آب میوه ها از نظر اجرا یا عدم اجرای فرآیند شفاف سازی به دو نوع زلال (شفاف شده)، کدر(پالپ شده) و از نظر
میزان میوه طبیعی محتوی (آب میوه و یا پالپ) به سه گروه آب میوه، نکتار میوه و شربت میوه تقسیم می گردد.
میزان میوه طبیعی محتوی در گروه آب میوه ها 100 %، در گروه نکتار بسته به نوع میوه بین 25 % تا 50 % و در گروه
شربت میوه بین 6% تا 30 % متغیر می باشد.
فاکتورهایی که برای طبقه بندی و تعریف بکارگرفته می شود؛ متفاوت بوده و این تفاوت تا به امروز به وضوح
مشخص نشده است. بدین سبب به نوشابه های شفاف، آب میوه و به نوشابه های کدر، نکتار گفته می شود.
مشخص است که بعضی از میوه ها مانند سیب، انگور و آلبالو، بسته به ویژگی طبیعی میوه و عادات مصرف به
صورت شفاف و بعضی دیگر مانند هلو، زرد آلو و پرتقال به صورت کدر مورد فرآیند قرار می گیرند. علیرغم کدر
بودن، از پرتقال آب میوه، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می شود. به صرف کدر بودن، اطلاق کلمه نکتار در مورد تمامی
آنها صحیح نبوده و سبب اشتباه می گردد. همچنین با وجود شفاف بودن از آلبالو، علاوه بر آب میوه، نکتار و شربت
میوه نیز تهیه می شود. بنابراین اطلاق کلمه آب میوه به صرف شفاف بودن آنها در مورد تمامی شان درست نیست.
تفاوت بین آب میوه های شفاف و نوشابه های حاصل از آن با سایر نوشابه ها، اجرای عمل پرس کردن و فرآیند
شفاف سازی می باشد. پس از عمل شفاف سازی، آب میوه معمولا تًغلیظ می گردد. هنگام رقیق کردن کنسانتره با
توجه به میزان آب اضافه شده، آب میوه، نکتار و یا شربت بدست می آید. در مورد نکتار و شربت میوه اکثراً شکر و
اسید نیز اضافه می گردد.
نام محصول=تولید آبمیوه با قطعات میوه
ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی)=8600 تن در سال
8600 تن در سال
موارد کاربرد=وشیدنی روزانه
مواد اولیه مصرفی عمده=کنسانتره میوه – شکر – اسید سیتریک – سود کاستیک
اشتغال زایی=28نفر
زمین مورد نیاز= 5000 متر مربع
مطالعات امکان سنجی مقدماتی طرح های صنعتی طرح تولید آبمیوه با قطعات میوه