لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 17
نحوه عملکرد موشکهای کروز
فهرست مطالب
آشنایی با سری موشکهای هاک 2
موشک سطح به هوای میانبرد هاک...................................... 2
تاریخچه طراحی و ساخت موشک هاک ............................... 3
اجزای تشکیل دهنده سیستم پدافندموشکی هاک........... 3
مراحل مختلف گسترش و بهینهسازی موشک هاک ............ 5
مشخصات عمومی موشک هاک................................................ 9
مشخصات عمومی رادار HPI در سیستم موشکی هاک 14
مشخصات عمومی رادار ROR در سیستم موشکی هاک 1
آشنایی با سری موشکهای هاک
موشک سطح به هوای میانبرد هاک (MIM-23
HAWK) ساخت شرکت آمریکایی(Raytheon) است. Hawk مخفف Homing All the Way Killer میباشد. هدف ابتدایی از طراحی این موشک نابود کردن هواپیماهای دشمن بود که با توسعه این موشک، از آن در نابود کردن موشکهای دیگر هم استفاده میشد . این موشک در سال 1960 وارد خدمت گردید اما باتوجه به برنامههای مختلف و متنوع بهینهسازی و توسعه که بر روی آن پیاده شده،این موشک هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد. توسعه و بهینهسازیهای مختلف روی موشک هاک عاقبت به ساخت سیستم دفاع موشکی پاتریوت (MIM-104 Patriot ) منجر شد . از سال 1994 جایگزینی موشک هاک با نمونههای دیگر با توجه یگان عملیاتی و ماموریتهای آن یگانها در ارتش آمریکا شروع گردید و در سال 2002 موشک موفق هاک رسما از خدمت در ارتش آمریکا بازنشسته شد . آخرین یگان استفادهکننده از موشک هاک، یگان تفنگداران دریایی آمریکا(US Marine Corps ) بودند که موشک دوش پرتاب FIM-92 Stinger را جایگزین موشک هاک کردند. این موشک همچنان در خارج از آمریکا و در کشورهای اروپای غربی و ژاپن تولید میشود . موشک هاک در جنگهای مختلفی شرکت کرده و بنا بر آمار اعلام شده تا کنون 40 هزار فروند از این موشکها ساخته شده است. درصد اطمینان کارایی این موشک در نمونههای ابتدایی 56% و درآخرین نمونه ها 85% بوده است.
۱-تاریخچه طراحی و ساخت موشک هاک :
کار طراحی و ساخت سیستم موشکی هاک از سال1952 شروع شد و جزیی از طرح ارتش آمریکا برای ساخت یک موشک میانبرد سطح به هوا با سیستم هدایت نیمه فعال راداری گردید. در سال1954 قرارداد ساخت لانچر این موشک با شرکت نورثروپ و قرارداد ساخت رادار و سیستم کنترل آتش و موشک با شرکت ریثون پیمانکار اصلی پروژه بسته شد . اولین نمونه موشک ساخته شده این طرح به اسم (XSAM-A-18 ) با موتور XM3 در ژوئن 1956 ساخته شد . جولای1957 نمونه کامل شده ارائه گردید اما پس از مدت کمی با روشن شدن معایب این مدل از موتورها، از موتورهای آیروجت (Aerojet M22E7) بجای مدل قبلی استفاده شد که این مدل هم نامطمئن نشان داد و با موتورهای اصلاح شده آیروجت (M22E8 ) جایگزین گردید. نمونه ابتدایی موشک هاک در سال1959 در اختیار ارتش آمریکا قرار گرفت و از سال1960 به طور رسمی در اختیار تفنگداران نیروی دریایی آمریکا(US Marine Corps) قرار گرفت. پیچیدگی زیاد سیستم پدافند موشکی هاک و استفاده از سامانههای الکتریکی در این سیستم باعث شد این سیستم پدافندی قادر به فعالیت مستمر بیش از 43 ساعت نباشد اما این مدت در نمونههای بهینهسازی شده موشک هاک به 130الی170 ساعت و در آخرین نمونهها به 300 الی400 ساعت افزایش داده شده است.
۲-اجزای تشکیل دهنده سیستم پدافندموشکی هاک
(PAR (Pulse Acquisition Radar
به معنای رادار هدفیاب پالسی (ضربانی و چرخشی) است. آنتن گیرنده این رادار با سیکل 20 دور در دقیقه چرخیده و برای شناسایی اهداف در ارتفاع زیاد و متوسط استفاده میشود.
CWAR (Continuous Wave Acquisition Radar)به معنای رادار هدفیابی با امواج پیوسته و از نوع رادارهای جستجو گر داپلر است و از سیستم پالسی استفاده میکند که آنتن گیرنده آن رادار سیکل چرخش 20 دور در دقیقه داشته و برای شناسایی اهداف در ارتفاع کم مورد استفاده قرار میگیرد.
PI ( High Power Illuminator doppler Radar)
رادار قدرتمند ایلومینیشن داپلر بوده و برای ردگیری اهداف و موشکهای هدایت شونده مورد استفاده میشود.
ROR (Range Only Radar)
این سیستم از رادار پالس داپلر با استفاده از طول موج کی (K-band) برای تعیین برد و مسافت و ارتفاع استفاده میکند و وقتی که دیگر سیستمها به دلیل جنگ الکترونیک و یا انجام وظایف دیگر قابل استفاده نباشند، مورد استفاده قرار میگیرد.
ICC (Information Coordination Central)
به معنای مرکز هماهنگی اطلاعات بوده و وظیفه جمع آوری اطلاعات قسمتهای مختلف سیستم را بر عهده دارد و این اطلاعات رادر اختیار مرکز کنترل خودکار(BCC) قرار میدهد.
BCC (Battery Control Central)
به معنای مرکز کنترل خودکار است و وظیفه پردازش اطلاعات ارسالی قسمتهای مختلف سیستم رابر عهده دارد.
AFCC (Assault Fire Command Console)
به معنای یگان فرماندهی آتش است و برای هدایت مرکز BCC از راه دور مورد استفاده قرار میگیرد و به وسیله آن میتوان با یک سیستم CWAR و یک سیستم HPI و سه لانچر پرتاب کننده موشک( 9 موشک در مجموع) را کنترل و هدایت کرد.
(Launcher Section Controls) LSC
دانلود مقاله کامل درباره نحوه عملکرد موشکهای کروز