ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نقش برجسته های تخت جمشید

اختصاصی از ژیکو نقش برجسته های تخت جمشید دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 16

 

 

دانشکده هنر و معماری اردکان

مو ضوع:

تطبیق تصویری نقش برجسته های تخت جمشید

با نقوش فرش پازیریک

نام درس:

تاریخ فرش (1)

استاد:

جناب آقای اشعاری

دانشجویان:

زهرا علی پور

سعیده پور جمعه

زمستان 86

مقدمه:

فرش پازیریک در تابستان 1949م در کوه های آلتایی در دره ای به نام پازیریک و توسط باستانشناس معروف روسی با نام رودنکو کشف شد.

دارای ابعاد 198*200 سانتیمتر و رجشمار 42. گره مورد استفاده ترکی است و برای بافت آن از 5 رنگ:نارنجی،آبی ،سبز،سرخ تیرهو زرد کم رنگ استفاده شده است.محل نگهداری آن موزه آرمیتاژپطرز بوگ روسیه است.

در این تحقیق به بررسی نقوش فرش پازیریک و شباهت تعدادی از آن ها به نقش برجسته ای هخامنشی می پردازیم تا ایرانی بودن این فرش را با ارائه تصویر هر چند بهتر مشخص کنیم.

برای ارائه کامل تر این تحقیق از تعدادی نقوش مورد استفاده در فرش پازیریک و مقایسهء آن با دیگر نقوش اصیل ایرانی نیز نام برده شده است.

هدف تحقیق:

1-اثبات ایرانی بودن فرش پازیریک به روایت تصویر.

2-شباهت نقوش فرش پازیریک و نقش برجسته های تخت جمشید به روایت تصویر

تصویر سوارکار:

در نقوش فرش پازیریک سوارانی را مشاهده می کنید که یکی در میان روی اسب و کنار اسب در حرکت اند. در نقوش تخت جمشید نیز طرح سربازان و اسب ها مشاهده می شود.تفاوتی که در میان این طرح ها و نقوش تخت جمشید وجود دارد دم اسب است. که در نقوش فرش به حالت گره و شبیه به عقرب است که عده ای بر این عقیده هستند که به این دلیل نقوش فرش با طرح های تخت جمشید نمی تواند همخوانی داشته باشد. برای رد این نظریه می توان به نقش فرش و گلیم های بختیاری اشاره نمود که دم اسب به صورت بسته می باشد.

تصویر گوزن:

شباهت گوزن زرد و شاخ پهن ایرانی و شباهت آن به گوزن شمالی در حاشیهء درونی فرش پازیریک. رودنکو اولین کسی بود که این گوزن ها را از تیره گوزن زرد خالدار(Cervus Dama)شناخت. چندی پس از رودنکو کریشمن به شباهت گوزن زرد ایرانی مشهور به گوزن بین النهرینی و گوزن پهن شاخ روزگار ساسانیان توجه یافت که پیکرهء خالدارش با همان شاخ های پهناور بر چندین ظرف سیمین و نیز چند صحنه بر سنگ کنده ی طاق بستان نقش بسته است.

همچنین باستان شناسان انگلیسی* و کاشف نینوا سر آستن هنری لایارد،وجود گوزن شاخ پهن ایرانی را در شمال خوزستان و قلمرو جنوبی بختیاری ها در نیمه سدهء 19 میلادی گزارش کرده است.

‌‌‌‍»ماجرای شگفت انگیز قالی پازیریک،سیروس پرهام»

*در بخش گزارش سفر به ایران از سال 1840تا1842م


دانلود با لینک مستقیم


نقش برجسته های تخت جمشید
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد