ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله بند پایان

اختصاصی از ژیکو مقاله بند پایان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله بند پایان


مقاله بند پایان

لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"

فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات 5

حشرات (زنبورها یا بال غشائیان)

مقدمه:

    در این جلسه یکی از مهم‌ترینراسته­های حشرات تحت عنوان هایمنوپترا (Hymenoptera) را توضیح می­دهیم.    

*­ هایمنوپترا(Hymenoptera)

راسته بال ‌غشائیان یکی از سودمندترین گروه‌های حشرات است. این راستهدر برگیرنده تعدادی از گونه­های پارازیتوئید و شکارگر حشرات است که نقش ارزنده­ایدر ایجاد تعادل جمعیت گونه­های مختلف دارد. هم‌چنین از مهم‌ترین گرده افشان­هایگیاهان بوده و تعداد کمی هم گیاهخوار می‌باشند. این راسته از نظر بیولوژیک و زیستشناسی بسیار متنوع بوده و تعدادی از آن‌ها بصورت انفرادی زندگی می­کنند و تعداددیگری هم دارای زندگی اجتماعی در سطوح مختلف هستند. عالی­ترین سطح زندگی در برخی ازگونه­های این راسته مثل زنبورهای خانواده آپیده (Apidae) و زنبور عسل معمولی دیدهمی­شود.

گونه­های بالدار زنبورها چهار بال دارند که غشایی بوده و بال‌های عقبکوچک‌تر از بال‌های جلویی است و بوسیله قلاب­های بسیار ریزی به نام هامولی (Hamuli)به بال‌های جلو متصل می­شوند و سبب هماهنگ شدن بال‌های جلو و عقب به هنگام پروازمی­شوند.

زنبورها دارای دگردیسی کامل هستند و شفیره آن‌ها از نوع اکسریت(Exarate) یا آزاد است. در این نوع شفیره شاخک، پاها و بال­ها آزاد است و بنابراینشبیه به یک حشره کامل مومیایی شده بنظر می‌رسد. لاروها در تعدادی از زنبورها از نوعاروسی‌فرم (Eruciform) و در اکثر آن‌ها از نوع ورمی­فرم (Vermiform) هستند. لارواروسی‌فرم زنبورها که مربوط به زیر راسته سیمفیتا(Symphyta) است از طریق بیش ازپنج جفت پای کاذب شکمی یا پرولگ(Proleg) از لاروپروانه­ها تشخیص داده می‌شود.

زنبورها به دو دسته تقسیم می­شوند که عبارتند از:

  1. سیمفیتا(Symphyta)
  2. آپوکریتا(Apocrita)

سیمفیتا (Symphyta)

در زیر راسته سیمفتیا پای عقبی زنبورها در قاعده حداقل سه سلول بستهدارد بعلاوه یک شکم عریض که به قفسه سینه متصل می­شود. اکثر گونه­های این زیر راستهگیاهخوار هستند. در حالیکه در زیر راسته آپوکریتا شکم باریک شده و از طریق یک ساقهبه قفسه سینه متصل می­شود و در بال عقبی­، بیش از دو سلول بسته وجود دارد. در ضمناغلب شکارگر یا پارازیتوئید هستند و کمی هم گیاهخوار می‌باشند. اکثر گونه­های زیرراسته سیمفتیا خانواده­های متعددی در ایران دارند که در ذیل به آن‌ها اشارهمی­شود:

  1. آرژیده (Argidae)
  2. پامفیلیده (Pamphilidae)
  3. سفیده (Cephidae)
  4. تنتتردینیده (Tenthredinidae)
  5. زایلیده (Xyelidae)
  6. اوروسیده(Orussidae)

 

 

بجز گونه­های خانواده اوروسیده که پارازتیوئید سوسک­های چوب‌خوارخانواده­های سرامبیسیده (Cerambicidae) و بپرستیده(Buprestidae) هستند، بقیهخانواده­های این زیر راسته گیاهخوار هستند. مثلاً در خانواده آرژیده گونه­ای به نامآرژ رزه (Arge rosae) از گل رز تغذیه می­کند که در شمال ایران انتشار دارد.

در خانواده سفیده گونه­هایی مانند سفوس ­سینکتوس(Cephus Cinctuse) وسفوس­ پیگمئوس (Cephus Pygmaeus) از غلات تغذیه می­کنند.

در خانواده تنتردینیده(Tenthredinidae) گونه­هایکالیروآلی­ماسینا(Caliroa limacina) و هاپلوکامپابویس (Haplocampa brevis) در رویدرختان میوه به عنوان آفت مطرح هستند. و از خانواده سریسیده در شمال ایران گونه­ایبه نام سیرکس­سا (Sirex sah)بر روی صنوبر و نارون خسارت ایجاد می­کند. پس در زیر راسته سیمفتیا بجزتعداد معدودی از خانواده اوروسیده و بقیه خانواده­ها عموماً گیاهخوار هستند.

آپوکریتا (Apocrita)

زنبورهای خانواده آپوکریتا به دو دسته تقسیممی‌شوند:

  1. 1.آکولئاتا(Aculeata)؛ در این گروه تخم‌ریز به نیش تبدیل شده است. نیش یک مکانیزم دفاعی است که برایتزریق سم به بدن طعمه بکار می‌رود.

دانلود با لینک مستقیم


مقاله بند پایان
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد