصویب این قانون در هر شهر انجمنی به نام انجمن کتابخانه های عمومی تشکیل گردید جهت اداره انجمن ها و ایجاد هماهنگی در کار آنها تشکیلاتی تحت نام هیأت امنای کتابخانه های عمومی کشور به ریاست وزیر فرهنگ و هنر وقت و پنج عضو دیگر که به پیشنهاد وی انتخاب می شدند ایجاد گردید.
وزارت فرهنگ و هنر وقت در سال 1350 با تشکیل هیأت امنای کتابخانه های عمومی کشور به ریاست وزیر فرهنگ و هنر و پنج عضو دیگر به پیشنهاد وزیر و مطابق با قانون، وظیفه نظارت بر اداره امور کتابخانه های عمومی کشور و انجمن های آن را به دبیرخانه هیأت امنای کتابخانه های عمومی کشور محول کرد.
در سال 1352 با تصویب تبصره 22 ماده واحد قانون بودجه، 5/1 درصد کمک شهرداریها به کتابخانه ها متوقف و کلیه هزینه ها اعم از خرید، توزیع کتاب و مجله، احداث، تکمیل، تجهیز، استخدام، آموزش، ارائه خدمات و ساماندهی کتابخانه های عمومی سراسر کشور در بودجه وزارت فرهنگ و هنر وقت منظور و انجام آن به صورت متمرکز جزو وظایف دبیرخانه هیأت امنای کتابخانه های عمومی کشور گردید. در آن سال دولت وقت پیشنهاد ساخت 1000 باب کتابخانه عمومی را از محل طرح های عمرانی در دستور کار این دبیرخانه قرار داد. قبل از انقلاب اسلامی تعداد کتابخانه های عمومی در کشور 290 باب بود و با وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی در یک مقطع چهار ساله تعداد کتابخانه های عمومی کشور در ادامه همان طرح های مصوب به 373 باب رسید.
در سال 1361 دبیرخانه هیأت امنای کتابخانه های عمومی کشور به "اداره کل کتابخانه های عمومی کشور" تغییر نام یافت عدم پاسخگویی تشکیلات جدید و بروز مشکلات عدیده در اداره امور کتابخانه های کشور، مسئولین وقت را بر آن داشت تا در سال 1368 هیأت امنای کتابخانه های عمومی کشور را مجددا فعال نمایند و انجمن کتابخانه های عمومی در بعضی از استانها فعالیت مجدد خود را آغاز کردند. بسیاری از کتابخانه های موجود از سال 1368 تا 1378 با بودجه های استانی احداث و تکمیل شدند به طوری که رشد کمی کتابخانه ها در این مقطع به 1350 باب رسید و با ادامه این روند در سال 1384 تعداد کتابخانه ها به 1641 باب رسید.
دانلود تحقیق تاریخچه کتابخانه های عمومی در ایران 38 صفحه فایل ورد