مشخصات این فایل
عنوان: جذب یون های فلزی سنگین به وسیله زیست توده
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 20
این مقاله درمورد جذب یون های فلزی سنگین به وسیله زیست توده است.
خلاصه آنچه در مقاله جذب یون های فلزی سنگین به وسیله زیست توده می خوانید :
زمان مورد نیاز برای چسبندگی یون فلزی
250 گرم از زیست توده بعنوان نمونه اندازه گیری شد ودوبار با0.1 متوسط هیدروکلریک شسته شد ویکبار دیگر هم با آبدیونیزه شستهشد .زیست توده در 50میلی لیتر از 0.01 استات سدیم متوسط معلق می شود تا غلظت بافت 5 میلی گرم /میلی لیتر بدست آید . بعداز تنظیم PH به 5، 2 میلی متر از سوسپانسیون به21 عدد لوله منتقل شد – 3 لوله برای هر فاصله زمانی 120،90،60،30،15،10،5 دقیقه ای است .لوله ها سانتریفیوژ می شوند وشناورهاکنار گذاشته می شوند .2 میلی لیتر از 0.3 میلی متر محلول فلزی متوسط (محلول با فر می شودبا PH = 5 با استات سدیم )به هر گلوله اضافه شد .تمام لوله ها برای مدت زمان م نسبت به کلید نوسان واکنش نشان دادند .لوله ها بعداً با سرعت 2800 دور درهر دقیقه به مدت 5 سانتریفیوژ شدند وشناورها توسط طیف شناسی با جذب اشعة اتمی تجزیه شدند .(گاردیا- تورسدی ودیگران .، 1998 ب)
2 – آزمایش توانایی چسبندگی فلز
100 میلی گرم زیست توده به عنوان نمونه دوبار با هیدروکلریک 0.1 متوسط شسته می شودویکبار با آب دیونیزه . شسته ها جمع آوری می شود ودر کوره ای خشک می شوند تا میزان تخریب زیست توده اندازه گیری شود . بیست میلی لیتر از 0.01 استات سدیم متوسط با 5 = PH به زیست توده اضا فه شدند. بعدازتنظیم PH به 5،2میلی لیتر از سوسپانسیون به داخل سه لوله مورد آزمایش منتقل شد .لوله ها سانتریفیوژ می شوند وسوپر نا تا نتها از ظرفی به ظرف دیگر ریخته شدند وبرای هر گلوله ،2میلی لیتر فلز محلول متوسط (محلول بافر5 با 0.01 استات سدیم متوسط) جمع آوری شد .لوله ها برروی یک کلید نوسانی نصب شدند وبه مدت 15 دقیقه واکنش نشان دادند .این مرحله با سانتریفیوژ اسیون ادامه یافت وسوپرناتانتها در سه لوله جداگانه جمع آوری شدند .مرحله افزودن محلول فلزی به گلوله ها، واکنش و سانتریفیوژآنها وجمع آوری سوپر ناتانتها ،هشت بار تکرار می شودفطیف شناسی با جذب اشعه اتمی برای تجزیه سوپرناتانتها به کار می رود.
آزمایش چسبندگی فلز با مطالعات غیر چسبنگی آن ادامه یافت . دو میلی لیتر از 0.1 هیدروکلریک متوسط به هر گلوله فلزی سنگین افزوده شد .گلوله ها با به مدت 15 دقیقه واکنش دادند .لوله ها سانتریفیوژ شده وسوپرناتانتها جمع آوری شده وبه مقدار فلزی که از طیف شناسی جذب اشعه اتمی استفاده کرده است تجزیه میشود .
3- شیمیایی زیست توده با هیدروکسید سدیم
15 گرم زیست توده اندازه گیری می شود ودوبار با هیدروکلریک متوسط 0.1 شسته می شود ،سپس با سرعت 2800 دور در هر دقیقه سانتریفیوژمی شود وبعداً با آب دیونیزه شسته می شود /پس زیست توده با 150 میلی لیتر هیدروکسید متوسط 0.1(NaoH) برای مدت زمان تقریبی 24 ساعت واکنش داد . محلول واکمش داده ، سانتریفیوژ شده وزیست توده سه بار با آب دیونیزه شسته می شود .زیست تودة شسته شده در ادامه در یک Labconco به مدت یه روز به طریقه انجماد خشک ،لیوفیلیک می شود .
4- عدم تحریک زیست توده در سیلیس.
طرز کاری که در اینجا آورده می شود قبلاً گزارش شده است .(گاردیا – تورسددی ودیگران .، ب 1998).تقریباً ده گرم از زیست توده وزن شد ودوباره با هیدروکلریک متوسط 0.1 شستهشد ودفعه سوم با آب دیونیزه شسته شده وبا هر شستشو سک عمل سانتریفیوژ هم انجام می شد .شناورها از شستنی ها جمع آوری می شوند وخشک شده ،اندازه گیری می شوند تا میزان تخریب زیست توده در حین شستشو سنجیده شود .ص134
120 میلی لیتر از اسید سولفوریک 5% (H2so4) با اندازه گافی سیلیکات سدیم 6% ،(Na2sio3) مخلوط می شود تا PH محلول به 2 بسد .در PH =2 زیست تودة شسته به محلول اضافه می شود وبرای ده دقیقه به هم زده می شود مقدار کافیسیلکات سدیم (Na2sio3) 6% در ادامه افزوده می شود تا PH محلول به آرامی به 7 برسد. ژل پلیمر حاصله با آب شسته می شود ودر درجه حرارت 60 درجه سانتی گراد به مدت تقریبی یک هفته خشک می شود .پلیمر خشک را در هاون می کوبند والک می کنندتا ذراتی به اندزه مخصوصی بین 20 تا 40 مش به دست آید.
آزمایشات کالومن(ستونی)
1- تقریباً 3 میلی لیتر از زیست توده ثابت سیلیسی در یک ستون گنجانده می شود .با توجه به اینکه عبور محلول فلزی از داخل ستون است ، زیست توده فاقد حرکت با عبور از چندین جلد لایه ای بافر می شود ( شماره پلیمر در ستون ) ،جلد های لایه از 0.01 استات سدیم معمولی (در مناسب ترین چسبندگی PH ) ازطریق ستون تا زمانیکه جریان وجود دارد در همان PH می ما ند ( شرطی سازی زیست توده ) سیصد جلد لا یه ای از 0.1میلی لیتر محلول فلزی در 0.1 استات سدیم معمولی در مناسب ترین PH موجود از راه ستون باسرعت جریان یک میلی لیتر در هر هفته می گذرد دو جلد لا یه ای،تقریباً برابر با 6 میلی متر در هر لولة آزمایش با استفاده از بخش کالتور (Spectra/ChromCF-1) جمع آوری شد وبوسیله طیف شناسی با جذب اشعه اتمی به دلیل محتوای فلزی تجزیه شد .
به همین ترتیب ،فلز جمعشده در زیست توده فاقد تحرک سیلیسی ،با عبور 0.1 هیدروکلریک از راه ستون بازیافت می شود .سی جلد لایه ای جریان حاصله برای محتوای فلزی جمع آوری وتجزیه شد .
بعد از بازیافت فلز از پلیمر ،توانایی بازیافت باعبور تعداد برابرجلدهای لالیه ای محلول فلزی از راه ستون تعیین می شود وبازیافت فلز هم به همین روش مشابه .سه چرخه برای هر ستون وبرای هر یون فلزی خاص انجام شده است .
2- تجزیه فلز ومعامله آماری اطلاعات
مدل Perkin-Elmer، 3110 طیف سنج جذب اتمی ،با کاهش جزئیات هیدروژن سنگین (دو ا ) برای تجزیة فاضلابها به کار می رود . طول موج کاربردی برای مس ،سرب ،نیکل ،کادمیم ،کرومیم و zin از این قرار بودند : به ترتیب 327.4 نانومتر ،228.8نانومتر ،358.2نانومتر و213.9 نانومتر .استانداردهای شناخته شده برای مدرج کردندستگاهها وکنترل عالی آنها استفاده می شود به هدف ما بدست آوردن ارزش ضریب همبستگی ارتباط تا حدود 0.1است .تفاوت بین کنترل غلظت یون فلزی وغلظت سوپر ناتانت یا فاضلاب برای تعیین مقدار فلز با توجه به زیست توده انجام می شود .
آزمایشات گروهی در سه نسخه صورتگرفت ومیانگین وانحراف از مرکز استانداردشده برای هر مجموعه ارزشها محاسبه شد. مرزهای خطا یا محاسبه حداکثر 95% اطمینان به فاصله ها تعیین می شود .
بخشی از فهرست مطالب مقاله جذب یون های فلزی سنگین به وسیله زیست توده
مقدمه
موارد وروشها
زمان مورد نیاز برای چسبندگی یون فلزی
2 – آزمایش توانایی چسبندگی فلز
عدم تحریک زیست توده در سیلیس.
آزمایشات کالومن(ستونی)
1- تجزیه فلز ومعامله آماری اطلاعات
2- نتایج وتبادل نظر
- نتیجه گیری
توانایی زیست توده غیر متحرک
دانلود مقاله جذب یون های فلزی سنگین به وسیله زیست توده