فرمت فایل : word (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات 20 صفحه
هدف:
به منظور بررسی وضعیت شبکه های جمع آوری فاضلاب اندازه گیری دبی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اندازه گیری میزان دبی و تراز آب در داخل لوله های جمع آوری فاضلاب با توجه به ماهیت فاضلاب خود نیاز به اتخاذ تمهیدات ویژه ای دارد. معاونت بهره برداری آب و فاضلاب استان اصفهان مسوول بهره برداری و نگهداری شبکه های جمع اوری فاضلاب استان اصفهان برنامه اندازه گیری دبی امید است در آینده نزدیک امکان اندازه گیری همزمان دبی در کل شبکه برای مدیریت شبکه و نیز بهینه سازی عملکرد تصفیه خانه های فاضلاب ، کاهش خطر شبکه تجهیز گردد.
انتخاب متد اندازه گیری:
برای اندازه گیری دبی جریان فاضلاب اندازه گیری سرعت آب و تراز آب مد نظر میباشد. درمیان روشهای مختلف اندازه گیری سرعت جریان متد التراسونیک انتخاب شده است. از طرف از میان مدلهای مختلف التراسونیک متد Cross-Correlation ، پس از مقایسه روشهای مختلف انتخاب شد. برای اندازه گیری تراز آب هر دو روش فشاری، التراسونیک میتوانست مورد استفاده قرار بگیرد. در اندازه گیری نمونه روش فشاری انتخاب نهایی بدلایلی که در این گزارش ارائه شده انتخاب گردید.
دستگاه PCM-4 تمامی مشخصات موردنیاز را پوشش میدهد. اطلاعات در داخل دیتالاگر دستگاه و توسط یک جافظه جانبی قابل حمل، ذخیره میشود. دستگاه دارای باتری قابل شارژ میباشد که میتواند برای اندازه گیری تا 6 ماه کافی است.
بررسی روشهای مختلف اندازه گیری سرعت آب:
در انتخاب روش اندازه گیری سرعت آب در ابتدا بایستی شناخت مناسبی از هیدرولیک جریان موردنظر برای اندازه گیری پیدا کرد. به طور کلی هیدرولیک جریان به دو حالت تحت فشار ( لوله توپر) و جریان روباز ( لوله نیمه پر و کانال ها) تقسیم بندی میشوند. روشهای اندازه گیری برای هر دو مورد از حالتهای ساده تا روشهای پیچیده وجود دارد. این روشها را بصورت زیر میتوان تقسیم بندی نمود:
لوله توپر ( جریان تحت فشار)
- مغناطیسی
- فلنجی
- اینزرشن
- التراسونیک
- کلمپ آن ( متد داپلری و ترانزیت تایم ( یک مسیر و چند مسیره))
- اینزرشن ( متد داپلری، ترانزیت تایم (چند مسیره)، Cross-Correlation))
- ونتوری
- کنتورهای مکانیکی
- موارد دیگر چون: کوریولیسی، تغییرات دمایی و ...
جریان روباز ( کانال و رودخانه)
- دبی –اشل ( تنهابا اندازه گیری تراز آب (فشاری، التراسونیک و حبابی))
- پارشال فلوم و ونتوری و پالمر باوز
- سرریز ( مثلثی، مستطیلی و ...)
- روزنه و یا ترکیب سرریز و روزنه ( نیرپیک)
- التراسونیک
- داپلری
- CC (Cross-Correlation)
- ترانزیت تایم (زمان گذر)
با بررسیهای به عمل آمده گروه کارشناسی به این نتیجه رسیدند که کلا برای اندازه گیری فاضلاب در تمام کاربردها باید متد مغناطیسی را کنار گذاشت، زیرا که برای اندازه گیری با روش مغناطیسی سیال باید حداقل ضریب هدایت الکتریکی بیشتر از یک میلی زیمنس بر سانتیمتر داشته باشد. از این مهمتر الکترودهای مغناطیسی به روغن و چربیهای موجود در داخل فاضلاب بسیار حساس است و حتی بنا به توصیه تولیدکننده های این مدل فلومتر ها بهترین سیال برای فلومترهای الکترومغاطیسی آبهای آشامیدنی و از همه مهمتر لوله های توپر است. سرعت جریان در مدلهای مغناطیسی در اکثر مواقع باید بیشتر از یک متر برثانیه باشد و هرچه قدر سرعت آب کمتر شود دقت دستگاه به همان نسبت کمتر میشود.
تحقیق درباره اندازه گیری دبی برای جمع آوری فاضلاب