ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

خورشید

اختصاصی از ژیکو خورشید دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

خورشید


خورشید

خورشید

3 صفحه

مصرف انرژی در ایران برابر با مصرف انرژی در کشوری با جمعیت 750میلیون نفر است، بیراه نیست که بگوییم میزان تخریب محیط‌زیست نیز تا 10 برابر بیش از روال عادی آن در حال رخ دادن است.

امروز اگر منابع نفت و گاز جزو شاخص‌های ثروتمندی دولت‌ها به شمار می‌آید؛ اما اغلب این کشورها به دنبال آن هستند مصرف سوخت‌های فسیلی خود را که مهمترین عامل آلایندگی است به حداقل برسانند تا بدین ترتیب منابع تجدیدناپذیر زیست‌محیطی خود را حفظ کنند.
تا جایی که کشور آلمان طی سال گذشته میزان 5/6درصد از مصرف سوخت فسیلی خود کاسته است؛ اما ایران طی این مدت 2/4درصد نیز به مصرف سوخت‌های فسیلی افزوده است.


دانلود با لینک مستقیم


خورشید

کاملترین تحقیق در مورد رله

اختصاصی از ژیکو کاملترین تحقیق در مورد رله دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

کاملترین تحقیق در مورد رله


کاملترین تحقیق در مورد رله

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 12

 

رله

 

رله نوعی کلید الکتریکی است که با هدایت یک مدار الکتریکی دیگر باز و بسته می‌شود. رله را جوزف هنری در سال ۱۸۳۵ اختراع کرد.

از آنجا که رله می‌تواند جریانی قوی‌تر از جریان ورودی را هدایت کند، به معنی وسیع‌تر می‌توان آن را نوعی تقویت کننده دانست.

در گذشته رله‌ها معمولاً با سیم‌پیچ ساخته می‌شد و از جریان برق برای تولید میدان مغناطیسی و باز و بسته کردن مدار سود می‌برد. امروزه بسیاری از رله‌ها به صورت حالت جامد ساخته می‌شوند و اجزای متحرک ندارند

 

  • رله دیستانس(رله مقاومت سنج):

 

رله دیستانس یک رله حفاظتی است که زمان قطع آن تابع مقاومت طول سیم می باشد.در بیشتر اوقات زمان قطع رله باید تابع محل اتصال کوتاه نسبت به رله باشد ، و از این رو این زمان باید تابع جهت معینی از انرژی اتصال کوتاه باشد.به طوریکه می دانیم هرچه محل اتصال کوتاه ازاز رله دور تر باشد ، مقاومت ظاهری قطعه سیم بین محل اتصالی تا رله بزرگتر شده و در نتیجه مقاومت اهمی و غیر اهمی آن نیز بزرگتر می شود.از آنجا که در رشد تاسیسات برقی رابطه مستقیمی بین مقاومت و طو ل سیم وجود دارد ، لذا با استفاده از رله دیستانس به عنوان رله حفاظتی در سراسر خطوط انتقال انرژی ، عملا مشکل حفاظت موضعی و تنظیم جهش زمانی رله های پی در پی بر طرف می شود.

چنانچه در شکل می بینیم،در موقع بروز اتصال کوتاه در نقطه غیر مشخص یک شبکه حلقوی تمام رله های دیستانسی که در شبکه نصب شده است و جریان اتصال کوتاه از آنها عبور می کند،تحریک می شوند ولی فقط نزدیکترین رله به محل اتصالی موفق به قطع سیم اتصالی شده از شبکه می شود. زیرا قطعه سیم بین این دو نقطه کوچکترین مقاومت را شامل است و به این خاطر زمان قطع این رله نیز از همه کوتاهتر می باشد.

رله دیستانس برای انجام صحیح وظیفه حفاظتی که بعهده دارد از اعضا زیادی تشکیل شده است مهمترین آنها عبارتند از :

1-عضو تحریک کننده

2-عضو سنجشی رله دیستانس (عضو زمانی)

3-عضو جهت یاب

4-تعداد زیادی رله کمکی

در ضمن باید دانست که عضو سنجشی رله دیستانس مطلقا مقدار قدر مطلق

عوامل موثر را نمی سنجد بلکه تغییرات مقدار کمیتی را که قبلا تنظیم شده است میسنجد .

 

عامل موثر در رله دیستانس میتواند هر یک از کمیتهای زیر باشد:

1- مقاومت ظاهری U/I=Z(امپدانس).

2-  هدایت ظاهری I/U=1/Z (ادمیتانس).

3- مقاومت اهمی U.cos φ/I=Z.cos φ (رزیستسانس).

4- هدایت اهمی I.cosφ/U=cosφ/Z (کنداکتانس).

5- مقاومت غیر اهمی U.sinφ/I=Z.sinφ (رآکتانس).

6- هدایت غیر اهمی I.sinφ/U= sinφ/Z (سوسپتانس).

7- امپدانس مخلوط U+f(I)

رله ای که کمیت Z را اندازه گیری می کندرله امپدانس نامیده می شود و رله ای که X   را می سنجد رله رآکتانس می گویند.

در گذشته برای حفاظت شبکه های بالاتر از 110KV  از رله رآکتانس استفاده می شد ، زیرا در رله رآکتانس اثر نا مطلوب جرقه دخالت ندارد. همانطور که می ئانید قوس الکتریکی دارای مقاومت اهمی قابل ملاحظه ای می باشد که سبب تغییر دادن امپدانس خط و در نتیجه سنجش غلط توسط رله امپدانس می شود. اما امروزه با اضافه دستگاههای دیگری اثر نا مطلوب مقاومت قوس جرقه نیز در رله امپدانس خنثی شده است و به این خاطر از رله رآکتانس کمتر استفاده می شود.

رله دیستانس را نی توان حهت حفاظت هر شبکه ای با هر فشار الکتریکی به کار برد. برای حفاظت شبکه های به ولتاژ بالاتر از 60000 v  هزار ولت , امروزه فقط از رله دیستانس استفاده می شود. همچنین به کمک رله دیستانس می توان ترانسفور ماتور ها و ژنراتورها را نیز حفاظت نمود.

رله دیستانس اولین بار در آلمان در سال 1923 در یک شبکه فشار قوی نصب شد. طرز کار رله دیستانس را به کمک شکل زیر می توان بیان نمود.

از الکترو مغناتیس 2 جریانی که   متناسب با اتصال کوتاه است عبور می کند , به محض اینکه جریان اتصال کوتاه به مقدار معین برسد , هسته داخلی آن جذب شده و کنتاکت 4 بسته می شود و در نتیجه مدار رله قطع کننده کلید صلی بسته شده و سبب قطع می گردد.الکترومغناطیس 3 نیز بر روی ولتاژ خط نصب شده است و از بوبین آن جریانی متناسب با ولتاژ شبکه عبور می کند که موجب به وجود آمدن گشتاور مخالف برای کنتاکت می شود . پس هر چه ولتاژبیشتر باشد یا به عبارتدیگرهر چه اتصال کوتاه از محل نصب رله دورتر باشد نیروی مقاوم الکترو مغناطیس 3 بیشتر و در ضمن مقاومت ظا هری خط تا نقطه اتصالی نیز بیشتر می شود.

نوع دیگر رله دیستانی که توسط زیمنس ساخته شد :

, صفحه گردان آلومینیومی F  در بین دو حوزه الکترو مغناطیسی که یکی توسط جریان و دیگری توسط ولتاژ خط تغذیه می شود قرار دارد.اثر نیروی بوبین جریان و بوبین ولتاژ در صفحه F مخالف یکدیگر می باشد و می توان توسط فرم مخصوصی که به صفحه F  داده می شود حالت تعادل صفحه را در هر حال متناسب با U/I=Z  حفظ نمود.

در اینصورت دستگاه تبدیل به یک اهم متر می شود و Rk  در این دستگاه به منزله عقربه ا هم متر است. به این ترتیب صفحه F  متناسب با Z  که همان امپدانس قطعه خط می باشد , می گردد و عقربه Rk  محل سکون را که متناسب با امپدانس است را نشان می دهد .

این فقط قسمتی از متن مقاله است . جهت دریافت کل متن مقاله ، لطفا آن را خریداری نمایید


دانلود با لینک مستقیم


کاملترین تحقیق در مورد رله

تاریخچه پرچم های ایران از گذشته تا کنون

اختصاصی از ژیکو تاریخچه پرچم های ایران از گذشته تا کنون دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تاریخچه پرچم های ایران از گذشته تا کنون

پیشینه
نخستین اشاره در تاریخ اساطیر ایران به وجود پرچم، به قیام کاوه آهنگر علیه ظلم و ستم آژی دهاک(ضحاک) بر میگردد. در آن هنگام کاوه برای آن که مردم را علیه ضحاک بشوراند، پیش بند چرمی خود را بر سر چوبی کرد و آن را بالا گرفت تا مردم گرد او جمع شدند. سپس کاخ فرمانروای خونخوار را در هم کوبید و فریدون را بر تخت شاهی نشانید.    
فریدون نیز پس از آنکه فرمان داد تا پاره چرم پیش بند کاوه را با دیباهای زرد و سرخ و بنفش آراستند و دُر و گوهر به آن افزودند، آن را درفش شاهی خواند و بدین سان " درفش کاویان " پدید آمد. نخستین رنگهای پرچم ایران زرد و سرخ و بنفش بود، بدون آنکه نشانه ای ویژه بر روی آن وجود داشته باشد. درفش کاویان صرفاً افسانه نبوده و به استناد تاریخ تا پیش از حمله اعراب به ایران، بویژه در زمان ساسانیان و هخامنشیان پرچم ملی و نظامی ایران را درفش کاویان می گفتند، هر چند این درفش کاویانی اساطیری نبوده است.  
محمدبن جریر طبری در کتاب تاریخ خود به نام الامم و الملوک مینویسد: درفش کاویان از پوست پلنگ درست شده، به درازای دوازده ارش که اگر هر ارش را که فاصله بین نوک انگشتان دست تا بندگاه آرنج است 60 سانتی متر به حساب آوریم، تقریباٌ پنج متر عرض و هفت متر طول میشود. ابولحسن مسعودی در مروج اهب نیز به همین موضوع اشاره میکند.
به روایت اکثر کتب تاریخی، درفش کاویان زمان ساسانیان از پوست شیر یا پلنگ ساخته شده بود، بدون آنکه نقش جانوری بر روی آن باشد. هر پادشاهی که به قدرت می رسید تعدادی جواهر بر آن می افزود. به هنگام حملهٌ اعراب به ایران، در جنگی که در اطراف شهر نهاوند در گرفت درفش کاویان به دست آنان افتاد و چون آن را همراه با فرش مشهور " بهارستان " نزد عمربن خطاب خلیفه مسلمانان، بردند وی از بسیاری گوهرها، دُرها و جواهراتی که به درفش آویخته شده بود دچار شگفتی شد و به نوشته فضل الله حسینی قزوینی در کتاب المعجم مینویسد: " امیر المومنین سپس بفرمود تا آن گوهرها را برداشتند و آن پوست را سوزانیدند      ".
با فتح ایران به دست اعراب - مسلمان، ایرانیان تا دویست سال هیچ درفش یا پرچمی نداشتند و تنها دو تن از قهرمانان ملی ایران زمین، یعنی ابومسلم خراسانی و بابک خرم دین دارای پرچم بودند. ابومسلم پرچمی یکسره سیاه رنگ داشت و بابک سرخ رنگ به همین روی بود که طرفداران این دو را سیاه جامگان و سرخ جامگان می خواندند. از آنجائی که علمای اسلام تصویرپردازی و نگارگری را حرام میدانستند تا سالهای مدید هیچ نقش و نگاری از جانداران بر روی درفش ها تصویر نمی شد.

نخستین تصویر بر روی پرچم ایران     
در سال 355 خورشیدی ( 976 میلادی ) که غزنویان، با شکست دادن سامانیان، زمام امور را در دست گرفتند، سلطان محمود غزنوی برای نخستین بار دستور داد نقش یک ماه را بر روی پرچم خود که رنگ زمینه آن یکسره سیاه بود زردوزی کنند. سپس در سال 410 خورشیدی ( 1031 میلادی ) سلطان مسعود غزنوی به انگیزه دلبستگی به شکار شیر دستور داد نقش و نگار یک شیر جایگزین ماه شود و از آن پس هیچگاه تصویر شیر از روی پرچم ملی ایران برداشته نشد تا انقلاب ایران در سال (1979 میلادی).      
افزوده شدن نقش خورشید بر پشت شیر           
در زمان خ


دانلود با لینک مستقیم


تاریخچه پرچم های ایران از گذشته تا کنون

کارخانه ماکارونی

اختصاصی از ژیکو کارخانه ماکارونی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

کارخانه ماکارونی


کارخانه ماکارونی

فرمت فایل: word(قابل ویرایش)تعداد صفحات47

 

ماکارونی
مقدمه
ماکارونی در حال حاضر به عنوان عنصری پر اهمیت در تامین غذای روزانه مردم دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است .
با توجه به این مهم گروهی از پیشگامان آرد سازی کشور در سال1373 بر آن شدند تا با استفاده از برترین و پیشرفته ترین ماشین الات و فن اوری شرکت بولر سوئیس اقدام به تولید ماکارونی مطابق با استانداردهای بین المللی نمایند که پس از طی مراحل و مسیر های مختلف به این مهم که همانا تاسیس کارخانهای منحصر به فرد در سطح خاور میانه به منزله تولید انواع ماکارونی به نام تک ماکارون بوده نائل آمدند . این ماشین الات پیشرفته تولید ماکارونی همتراز با دیگر کشورهای توسعه یافته جهان بوده و این اولین باری است که یک خط تولید پیوسته ماکارونی در ایران مورد استفاده قرار می گیرد . که در این راستا کیفیت محصولات از سوی مرکز تحقسیقات شرکت بولر در سوئیس مورد تائید قرار گرفته است .
محصولات این شرکت به کشورهایی مانند کشورهای خلیج فارس ، سومالی ، اندلس ، کانادا و ... صادر می شود


فصل اول
آشنایی با فعالیت های شرکت تولیدی تک ماکارون
محصولات متنوع تک ماکارون گذشته از ارزشهای غذایی فراوان و مغذی مانند هیدرو کربنها پروتئین مواد معدنی و ویتامین های مختلف به جهت بهره بدن از سیستم پیشرفته بدون نیاز به دسترسی کارگران و دخالت در تولید بهترین شرایط تولید ماکارونی را هم جهت با دیگر کشورهای جهان فراهم می آورد . تولید اسپاگتی د این واحد به صورت اکسترودر انجام میشود که در ظرف مدت 20 ثانیه مخلوط خمیر آماده ،‌ تحویل پرس و شکل گیری در قالب مورد نظر خواهد بود به دلیل استفاده از این سیستم بی نظیر از رشد انواع باکتری ها و قارچها در مرحله خمیری جلوگیری به عمل آمده که این امر بر اساس استانداردهای تغذیه ای جهانی بسیار با اهمیت است .
شرکت تک ماکارون با تولید پیشرفته ماکارونی ، نقش کلیدی عظیمی را در راه خودکفایی کشور ایفا می کند .
ماکارونی به شکله ای مختلف کوتاه یا بلند و فراورده های ویژه با بالاترین کیفت قابل انطباق با استانداردهای جهانی مورد قبول و با استفاده از خطوط تولید مدرن ،‌تولید می گردد .
ماکارونی به عنوان پلی بین واحدهای صنعتی و بخشهای تحقیقاتی در ایران عمل می نماید
این واحد با بهره گیری از متخصصین مجرب ،‌ همواره تلاش می کند تا به افزایش بهره وری فعالیت ها ، ایجاد نو آوری تکنولوژیکی ،‌ تولید و عرضه ممحصولات جدید و در نتیجه ارائه خدمات علمی و تخصصی به سایر واحدهای دست اندر کار تولید ،‌ گامی مهم در راستای اهداف عالیه شرکت تک ماکارون بر دارد


شمای کلی مراحل تولید آرد :

PRE CLEANING
INTAKE*
نخ گیر (‌الک دوار )‌
آهن یابی
باسکول ‌
الک بوجاری
سیلو های گندم خشک
CLEANING
سیلو های گندم خشک
باسکول
الک بوجاری (extra )
شن گیر ( کمبیناتور )‌
تریور (‌سیاه دانه گیر )‌
پوست گیر
*تست رطوبت
نم زن (1700 لیتر / ساعت )
*سیلو های خواب اول
نم زن (850 لیتر / ساعت )‌
*سیلو های خواب دوم
شن گیر نهایی
آهن ربا
پوست گیر
نم زدن
*خواب سوم
باسکول
آهن ربا
والس اول
الک ها - تایفون – پیوری فایر
*محصول نهایی
2x10 تن در ساعت

مراحلی که با علامت ستاره * مشخص شده اند نقاط کنترل و نمونه برداری می باشند


دانلود با لینک مستقیم


کارخانه ماکارونی

تحقیق طبقه بندی قارچ ها

اختصاصی از ژیکو تحقیق طبقه بندی قارچ ها دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق طبقه بندی قارچ ها


تحقیق طبقه بندی قارچ ها

لینک پرداخت و دانلود "پایین مطلب:
فرمت فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحه: 37
فهرست مطالب:

 

طبقه بندی قارچها

1_ قارچ های پست

2_ قارچ های علی

_ آسکومسیت

_ بازدیومسیت

_ قارچ های ناقص Dotoromycetes

شبه راسته Moniliales

_ MOniliaceae  (مونیلیاسه)

2_ا Dematiacceae ( دماتیاسه)

3_ Turberculariaceae  (توبوکولاریاسه)

شبه خانواده Monilioseae

جنس های بیماری زا

راه های مبارزه :

گونه های ورتیسیلوم :

کنترل :

جنس پنی سیلیوم

کنترل

جنس آسپرژیلوس

جنس های بیماری زا در این شبه خانواده

 جنس های بیماری زا این گروه

جنس های بیماری زا

آسکومیست ها (ascomycetes)

2_ راسته Sphaeriales

راسته Hypocreales:

راسته : Pseudosphaeriles

الف : بیماری های قارچی:

1_ (پوسیدگی نرم) :

2_ (پوسیدگی سخت یا بیماری ورتسیلیومی):

3_ ( سفیدک تار عنکبوتی )

(

علائم بیماری ) : 

4_ (دنبلان کاذب یا دوغی) :

( عامل بیماری):

5_ (بیماری تریکودرمایی)

(کنترل): 

6_ (بیماری فوزاریومی):

7_ (سفیدک تیغه ها) :

8_ (پایه فلسی ناصاف):

9_ ( لکه  کلاهک ناشی از Aphanocladium ):

بیماری هایی باکتریایی

 

قسمتی از متن:

 

 جنس های بیماری زا این گروه

1_ جنس Phoma  Phomabelae  ( لکه موجی روی برگ چغندر)

2_ جنس Ascochyta  Picum ( برق زدگی در نخود)

3_ جنس Septoria:

I_ S. apii  (سپتورزی کرفس )

II_ S. tritici (سپتوریز گندم)

ج ) شبه راسته ملانکونیال Melnconiales

قارچ های این گروه اندام باروری آروول ایجاد می کنند .

جنس های بیماری زا

1_ Stigmina  عامل بیماری غربالی درختان هسته دار و هلو ، گیلاس ، شلیل ، البالو و ... )

2_ Cylindrosporium  عامل بیماری لکه قهوه ای توت _ گیلاس _ سیب و داودی

3_ Colletotrichum  عامل بیماری آنتراکنوز لوبیا و مرکبات

4_ Marsonia  عامل بیماری آنتراکنوز در گردو و رز

5_ Pestalotia  عامل بیماری آنتراکنوز در چای و کاملیا

د) شبه راسته اگونومیستال Agonomycetalos

این قارچها اسپور جنسی یا غیر جنسی تولید نمی کند .

در این قارچ اسکلرت یاس ختینه وسیله پایداری قارچ است .

جنس های بیماری زا

1_ Rhizoctonia  R_solani  عامل مرگ  گیاهچه و بیماری شیت بلات 0 سوختگی غلاف برنج

2_ ٍScierothium

 

آسکومیست ها (ascomycetes)

1_ راسته Erysiphales ( سفیدکهای پودری یا حقیقتی):

این بیماری غالبا به صورت لکه یا پودر سفید رنگی در روی اندامهای هوایی خصوصا سطح فوقانی برگها دیده می شود که مجموعه ای از میسلیوم ، کنیدی کنیدی برهای قارچ است. میسلیوم و کلیستو تیسیوم در سطح گیاه میزبان است قارچهای عامل سفیدکهای حقیقتی پارازیت اجباری هستند و قابل  کشت در محیط های غذایی نمی باشند در این بیماری رشد اندام آلوده غالبا کم می شود ممکن است چروکیده ، قهوه ای و در نهایت خشک گردد.

1_ Erysiphales cichoracearum : عامل سفیدک پودری در شمعدانی ، داوودی ، جالیز  کوکب ، کنف ، کاهو، فلوکس و گل آهار

2_ E. graminis : سفیدک پودری در غلات و گرامنیه ها

3_ E. polygoni : سفیدک پودری در لوبیا ن سویا ن شبدر و دیگر بقولات ، چغندر ، کلم و دیگرکروسیفرها ، خیار کدو ، هیدرانژیا و گل زبان در قفا

4_ Microsphaera alni : سفیدک پودری در بلوبری ، کاتالپا ، نارون ، یاس بنفش ، چنار ، بلوط،

5_ Podosphaera leucotricha  سفیدک پودری در سیب ، گلابی و به

6_ P. oxyacanthae سفیدک پودری در آلو ، گیلاس ، هو، و زردآلو

7_ Sphaerothecamacularis : عامل سفیدک پودری توت فرنگی

8_ S.pannosa : عامل سفیدک  هلو و گل سرخ

9_ S.mors _ uvae : عامل سفیدک پودرسی انگور فرهنگی

10_ Uncinula necator  : عامل سفیدک پودری مو، شاه بلوط هندی و درخت linden

 

2_ راسته Sphaeriales

بیماری  هلندی نارون : عامل بیماری Ceratocystis ulmi  است. اولین اثار بیماری به صورت پژمردگی ناگهانی یا تدریجی برگهای بعضی شاخه ها یا تمام درخت ظاهر می شود .

 شاخه ها بعد از برگریزی می میرند. درختانی که در آخر فصل آلوده می شوند کمتر اسیب  می بینند ممکن است بهبود یابند مگر این که دوباره آلوده شوند اگر پوست شاخه های الوده را کنار بزنیم نقاط یا خطوط قهوه ای روی لایه خارجی چوب می بینیم. قارچ عامل بیماری توسط حشرات ناقل یعنی سوسک های پوست نارون در هنگام تغذیه از درخت منتقل می شود .

بلایت بلوط: عامل بیماری قارچ Clavicea Purpurea  است که از طریق زخمهای پوست دارد میزبان  می شود که یک کانکر متورم بوجود می آید که پوست آن نارنجی مایل  به قرمز تا سبز مایل به زرد است. شانکر ا یاعث تخریب دورادور ساقه می شوند و پژمردگی و مرگ بخشهای بالای کانکر انجام می گیرد و قارچ  تا از پای در آوردن میزبان به رشد خود ادامه میدهد .

پوسیدگی تلخ سیب : عامل بیماری Glomereila cingulata  است پوسیدگی به  صورت نواحی قهوه ای کمرنگ شروع می شود که به سرعت وسعت یافته و مدور و در مرکز اندکی فروخته می شوند . سطح لکه ها ابتدا صاف است سپاس تعدادی بالشتکهای اندکی برجسته وبیشتر  در مرکز لکه ها ایجاد شده و برخی هم بیشتر رشد کرده و به لبه لکه ها می رسند.

پوسیدگی سفید ریشه : عامل بیماری Rosellinia necatrix  است . اولین علائم بیماری به صورت تاخیر در باز شدن یا عدم باز شدن جوانه ها در بهار می با‌شد ، برگها و میوه های چنین درختانی قبل از موعد قران می کنند و  و اغلب پوست تنه درختان به رنگ قهوه ای قرمز در می آیند. مسیلیوم قارچ ابتدا ریشه های موئین رامورد حمله قرار می دهد سپس تا طوقه درخت گسترش می یابد این درختان با از بین رفتن ریشه های موئین به اسانی از زمین کنده می شوند .

کانگر و سرخشکیدگی و الزایاسیتوسپورا :  عاملی بیماری قارچ Valsa sp  است است این کانکر بیشتر در محل انشعابات اصلی روی ساقه ها وش اخه ها ایجاد می شود و شاخه های آلوده درختان میوه اغلب به هنگام سنگین وزن میوه یابه هنگام طوفان می شکنند. یک کانکر ابتدا به صورت  تدریجی و با کشتن پوست ساقه یا شاخه به شکل مدور ظاهر می شود ناحیه آسیب دیده قهوه ای و فرو رفته می شود و میزبان بافت کالوس برجسته ای در اطراف آن به وجود می آورد و بافت مرده مقادیر زیاد صمغ ترشح می کند .

 

راسته Hypocreales:

ارگوت چاودار : عامل بیماری Clavicea purpurea   است . علایم ابتدا به صورت قطرات کوچک  مایع چسبناک کرم یا طلایی رنگی از گلچه های خوشه های آلوده تراوش کرده و به زودی توسط یک توده قارچی سخت و شاخی به رنگ بنفش سیاه جایگزین می شود.  به این سختینه ها که به جای دانه رشد می کنند ارگوت می گویند .

شانکر نکتریا : عامل بیماری Nectria galligena است . اولین علامت بیماری فرو رفتگی مختصر روی پوست در اطراف زخمهای کوچک و یا شاخه های مرده است . در شانکر های جوان با تشکیل بافت کالوس در حاشیه شانکر ها پوست شکاف بر می دارد  در شانکر های مسن تر حلقه های یکنواخت  متحدالمرکز بافت کالوس شبیه صفحه صدف تشکیل  می شود و در میزبانهایی از قبیل سیب و گلابی میوه ها  نیز آلوده شده و یک نوع پوسیدگی به صورت  مدور ، فرو رفته و قهوه ای در میوه آن ها به وجود می آید و در سطح این نواحی تاولهای سفید یا مایل به زردی که حاوی کنیدی هستند ایجاد می شود .

 

راسته : Pseudosphaeriles

پوسیدگی سیاه انگور:  عامل بیماری قارچ Guignardia bidwellil   است. بیماری باعث ایجاد لکه های متعدد ، گرد و پراکنده قرمز و مرده و در برگها در اواخر بهار می شود که این لکه ها معمولا بین رگبرگها به وجود  می آیند هنگامی که لکه های 2 تا 6 میلیمتر قطر دارند ناحیه اصلی  لکه ها قهوه ای تا خاکستری برنزه به نظر می رسد در حالی که حاشیه آن ها به صورت خطوط سیاهی دیده می شود. لکه ها بر روی حبه ها زمانی که حدودا به اندازه  رشد کرده اند ظاهرمی شوند که این لکه ها در ابتدا تقریبا سفیدند اما به زودی  با یک لکه قهوه ای رنگ که به سرعت گسترش یافته و حاشیه ای سیاه دارد احاطه  می شوند و تمامی حبه به سرعت پرسیده و چروکیده شده ومانند زغال سیاه می شود .

لکه آجری بادام :  عامل بیماری Polystigma echraceum  است که فقط به برگ  حمله می کند و در روی  آن لکه هایی با حاشیه نامشخص ایجاد می نماید . که ابتدا زرد هستند و بعد به رنگ قرمز آجری در می آیند سطح بالایی لکه معمولا فرو رفته و سطح پائینی آنها در زیر پهن برگ متورم می شوند. برگهای آلوده معمولا زودتر خزان می کنند و گاهی برگهای جدید و گلهای بی مرتفع ظاهر می گردند .

بیماری لکه سیاه سیب (Apple scab) : عامل بیماری Venturia inaequalis است.

در بهار لکه های گرد نامنظمی به رنگ سبز زیتونی در سطح رویی برگ ظاهر میشود. لکه ها در نهایت سیاه شده و برخی از آنها به هم متصل می شوند در آلودگی های شدید برگها بدشکل شده و می ریزند. روی میوه آلودگی به صورت لکه های ناصاف و مشخصی نمایان می شود این لکه ها کمی برجسته بوده و ترک می خورد .

 

بیماری قارچ های خوراکی خانواده آگاریکوس

الف : بیماری های قارچی:

1_ (پوسیدگی نرم) : این بیماری اغلب در اولین و دوم تناوب برداشت در سالن پرورش دیده می شود .

( عامل بیماری ): قارچی به نام Mycogone Magnus  که با رشد سریع خسارت شدید در کلاهم قارچ ایجاد می کند .

(علائم بیماری): بارزترین علامت این بیماری ، تشکیل توده های بافتی بد شکل روی کلاهک است که در مراحل ابتدایی این توده ها بافتی سفید  نرم و ضمن توسعه به رنگ قهوه ای در می آیند .

 

2_ (پوسیدگی سخت یا بیماری ورتسیلیومی):

(عامل بیماری): این بیماری  به وسیله گونه های ورتسیلیوم (Verticillium)  بوجود می آید .

(علائم بیماری ) :  ابتدا نقاط آب سوخته ای در روی کلاهک قارچ بوجود می آید سپس تبدی لکه ها به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری می شود. به طوری که این نقاط باعث بد شکلی کلاهک شده و از بازار پسندی آن کم می شود .

(کنترل) : نه تنها این بیماری  بلکه همه بیماریهای قارچ خوراکی به رعایت دقیق بهداشت از زمان تهیه کمپوسیت تا برداشت و ارائه به بازار باید  رعایت شود .

 

3_ ( سفیدک تار عنکبوتی )

( عامل بیماری) : این بیماری توسط قارچی به نام cladobotryum , dendroide   بوجود می آید .

 (علائم بیماری ) :  سیلیوم قارچ به صورت پوششی رویشی سفید رنگ ابریشمی روی سطح خاک پوششی بسترها  را می پوسشاند و میسیلیوم مسن و پیر تر از حالت ابریشمی به صورت پوشش سفید رنگ به حالت تار عنکبوت  تغییر حالت می دهد .

( کنترل): پاستوریزاسیون دقیق و رعایت بهداشت .

 

4_ (دنبلان کاذب یا دوغی) :

( عامل بیماری): این بیماری توسط قارچی به نام Diehliomyces تولید می شود

 به این بیماری کپک گچی سفید نیز گفته می شود .

(علائم بیماری) : معمولا سیلیوم قارچ به صورت یک توده پنبه ای شکل در سطح بستر قارچ در سالنها دیده می شود. این توده پنبه ای شکل به سرعت افزایش حجم پیدا کرده و به رنگ صورتی  متمایل به قهوه ای در می آید .

5_ (بیماری تریکودرمایی)

(عامل بیماری): گونه هایی از قارچ تریکودرما بطوری که عده از آنها بی ضرر و عده ای باعث بیماری می شوند

(علائم بیماری): ایجاد لکه های بزرگ قهوه روشن فاقد حاشیه مشخص و واضحی هستند این لکه ها عموما کمتر از 5 میلی متر قطر دارد .

(کنترل):  از طریق بنومیل یا کاربندازیم این قارچکش ها تا حدی به کنترل این بیماری کمک می کند.

6_ (بیماری فوزاریومی):

(عامل بیماری) توسط قارچی به نام Fusarium  قارچی از رده قارچ های ناقص بوجود می آید .

(علائم بیماری) :  اندام زایشی قارچ خوراکی هنگامی که به اندازه یک نخود رسید برنگ صیقلی تغییر رنگ داده و چرمی می شوند در این بیماری قارچ خوراکی رشد کمی داشته نو قابل خوردن نیست .

(کنترل): بهداشت خاک پوششی عامل مهمی جلوگیری از آلودگی است .

 

7_ (سفیدک تیغه ها) :

(عامل بیماری) این بیماری توسط قارچی به نام Cephalosporium  بوجود می آید .

(علائم بیماری): از علائم مشخصه این بیماری کوتاه شدن تیغه ها و رشد مسیلیوم سفید رنگ را داریم .

( کنترل) : رعایت بهداشت و کنترل دقیق شرایط محیط از بروز خسارت جلوگیری می کند.

8_ (پایه فلسی ناصاف):

( عامل بیماری): Morterella  عامل این بیماری می شود .

(علائم بیماری): مشخص ترین علامت این بیماری پوسته پوستهشدن و پوست انداختن ساقه قارچ های آلوده است که باعث ایجاد یک حالت پشمالو و پوسته پوسته شدن در روی ساقه ها می شود .

ساقه و کلاهک قارچ های آلوده به رنگ قهوه ای تیره رنگ تغییر می دهند .

(کنترل) استفاده از بذرهای مقاوم ویا قارچکش  بنومیل استفاده می کنیم

9_ ( لکه  کلاهک ناشی از Aphanocladium ):

( عامل بیماری) این قارچ بیماری زا (Aphanochadium album است که عامل بیماری است.

(علائم بیماری ): تشبیه بیماری ورتسیلیومی  است کلاهک  قارچ خوراکی به این پاتوژن لکه هایی برنگ قهوه ای روشن یا تیره می شود.

(کنترل) : استفاده از قارچکش است .

10_ ( لکه کلاهک ناشی از Hormiactis)

(عامل بیماری ): این قارچ بیماری زا Hormiactis alba  است که باعث این لکه می شود.

(علائم بیماری): نقاط قهوه ای منظم و لکه هایی در حدود 10 میلی متر قطر هستند که در نقاط مختلف کلاهک پدید می آیند .

(کنترل) : استفاده از قارچکش و نمک برای قسمتهای آلوده

 

بیماری هایی باکتریایی

1_ ( لکه باکتریایی  یا لکه قهوه ای )

(عامل بیماری) : باکتری Pseudomonas است که سود و مونامین فلورسنت می باشد .

(علائم بیماری): وقتی قارچ ها قطر آنها کمتر از 10 میلی متر است علائم این بیماری دیده می شود.

و به صورت لکه های زرد رنگی ظاهر  می شوند پس از مدتی  قهوه ای شکلاتی تغییر رنگی می دهد .ب ا گذشت زمان این لکه ها به نقاط فرو رفته ای تبدیل می شوند که حالت لزج دارند و در روی کلاهک و حتی ساقه ها دیده می شوند .

2_ (بلاچ تند):

(عامل بیماری): Pseudomonas است.

(علائم بیماری) : علائم اولیه بصورت رگه های کوچک قهوه ای مایل به زرد کمرنگ روی کلاهک  یا خیلی جوان ظاهر می شود.

(کنترل): مثل کنترل هایی که برای بیماری لکه قهوه ای گفته از باکتری آفتاگونیس

3_ (بیماری مویی شدن):

(عامل بیماری) : Pseudomonas است.

(علائم بیماری) : در چیدن دوم و سوم برداشت ظاهر می شود مسیلیوم قارچ از بین می رود و کلاهک قارچ های آلوده چرمی و خشک در می آیند ولی بارزترین علائم کج شدن  کلاهک و چرمی و خشک شدن آنست


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق طبقه بندی قارچ ها