![دانلود تحقیق مولانا](../prod-images/584924.jpg)
"حکمت عامیانه در کلام مولانا"
در این جهان تفرقه و پراکندگی، حکمت معنوی مولانا انسان معاصر را از تشدد و تفرقه رهایی می بخشد و به مقام وحدت و فنا و مقام اتحاد و اتصال با حضرت حق می رساند. ما آنچنانکه باید و شاید حق مولانا را ادا نکرده ایم و شایسته بود بیش از اینها به
مولانا می پرداختند.
در حال حاضر تعداد کتاب هایی که درباره مولانا به زبان انگلیسی و دیگر زبان ها نوشته شده است، بسیار زیاد است. در خارج از کشور به هر کتابخانه ای که مراجعه می کنیم کتاب های بسیار خوبی درباره مولانا وجود دارد.
کتاب مولانا انسان را با معنا و حقیقت آشنا می کند و جهان امروز که دورافتاده از معنویت است و می خواهد هدایت الهی خود را بازیابد به وسیله مولانا این هویت را پیدا می کند.
ما امروزه بیش از هر زمان دیگری به مولانا احتیاج داریم و در واقع مولانا بزرگترین نماینده معنویت در عرفان است. مولانا بزرگ تر از آن است که بتوانیم حق او را ادا کنیم و در این چند روز نمی شود آنچه را که مولانا شایسته اش است انجام داد.
درس بزرگ مولانا به ما
آموزه های مولانا نشانگر نیاز و پرسش های انسان امروز است و هجرت و سلوک از قلمرو تن و جان درس بزرگ مولانا به همه ما است.
وی گفت: حوصله فرهنگی در روزگار ما بسیار کمیاب است و پیدا کردن پرسش های اساسی و رجوع به سنت ها و پیشینه ها برای پاسخ دادن به پرسش های جدید امری است که حوصله بسیار زیاد می خواهد.
بدون تردید منظومه فرهنگی ایران بخشی فراموش نشدنی و غیرقابل انکار از فرهنگ بشری است. جهان مدرن با ایده جایگاه محوری انسان آغاز شد و اراده آدمی به جای مشیت و خواست الهی در کانون جهان نشست و علم جدید توانایی انسان به شناسایی و تصرف در عالم هستی را نوید داد.
عصر مدرن به تبع اراده انسانی ،تصویری یاری گونه از هستی عرضه می کرد. جهان بر مبنای قواعد ریاضی حرکتی قابل شناسایی و پیش بینی داشت و جامعه نیز همچون طبیعت تابع یک نظام فیزیکی و قابل تصور بود.
وی در ادامه ،جنگ جهانی دوم را نقطه عطفی در بازاندیشی نسبت به بنیادهای جهان نقد بنیادهای جهان جدید از دهه ها پیش از این آغاز شده بود و فیلسوفان به ویژه فیلسوفان غربی از نیمه های قرن ۲۰ خوش بینی های دوره روشنگری عقل جدید را مورد نقادی قرار می دادند. انسان در جستجوی معنا و مأمن گرمی برای ارتباط وجودی خود با هستی، طبیعت و جهان است. مولانا با زبانی بیرون از محدوده های فرهنگی و قومی حدیث پیوند وجودی را با بیان شیوا به انسان عرضه می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: مولانا یکی از ذخایر فرهنگ بشری در جهان معاصر است، مولانا نسبت وجودی میان انسان و هستی را بازآفرینی می کند و مبنایی برای بازسازی وحدت وجود بشری در ورای تنوعات بشری عرضه می کند و نشان می دهد که آدمی به رغم تنوع و تکثر به یک حقیقت یگانه وابستگی دارد.
وی در ادامه گفت: مولوی حتی علم را در نسبت با حقیقت تعریف می کند و با بیان داستان پسر نوح و عدم رستگاری او که سوار کشتی پدر نشد و به اتکای علم خود در دریا تنها ماند چنین نتیجه می گیرد که «کاشکی او آشنا ناموختی / تا طمع در نوح و کشتی دوختی.»
رسیدن به مرتبت فکری و روحی مولانا مستلزم عدول از علقه های مختلف و سلوک عملی و نفسی است. بدون تلاش توفیقی نیست و بدون مجاهده و کسب مدارج به جایی نمی توان رسید. انسان روزگار ما اگر قرار است از مولانا درسی بیاموزد مجاهدت و کوشش مداوم را باید دریابد و عشق و محبت و دوستداری در تمام عرصه ها از انسان گرفته تا طبیعت را سرلوحه کار خود قرار دهد.
مولانا و مسائل زمانه
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: مولوی یکی از کلیدهای گشایش تاریخ اندیشه ایران است.
غلامعلی حداد عادل در مراسم افتتاح همایش آموزه های مولانا برای انسان معاصر با بیان این مطلب افزود: نسل جوان نیازمند هویت است آن هم در روزگاری که جهانی شدن یا تلقی و تفسیر خاص جهانی شدن درصدد از بین بردن هویت ملت هاست. وی اظهار داشت: هویت ما با تاریخ، پیشینه، اندیشه و ریشه ها ارتباط دارد و در این میان مولانا مردی بزرگ و ایران سرزمینی بزرگ است که چنان مردان بزرگ را در دامان خود پرورانده است.
شامل 15 صفحه word
دانلود تحقیق مولانا