مبدل ها وسایل الکترومکانیکی هستند که یک تغییر در کمیت مورد اندازه گیری (مانند جابجایی یا نیرو) را به تغییر در یک سیگنال الکتریکی که می تواند بعد از دستکاری (Conditioning) به صورت ولتاژ مانیتور شود، تبدیل می کنند. گستره وسیعی از مبدل ها برای استفاده در اندازه گیری کمیت های مختلف وجود دارند.
مشخصه های مبدل ها که شامل محدوده، خطی بودن، حساسیت و دماهای عملکرد است در ابتدا توسط حسگری که در مبدل برای تولید سیگنال خروجی استفاده می شود، تعیین می گردد.
حسگرها گونهای مبدل هستند. بعضی از حسگرها به تنهایی قابل استفادهاند و برای خواندن آنهااحتیاجی به وسایل جانبی دیگری نیست، مانند دماسنج جیوهای. دستهٔ دیگر برای استفاده باید با وسایل دیگری همراه باشند مثل ترموکوپل. بیشتر حسگرها الکتریکی یا الکترونیکی هستند که انواع الکتریکی از دقت پایینتری برخوردارند. البته انواع دیگری نیز موجود است. حسگرها در زندگی روزمره ما به صورت فراوان مورد استفاده قرار میگیرند، مواردی که شامل خودرو، ماشینهای صنعتی، تجهیزات فضائی و حتی دارویی میشود. پیشرفت فنی باعث شده تا انواع مختلف و گوناگونی از حسگرها با فناوری امایاماس (MEMSS) تولید شود. در اکثر موارد این کار باعث بدست آمدن حساسیت بالا شده است.
با به وجود آمدن راههای مختلف برای نمایش اثر انرژیها، حسگرها بر اساس انرژی مورد آزمون، که حسگر آن را دریافت میکند، طبقهبندی میشوند.
- حسگرهای دمائی
- دماسنج (thermometer)
- ترموکوپل (thermocouple)
- مقاومتهای حساس به گرما (thermistors and resistance temperature detectors)
- حسگرهای گرمایی
مقدمه
انواع حسگرهای به کار رفته در مبدل ها
پتانسیومترها
پتانسیومتر خطی
پتانسیومتر زاویه ای
مزایا و معایب پتانسیومترها
ترانسفورمرهای تفاضلی
ترانسفورمر تفاضلی متغیر خطی
ترانسفورمر تفاضلی متغیر دوار
مزایای ترانسفورمرها
کرنش سنج های مقاومتی
ثابت کالیبراسیون کرنش سنج مقاومتی
حسگرهای خازنی
اندازه گیری فاصله حسگرهای خازنی
حسگرهای پیزوالکتریک
محاسبه بار در حسگر پیزوالکتریک
محاسبه حساسیت به ولتاژ حسگر پیزوالکتریک
مزایای حسگر پیزوالکتریک
حسگرهای پیزومقاومتی
ساختار حسگر پیزومقاومتی
مزایای حسگر پیزومقاومتی
و...
پاورپوینت کامل با عنوان انواع سنسورهای به کار رفته در مبدل ها در 45 اسلاید