ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود آیین نامه ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال به زمین و اهداف آن

اختصاصی از ژیکو دانلود آیین نامه ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال به زمین و اهداف آن دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود آیین نامه ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال به زمین و اهداف آن


دانلود آیین نامه ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال به زمین و اهداف آن

 

مشخصات این فایل
عنوان: آیین نامه ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال به زمین و اهداف آن
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 77

این مقاله درمورد آیین نامه ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال به زمین و اهداف آن می باشد.

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از آیین نامه ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال به زمین و اهداف آن

فصل دوم :
کلیات
 سیستم توزیع نیرو و اتصال زمین مورد استفاده عموماً‌ سیستم TN از نوع TN-C-S و یا در صورت لزوم TN-S خواهد بود .
به منظور ایجاد ایمنی و حفاظت لازم در برابر برق گرفتگی برای افراد و کارکنانی که از وسایل ،‌ابزارها و دستگاه های برقی استفاده می کنند و همچنین کار صحیح سیستم تأسیسات برقی ، اقدامات زیر باید انجام شود .
الف ) نقطة‌نول سیم پیچ مولدهای برق در نیروگاه های برق و همچنین نقطه نول سیم پیچ ترانسفورماتور در پستهای برق و سیم نول شبکه خطوط هوایی در ابتدا و انتهای خطوط به طول تا 200 متر و در خطوطی به طول بیش از 200 متر علاوه بر ابتدا و انتهای خط در هر فاصله 200 متری ، نول خطوط مذکور باید به الکترود سیستم اتصال زمین مربوط متصل شود . این سیستم به طور کلی اتصال زمین سیستم نامیده می شود.
ب) بدنه یا محفظه فلزی کلیه وسایل ، ابزارها ، دستگاه ها ، ماشین آلات و تابلوهای برقی وهمچنین اسلکت و اجزای فلزی داخلی هریک ، که حامل جریان برق نمی باشد، باید به سیستم اتصال زمین ساختمان مربوط متصل شود این سیستم .....(ادامه دارد)

اتصال زمین :
اتصال زمین یا داشتن نقطه  زمین در شبکه های الکتریکی  از دو زاویه  مورد توجه قرار می‌گیرد .
الف ) داشتن نقطه ای یا پتانسیل  صفر بعنوان  مبنا در مواردی که به داشتن این مبنا نیاز است .
 ب) داشتن نقطه ای که دارای مقاومت نسبتاً صفر است جهت حفاظت  در مقابل خطاهای اتصال بدنه یا اتصال بدن .
 در شبکه های تأسیسات الکتریکی بیشتر مورد ب یعنی حفاظت در مقابل اتصال بدنه و بدن مورد نظر است . فرض کنید  که یک دستگاه الکتریکی  صنعتی و یا خانگی برروی بدنه خود  دچار خطای  اتصال فاز گردد ، در این حالت بدنه  دستگاه دارای ولتاژ اتصال  خواهد شد . حال اگر در این حالت بدنه  به زمین یعنی یک مقاومت حدود صفر ( مقاومت نقطه زمین در تأسیسات الکتریکی 3 تا 5 اهم  است ) وصل شده باشد ، در مسیر اتصال زمین یک جریان به شکل اتصال کوتاه برقرار می گردد . که باعث می شود عوامل حفاظتی بار مربوطه مانند فیوز و یا کلید اتوماتیک عمل کنند و خطا را قطع نمایند .
اما به لحاظ  خطای انسانی هم ، چنانچه  بدن شخص یا بدنه دستگاهی که دارای خطای اتصال فاز شده است تماس بگیرد . در حقیقت بین بدن شخص و بدنه دستگاه که به زمین وصل شده است یک تقسیم جریان صورت می گیرد . در این حالت بدن شخص به صورت یک مقاومت موازی با مقاومت اتصا زمین بدنه دستگاه قرار می‌گیرد و با توجه به آنکه مقاومت بدن انسان در شرایط مختلف بین 10 تا 80 کیلو اهم است این مقاومت بالا د رموازی شدن .....(ادامه دارد)

احداث چاه زمین :
ایجاد نقطه زمین و چاه های اتصال زمین :
 مقاومت نقطه زمین در تأسیسات الکتریکی بین 3 تا 5 اهم است برای ایجاد ی این نقطه معمول ترین روش ایجاد چاه های اتصال زمین است در این روش در اطراف پست های داخلی و به فاصله حداقل  20 متر تعدادی چاه حفر می کنند تا عمقی که به خاک مرطوب برسند . قاعدتاً این عمق در نقاط مختلف گوناگون است و در برخی از مناطق با حفر چند متر به بخش مرطوب  زمین دست می یابیم اما در برخی نقاط  ، باید تا ده ها متر حفاری ادامه یابد . تا به رطوبت برسیم در هر حال پس از رسیدن به نقطه مرطوب زمین ، کف چاه را تا حدود 50 سانتیمتر از مخلوط نمک و ذغال پودر شده پر می کنیم سپس از صفحات مسی به ضخامت 5 میلی متر که سیم اتصال زمین ( معمولاً سیم های بدون پوشش بالای 50 میلی متر مربع ) به آن پرچ شده است استفاده می نماییم و این صفحات را روی لایه نمک و ذغال قرار می دهیم بعد از انجام این کار تا 50 سانتیمتر دیگر روی آن نمک و ذغال اضافه می کنیم و سپس بقیه چاه را با خاک و مواد معمولی پر کرده و .....(ادامه دارد)

فولاد با روکش مسی و فولاد مس اندود شده با روش الکترولیتی :
 خراش برداشتن روکش مسی بشدت و سرعت ایجاد خورندگی در هستة فولادین می‌کند از این جهت باید همیشه پوشش مسی یکنواخت و بدون حباب و حفره باشد . در محل ارتباط و اتصال قطعات میل در زمین عمقی که از چند تکه درست شده است، باید پوشش یا روکش مسی بدون حفره و درز و حداقل دارای قابلیت هدایت برابر باشند .
 مس خالص بدون روکش : مس معمولاً در زمین ، خیلی با ثبات و با دوام است  مس قلع یا روی اندود شده مانند مس خالص عمل می کند و در زمین اصولاً ثبات خود را حفظ می کند به طور مثال برای میل زمین از مس روی اندود فقط به صورت طنابی و از مس با روکش قطع فقط به صورت تسمه استفاده می شود.
 شکل گرفتن عنصر خورندگی : اگر برای اتصال میل ها از موادی غیر از جنس خود میل استفاده شود یا میل های از جنس مختلف به هم متصل شوند و یا میل ها با قطعات فلزی مختلفی که در زیر زمین محوطة‌تأسیسات قرار دارند ( مثل مخزن و منبع فلزی ، سیم ها و لوله ها و فونداسیون هادی و غیره ) تماس برقرار کنند باعث ایجاد خورندگی در محل های تماس و برخورد این قطعات می شود در این حالت ها یکی از این فلزات به صورت کاتد Sk و دیگری به صورت آند Sa عمل می کند و محل ارتباط را برای خورندگی آماده می سازد
 جدول ... که از DIN VDE 0151 برداشت شده ) نشان می دهد که کدام فلز با فلز دیگر قابل .....(ادامه دارد)

- کنترل وضع موجود :
وضعیت و کیفیت زمین در زمان های طولانی بعد از تأسیس آن توسط سنجش و آزمایش تعیین و مشخص می شود این آزمایش ها عبارتند از : سنجش مقاومت گستردة زمین ، کنترل و بازدید عینی از تأسیسات زمین
13-2- سنجش مقاومت مخصوص زمین :
 جهت سنجش مقاومت مخصوص زمین دو روش زیر متداول شده است :
1-    روش چهار سوندی
2-     سنجش روی میل زمین
 با هر دو روش  می توان مقاومت مخصوص زمین را در سطح زمین و حتی در لایه های زیرین زمین به دست آورد و با نتایج به دست آمده به نوع زمین ( زمین سطح یا عمقی ) تصمیم گرفت .
 روش چهار سوندی : در این روش مقاومت مخصوص هریک از طبقات زمین توسط تغیرات برابر و یکنواخت فواصل آنها با سوند کمکی ( در میل عمقی هر بار 0.5M) سنجیده می شود .
 روش سنجش با میل قلمی ( با عصا ) :‌در این روش سنجش به کمک یک میل گرد ، یک میل کمکی و یک سوند سنجشی انجام می شود سنجش ابتدا با کوبیدن میل قلمی در عمق یک متری شروع می شود و سپس با فرو کردن تدریجی میل  به اعماق بیشتر و هر بار سنجش ، مقاومت مخصوص زمین در اعماق زیر زمین ؛ به دست می آید و
 در سنجش مقاومت مخصوص در سطح زمین بهتر است ، سنجش در چندین قسمت مختلف از زمین و جدا از یکدیگر انجام گیرد . و سپس میانگین گرفته شود در ضمن بایدمتناسب با فصل ، خشک بودن و مرطوب بودن زمین را در نظر گرفت . .....(ادامه دارد)

فهرست مطالب آیین نامه ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال به زمین و اهداف آن

فصل اول :‌
تعاریف
آیین نامه ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال به زمین
بخش اول :‌کلیات
بخش دوم – تعاریف
واژه های به کار رفته در این آیین نامه به شرح زیر تعریف می گردد:
سیستم توزیع نیرو و اتصال زمین مورد استفاده عموماً‌ سیستم TN از نوع TN-C-S و یا در صورت لزوم TN-S خواهد بود .
فصل سوم:
زمین کردن
اتصال زمین :
فصل چهارم :
نرم ها و استانداردها
فصل پنجم :
احداث چاه زمین :
احداث چاه زمین
اتصالهای زمین به صفحه مسی ممکن است به یکی از دو روش زیر انجام شود:
یاد آوری
فصل ششم :
زمین در سیستم TI , TT, TN
انواع سیستم های توزیع نیروی برق
سیستم 2:
یاد آوری :
سیستم 3:
در سیستم TN: نقطه ستاره ترانسفورماتور شبکه
شکل : انواع مختلف سیم TN
فصل هفتم : مقاومت مخصوص زمین
جریان کاپاسیتیو:
انواع زمین کننده ها
تعیین مقادیر و ابعاد و نوع زمین کننده ها ( میل زمین )
فصل هشتم:
مقاومت مخصوص زمین :
انواع زمین کننده ها :‌میل ها
زمین کننده ها در کتاب تجهیزات نیروگاه بخش
مقاومت گسترده میل زمین :
فصل نهم :
تعیین و انتحاب میل زمین
9-1- نوع فلز میل زمین :
9-2- حداقل ابعاد میل زمین
9-3- خورندگی الکترولیتی در میل زمین
سیم طنابی فولادی با پوشش سربی:

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود آیین نامه ایمنی تأسیسات الکتریکی با اتصال به زمین و اهداف آن
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد