ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق انبارداری

اختصاصی از ژیکو دانلود تحقیق انبارداری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق انبارداری


دانلود تحقیق انبارداری

در جامعه کنونی با توجه به رشد علم و افزایش کارخانه های مختلف و افزایش ورود و خروج کالا از انبارها نیاز و احتیاج بیشتری به نظم و ترتیب بیشتر در انبارها حس
می شود و همانطور که علوم دیگر رشد می کنند باید علم و دانش انبار داری نیزرشد نماید و به همین علت من نیز بر این امر مصمم تر گشتم تا تحقیقات بیشتری در این باب انجام دهم .

1-1 -1 انبار داری :

عبارت از از دریافت مواد و اقلام ، نگهداری صحیح ، تحویل به موقع به مصرف کننده با رعایت مقررات و دستور العمل های سازمان به نحوی که با اعمال دقیق از میزان کالا در انبار و مقررات مصرف آن آگاه و نیز از انباشته شدن بیش از حد موجودی جلو گیری گردد.

 1-1-2 انبار :

به محل یا فضایی گفته می شود که بر اساس یک سیستم طبقه بندی صحیح مواد اولیه ، کالای نیمه ساخته ، محصول ساخته شده یا فراورده های مختلف صنعتی و تجاری در آن نگهداری می شود .

 2-1 بیان مسئله

تعریف انبار: محل نگهداری مواد اولیه ، محصولات نیمه ساخته ، در جریان ساخت و ساخته شده است .

اهمیت انبار : هدف از ایجاد انبار در دسترس قرار دادن یک سری وسایل مورد نیاز می باشد که هم از دیدگاه اقتصادی و هم از دیدگاه تجارت اهمیت زیادی دارد.

مزیتهای انبارداری

  1. کالای مورد نیاز در انبار به آسانی شناسایی و در دسترس قرار میگیرد.
  2. بدست اوردن آمار و اطلاعات در بخش های مختلف برای تصمیم گیری های مدیریتی بهتر .
  3. صورتی که فرد جدیدی مسوولیت انبار را به عهده گیرد در زمان کمتری از فعالیتهای سیستم آگاه می شود.
  4. اطمینان خاطر مدیریت و مسولین به دلیل وجود سیستم منظم .
  5. کاهش هزینه ها به علت داشتن اطلاعات صحیح و صرفه جویی در مصرف و حفظ مواد .

انواع انبار از نظر نوع کالایی که در آن نگهداری می شود :

  1. انبار کالاهای معمولی انبار مواد قابل انفجار      3. انبار کالاهای فاسد شوند.
  2. انبار مواد فله ای

انواع انبار از نظر چگونگی ماهیت عمل :

  1. انبارهای گمرکی و ترانزیت انبارهای توزیع محلی
  2. انبارهای کارخانه های صنعتی

انواع انبار از نظر ساختمان :

  1. ساختمان کاملا پوشیده
  2. ساختمان سرپوشیده بدون دیوار
  3. انبار محوطه باز

عوامل موثر در انتخاب محل انبار

  1. برآورد ظرفیت یک انبار
  2. در نظر گرفتن نقطه مبدا و مقصد
  3. محدودیت های زمین و عوامل جانبی
  4. محدودیت های قانونی و مسائل جانبی
  5. حفاظت و ایمنی
  6. سایر عوامل

انبارها بر دو نوع می باشند :

  1. انبارهای مرکزی : که به علت کمبود زمین دور از محل تولید ساخته می شوند و مواد مورد نیاز واحدهای تولید را به انبارهای فرعی ارسال می کند .
  2. انبارهای فرعی : این انبارها در نزدیکی محل تولید ساخته می شوند انبار مرکزی زیر نظر انباردار و انبار فرعی زیر نظر کمک انباردار است .

عوامل موثر در طراحی یک انبار :

  1. نوع کالای نگهداری شده
  2. ظرفیت مورد انتظار
  3. محدودیت زمین
  4. شرایط جغرافیایی
  5. شبکه ارتباطی
  6. وسایل حمل و نقل خارجی
  7. وسایل حمل و نقل داخلی
  8. توسعه درآینده

ساختار سازمانی انبارها بر سه نوع می باشد .

مدیریت انبار  مدیر انبار : 1. انبار ضایعات 2. انبار مواد 3. انبار محصولات 4. انبار قطعات

مدیریت کارخانه  مدیر امور مالی  کارپرداز و تدارکات  انبار

مدیریت کارخانه 1. انبار ضایعات 2. انبار مواد 3. انبار محصولات 4. انبار قطعات

طرح ورود اجناس و کالاهای انبار :

  1. از طریق خرید های داخلی و خارجی
  2. از طریق کالاهای انتقالی از سایر انبارها
  3. از طریق کالاها و لوازمی که در موسسه ساخته می شود .
  4. کالاهای امانی

چیدن کالا در انبار :

پس از دریافت یا تحویل گرفتن کالا برای چیدن کالا اصول خاصی را باید مد نظر قرار داد .

الف. تعیین محل قرار دادن کالا : با توجه به عوامل زیر می توان کالا را در جای مناسب انبار نمود که عبارت است از :

  1. میزان تقاضا
  2. شکل ظاهری و نوع ساختمان
  3. وجه تشابه
  4. امکانات و تجهیزات انبار
  5. خصوصیات فیزیکی
  6. خصوصیات کیفی کالا

ب. چیدن و انبار نمودن کالا : برای چیدن کالا در انبار باید به نکات زیر توجه نمود :

  1. اجناس و کالاها نباید پخش چیده شوند بلکه بیشتر به وسیله قفسه بندی مرتب شوند.
  2. اقلامی مانند آجر و قطعات فلزی را می توان بدون صدمه در محیط آزاد انبار نمود.
  3. طول و عرض قفسه ها باید متناسب با اجناس باشد
  4. فضای بین قفسه ها باید متناسب با وسایل جابجایی و حمل و نقل در نظر گرفته شود.
  5. بعضی از اجناس مصرف فصلی دارند که بعد از فصل استفاده انها را باید جابجا نمود.

ج . تهیه کارت شناسایی و نصب آن بر روی اجناس : پس از اینکه عملیات تعیین محل و چیدن کالاها در انبار مشخص شد و در محل مورد نظر استقرار یافت می بایست اقدام به تهیه کارت شناسایی کالا که اطلاعاتی مربوط به بنام و مشخصات کالا ، کد کالا، و همچنین مکان آن یعنی شماره راهرو، قفسه و غیره که در روی آن درج شده را در طبقه مورد نظر نصب نمود.

  1. نکات حفاظتی و ایمنی بهداشت انبار : انبارها باید بنا به وضع طبیعی هوا درجه حرارت و رطوبت وضع رفت وآمد در آنها بر اساس نوع اجناس که درآنها قرار داده می شود ساخته شود.
  2. انبارها زا لحاظ حفاظت و سرقت ، آتش سوزی ، باید دارای وضعی باشد که بتوان به خوبی از کالاها حراست نمود.
  3. انبار باید دارای درب های مستقل و پنجره های ایمنی و قابل باز و بسته شده فقط از سمت درون و دیوارهای غیر قابل عبور باشند.
  4. انبار باید از همه لحاظ بیمه باشد .
  5. انبارها باید وسایل اعلام خطر و اطفای حریق داشته باشند.
  6. ورود و خروج اشخاص متفرقه باید طبق ظوابط و اجازه مسئولین باشد.

 3-1  اهمیت و ضرورت تحقیق :

اهمیت تحقیق به لحاظ ضرورتی می باشد که برای نگهداری مواد غذایی و یا اجناس  مطرح است و این ضرورت احساس گردیده است .

طبق آمار های ارائه شده درصد قابل توجهی از انبارهای موجود در کشور  به واسطه صحیح و منطقی نبودن روش انبار کردن و یا انبار داری به روشهای سنتی باعث از بین رفتن و یا پرت زیاد در انبارها می گردد . در طی  سالهای 1383 تا 1385 آمارها بیانگر رشد تعداد رکود شرکتها  می باشد به طوری که ملاحظه می گردد در سال 83 حدود  3/11 و در سال 1384 میزان 4/14درصد و فقط در شش ماهه اول سال 1385 میزان  13 درصد از رکود شرکتها به علت ضعف در انبار داری آنها  تشکیل می دهند . دلیل دیگری بر اهمیت تحقیق ، عدم وجود تحقیقی جامع و کاربردی در این زمینه  
می باشد . هر چند که تحقیقات فراوانی در زمینه انبار داری  انجام گرفته ولی اکثر ا ماهیت نظری و یا تئوری داشتند ولی در این تحقیق مساله از دیدگاه ماهیت اصولی  مورد بررسی قرار می گیرد.

یافته های این تحقیق می تواند در فهم بهتر روشهای نوین انبار داری  و شناسایی شرایط و عوامل موثر در رشد و پیشرفت این علم کمکی موثر به کلیه دست اندرکاران نظام می باشد چرا که بی شک شناخت بهتر این معضل به پیشگیری از بروز و شیوع آن به طور عملی و علمی کمک خواهد کرد .

 4-1  اهداف تحقیق :

هدف کلی بررسی روشها و شیوه درست انبار داری می باشد .

 اهداف جزیی :

با توجه به هدف کلی که در نظر گرفته ایم چند هدف جزئی را در نظر داریم که عبارتند از : 1)  بررسی میزان اتلاف وقت در انبار داری سنتی 2) بررسی تاثیر انبار داری نوین در رشد اقتصادی جامعه  3 ) بررسی انبار داری  به عنوان یک علم نوین .

 هدف کاربردی :

1) جهت شناسایی بیشتر و بهتر روشن شدن علل اتلاف در انبار  .

2) جهت پیشگیری از اتلاف کالا .

3) جهت برنامه ریزی بیشترمسئولین در زمینه انبارها و چگونگی کمک به آنها .

 5-1  فرضیات و سئوالات تحقیق :

در تحقیق حاضر سه فرض مطرح می باشد که عبارتند از :

1) آیا سرمایه گذاری بیشتر در زمینه انبار داری به سود شرکتهاست یا به زیان شرکت ها؟

2) آیا باز هم می شود به روشهای سنتی به انبارداری پرداخت  ؟

3) انبار در رشد و شکوفایی یک شرکت چقدر موثر است  ؟

 6-1  تعریف اصطلاحات و متغییر های اصلی :

انبار داری :

عبارت از از دریافت مواد و اقلام ، نگهداری صحیح ، تحویل به موقع به مصرف کننده با رعایت مقررات و دستور العمل های سازمان به نحوی که با اعمال دقیق از میزان کالا در انبار و مقررات مصرف آن آگاه و نیز از انباشته شدن بیش از حد موجودی جلو گیری گردد.

  انبار :

به محل یا فضایی گفته می شود که بر اساس یک سیستم طبقه بندی صحیح مواد اولیه ، کالای نیمه ساخته ، محصول ساخته شده یا فراورده های مختلف صنعتی و تجاری در آن نگهداری می شود .

 انبار پوشیده :

انباری است که همه جوانب آن بسته باشد و دارای سقف است و از نظر وسایل ایمنی کامل می باشد ( کپسول آتشنشانی و ... )

 انبار از نظر نوع مصالح به کار رفته در آن :

الف ) انبار های آجری مخصوص مناطق گرم و خشک

ب) انبار های فلزی

ج) انبار های چوبی مخصوص مناطق جنگلی و مرطوب

د) انبار های متفرقه : شامل انبار های چادرین ، زاغه ، که در داخل کوه قرار دارد و سرداب که در عمق زمین است .

انبار بر حسب نوع و مشخصات کالا :

الف ) انبار مواد اولیه

ب) انبار مواد نیمه ساخته که بر روی مواد اولیه مقداری کار شده ولی هنوز به محصول نهایی تبدیل نشده است .

ج) انبار کالاهای ساخته شده یا محصول

د) انبار لوازم یدکی

 انبار بر حسب خاصیت کالا ( فاسد شدنی )

الف ) انبار کالاهای فاسد شدنی یا سردخانه

ب) انبار کالاهای محترقه یا آتش زا و قابل احتراق

ج) مواد شیمیایی یا سموم

د) انبار مواد فله ( سیلو ) گندم و سیمان و ... که در سیلو و چادر نگهداری می شوند . جهت کالاهای باز و  بدون بسته بندی مثل انواع سیلو های ایستاده و خوابیده .

 موجودی کالاها در انبار :

بر اساس تعاریف مختلفی که از موجودی کالا در یک شرکت به عمل آمده است کاملترین تعریف متعلق انستیتو ، حسابداران آمریکا است که به شرح زیر می باشد .

موجودی کالا عبارت است از :

 دارایی های شهودی :

الف ) برای فروش در جریان عادی عملیات را در تجاری نگهداری شود .

ب‌) در جریان تولید چنین کالایی می باشد .

ج) در تولید محصولات و خدمات به همین منظور مورد استفاده قرار می گیرد و یا در تعریفی دیگر موجودی کالا اقلامی هستند که به قصد مصرف و یا فروش و یا ساخت محصولات خریداری گردیده باشند و در نهایت متعلق به شرکت باشد بنابراین دارای فاز نامشهود و غیر قابل روئیت ( سر قفلی ) جزء موجودی کالای موسسه محسوب نمی شود.

شامل 51 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق انبارداری
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد