ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

گزارش کارآموزی (عمران) سیستم حرارتی

اختصاصی از ژیکو گزارش کارآموزی (عمران) سیستم حرارتی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

فرمت فایل: word

 

تعداد صفحه:44

 

 

 

 

گزارش کارآموزی

 

بسمه تعالی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

نام استاد : جناب آقای مهندس مختاری

 

نام محقق: سید امید رادمهر

 

 

 

موضوع: گزارش کارآموزی

 

 

 

تیر 1385

تاریخ گردآوری: 5/5/1385

گزارش کارآموزی

 

 

مقدمه:

 

      رشته ای که در آن مشغول به تحصیل هستیم همانطور که از نامش پیداست یعنی بوجود آورنده های این رشته به بررسی مسایل مهم و حایز اهمیت ساختمان و ادارات و کارخانه ها و…می پردازد.

دراین رشته لوله کشی آب سرد، گرم ، برگشتی ، فاضلاب جزء اولین اقدامات این رشته است می توان گفت این قبیل کارها الفبای تاسیسات هستند.

انسان از بدو تولد نیاز زیاد و وافری به این رشته داشته و دارد و خواهد داشت انسانهای گذشته برای استحمام و دستشویی و شست و شوی نیاز به آب داشتند و چون از چشمه ها دور بودند باید مسافت زیادی را طی می کردند تا به آب برسند و در آنجا با اهالی مجاور آب به دعوی و تعدی می پرداختند تا اینکه کم کم و به مرور زمان به فکر لوله کشی آب مصرفی افتادند و بعد این رشته را با نیازهای خودشان سنجیدند و دامنه آن را گسترده تر کردند تا اینکه امروز به اینجا رسیده است و از لوله کشی آن روزی به جوشکاری ، لوله کشی  گاز ، فاضلاب ، نقشه های اساسی ، برق کشی ، آب گرم کن و …رسیده است.

 

 

 

 

گزارش کارآموزی

 

فهرست موضوعات پروژه:

1-مقدمه

2-تاسیسات حرارت مرکزی

3-گردش آب در تاسیسات حرارت مرکزی

4-سیستم حرارت مرکزی با جریان سریع

5-موتورخانه

6-کنترلهای تاسیسات

7-بویلرها

8-سیستمهای آب داغ

9-انواع سوختهای مورد مصرف در مشعلها

10-ساختمان مشعل

11-مشعل گازی

12-مشعل گازوئیلی

13-الکترو پمپ گردش آب

14-انواع و کار آکوستات

15-وسایل کنترل مشعل و پمپ گردش آب

16-منبع انبساط باز

17-منبع انبساط بسته

18-منبع دوجداره

19-تعریف انواع رادیاتور از نظر جنس و کارکرد آنها

20-رادیاتورهای فولادی

21-هواگیری رادیاتور

22-انواع ترموستات ها

23-تاسیسات حرارت مرکزی سیستم بخار

24-دیگ بخار

25-منبع تغذیه دیگ بخار

26-منبع کوئلی بخار

27-مبدل حرارتی

 

گزارش کارآموزی

 

تاسیسات حرارت مرکزی:

حرارت مرکزی با آبگرم:

      تاسیسات حرارت مرکزی آبگرم عبارتند از مجموع وسایل و تجهیزاتی است که مقدار گرمای لازم (برحسب کالری) را در مکان معینی از ساختمان تولید و آنرا با واسطه آب از طریق لوله کشی و رادیاتور به اطاقهای مختلف ساختمان منتقل و توزیع می نماید. آبگرم ، ناقل حرارت که گرمای خود را در نتیجه تبادل از دست داده از طریق لوله های برگشت به مرکز تولید حرارت(موتورخانه) بازگشته مدارخود را مجددا به ترتیب فوق می پیماید. بنا به تعریف اجمالی فوق معلوم  می شود که دستگاههای مورد استفاده تاسیسات حرارت مرکزی بطور کامل شامل دیگ ، منبع دوجداره ، منبع انبساط(باز و بسته ) مشعل ، لوله کشی هایرفت و برگشت و رادیاتور ها و وسیله یا عاملی است که آب را در مدار به جریان می اندازد. پس از آشنایی با تعریف حرارت مرکزی  با آبگرم به توضیحی در مورد هر یک از دستگاههای حرارت مرکزی می پردازیم . و با دستگاه و نحوه عملکرد دستگاه آشنا می شویم.

(گردش آب در تاسیسات حرارت مرکزی)

      در تاسیسات حرارت مرکزی برای گردش آب از دو خاصیت توموسفیون(سیفون حرارتی)یا جریان طبیعی و سیستم حرارت مرکزی با جریان سریع استفاده میشود . که کاربرد هر کدام از اینها بستگی به وسعت تاسیسات  و زیر بنای ساختمان دارد و زیر درباره هر دو مورد بطور کامل توضیحاتی داده میشود (تاسیسات حرارت مرکزی با گردش ترموسیفون یا جریان طبیعی ) در ساده ترین تاسیسات حرارت مرکزی برای گردش آب از خاصیت ترموسیفون یا جریان طبیعی که در اثر اختلاف وزن حجم مساوی از سیال گرم و سرد به وجود می آید استفاده شده است . بطور مثال هرگاه دو ظرف شیشه ای پر از آب را به وسیله دو لوله به هم مربوط نمایند و در ته ظرف پایین اندکی ماده رنگی (مثلا" پرمنگنات دوپتاسیم) داخل کرده و آنرا روی صفحه داغ اجاق برقی حرارت دهنده بین دو ظرف جریان آب برقرار میشود به این ترتیب که آبگرم و رنگین قسمت پایین ظرف تحتانی از راه لوله سمت راست بالا در سطح فوقانی آب  محتوی ظرف بالا به صورت لایه رنگین جمع میشود . آب سرد ظرف فوقانی از لوله سمت چپ به داخل ظرف پایین سرازیر می گردد. عامل این تحرک (جریان ) گرم شدن و انبساط آب موجود در قسمت پایین ظرف تحتانی است که موجب کاهش وزن مخصوص آن می گردد. در این باره باید یاد آوری شود که آب در چهار درجه کمترین حجم را دارد هرگاه درجه حرارت آب این حد تجاوز نمایند به حجم آن افزوده و از وزن مخصوص آن کاسته میشود.

      درطرح تاسیسات حرارت مرکزی برمبنای جریان طبیعی آب نخست تمام حجم داخل سیستم را (دیگ –لوله کشتیها-رادیاتورها) تا سطح تراز محل اتصال لوله به منبع انبساط را که در بالاترین نقطه قرار گرفته با بازکردن شیر انشعاب لوله کشی آب شهر پر می نمایند. بدیهی است که در انجام این عمل به جز شیر تخلیه آب محتوی سیستم که بسته است بقیه شیرها باز می باشد. موقعی که سیستم بطــور

گزارش کارآموزی

 

کامل از آب پر شده و از لوله خبر که به بالای جدار جانبی منبع  انبساط متصل است . آب سرازیر گشت شیر مخصوص پرکردن سیستم را می بندند تا ارتباط سیستم از لوله کشی شهر قطع شود.

      در موقع راه اندازی در مرحله نخست آب محتوی دیگ گرم و سبک تر شده تبادل وزن مخصوص آب محتوی رادیاتورها و لوله کشی ها با آب دیگ به هم خورده آب گرم محتوی دیگ که بیشتر در قسمت بالای فضای داخلی آن جمع شده از داخل دیگ خارج و از لوله مرتبط به قسمت مزبور(لوله رفت) به آرامی در جهت رو به بالا به داخل رادیاتورها جریان می یابد و آب محتوی رادیاتورها که سرد است در جهت رو به پایین از لوله برگشت مربوط به قسمت پایین داخل دیگ سرازیر میشود. گردش طبیعی آب بر  اساس فوق تا موقعی که تبادل حرارت بین آتش و آب در جدار داخل دیگ و آب و هوا در جدارخارجی رادیاتور انجام میگیرد هم چنان ادامه دارد. منتها بعد از اینکه رژیم به صورت پایدار برقرار شد ، درجه حرارت آب رفت و برگشت به ترتیب با اختلاف 20 درجه در حد 80 درجه و 60درجه تشبیت میشود. بدین ترتیب هر لیتر از آب در گردش خود 20 کالری حرارت از طریق جدار رادیاتورها به فضای اطاقها  می رساند.

مثال:

سیستم دولوله ای :

      در این سیستم هر یک از رادیاتورها دارای لوله های ورودی ( رفت ) و خروجی ( برگشت ) مستقل و مخصوص میباشد. بعبارت دیگر رادیاتورها بطور موازی قرار دارند لوله های رفت و برگشت از هم مجزا است . این سیستم به سیستم دو لوله ای موسوم است.

      در طرح سیستم مورد بحث ، محل دیگ باید در پایین ترین نقطه ساختمان (زیر زمین ) قرار گیرد. شیب لوله کشی های افقی زیاد و طول  آنها تا حد امکان کمتر و قطر لوله های رابط که از روی محاسبه به دست می آید ، بیشتر از قطر لوله های رابط سیستم حرارت مرکزی آب گرم با استفاده از الکترپمپ گردش آب است تا جریان طبیعی آب به سهولت انجام بگیرد. از این روی سیستم مزبور در مورد ساختمانهای آنها کوچک و ارتفاع آنها بلند است ، مناسب می باشد طرز کار تاسیسات حرارت مرکزی با جریان طبیعی آب بسیار آرام و بی صدا است و چون گردش آب از رادیاتورها تابع هیچ انرژی خارجی (الکتریسیته) نیست ضریب اطمینان آن زیادتر است علاوه بر این چنانچه به هر علت نامشخص مقدار آبی که از یک رادیاتور عبور می کند( کوچک بودن قطر لوله در نتیجه اشتباه محاشبه یا مسدود شدن لوله مربوط….) کاهش پیدا کند، مقدار آب در جریان بقیه رادیاتورها افزایش یافته تعادل و توازن حرارت  بطور خودکار برقرار و میزان حرارت دهی به خودی خود تنظیم خواهد شد. از این نوع که بطور دقیق محاسبه نشده باشد ، به طور رضایت بخش عمل خواهد کرد و این موضوع مزیت سیستم را نسبت به سیستم های توجیه می نماید.

 

گزارش کارآموزی

 

(سیستم حرارت مرکزی با جریان سریع)

      در مواردی که مساحت زیر بنای ساختمان و وسعت تاسیسات زیاد باشد فشار لازم برای جریان آب (باسرعت لازم ) در مدار(دقت فشار) بیشتر گشته لازم است که برای تامین این فشار از الکتروپمپ مخصوص به نام پمپ سیر کولاسیون ( تلمبه گردش) استفاده کرد. در این حالت به جای آنکه فشار برای جریان دادن آب حدود 5-4 سانتیمتر ستون آب در سانتیمتر مربع باشد(نظیر حالت جریان طبیعی) برابر فشار ناشی از پمپ سیر کولاسیون خواهد بود که از 5 تا 5/0 متر ستون آب در هر سانتیمتر مربع تغییر است .این این رو سرعت  جریان آب در لوله های رابط رفت و برگشت افزایش می یابد و می توان از قطر آنها کاست . سرعت مزبور که در مورد تاسیسات جریان طبیعی حدود 10-15 سانتیمتر در ثانیه است در حالت تاسیسات جریان سریع یا پمپ به 1-5/0 متر می رسد. تنها عیب حرارت مرکزی با جریان سریع آب وابستگی الکترو پمپ آن به جریان برق است که برای رفع آن لوله ای مجهز به شیر بنام لوله بای پاس به موازی لوله ورود و خروج به پمپ پیش بینی میشود تا به هنگام قطع جریان برق یا وجود عیب در الکتروپمپ یا باز گذاشتن شیر لوله بای پاس، آب به صورت بسیار ملایم در بعضی رادیاتور ها به طور طبیعی جریان پیدا کند و کار سیستم به کلی متوقف نگردد.

موتورخانه :

      دیگ و متعلقات آن و همچنین الکتروپمپ گردش آب و احیانا" منبع دوجدار تهیه آبگرم در محلی که ضمن طرح نقشه ساختمان به دقت انتخاب شده است نصب میشود. ابعاد این محل که موتورخانه نامیده میشود باید برای نصب و سرویس دستگاههای حرارتی مرکزی و منضمات آنها کافی باشد. برای امکان ورود هوای تازه ضروری جهت احتراق سوخت و تهویه فضای موتورخانه نیز پیش بینی های لازم باید به عمل بیاید وجود اشکال در دودکش و مشعل موجبات نفوذ گازهای سمی را به محل موتورخانه فراهم می سازد.

کنترلهای تاسیسات:

      درحال حاضر نیاز ما انسانها به کنترل کننده های تاسیسات بیشتر است تا به مقدمات تاسیسات اگر قرار باشد دستگاهی شروع به کار کردن بکند یا دستگاهی اقدام به اجرای خواسته های ما بکند ابتدا باید دستگاههای کنترل کننده را خریداری و نصب کنیم تا از دستگاه و ساختمان و اداره حفاظت و کنترل نهایی کنند این کنترل عبارت است از عملیاتی که در نیروی انسانی و همچنین حفاظت و ایمنی دستگاه است و نقش قابل توجهی دارند که معروفترین و کاراترین دستگاه کنترل کننده را ترموستهاتها در بردارنده ما باید درک کاملی از کار و عملکرد و اساس کار و ساختمان داخلی و خارجی این دستگاهها داشته باشیم.

      انرژیهایی که لازم است در این مورد استفاده قرار گیرد عبارت است از انرژی هوا (باد) و گاز و حرارتی و برودتی و انرژی نیروی فشار و انرژی نور و صدا و…هستند اساسی ترین انرژیها عبارت -

گزارش کارآموزی

 

است از:

1-حساس به تغییرات درجه حرارت (مانند انواع ترموستهاتها و ترموکوپلها)

2-حساس به تغییرات نور و صدا (چشمهای الکترونیکی یا فتوسل ها)

3-حساس به تغییرات فشار (کلید کنترل فشار کم و فشار زیاد)

4-حساس به تغییرات میدانهای مغناطیسی (رله های مغناطیسی و بوبین کنتاکنور)

5-حساس به جریان مایعات و گازها (فلوسوئیچها و کلیدهای جریانی)

6-حساس به سطح مایعات (انواع لیورکنترلها یا فلوترها)

7-حساس به تغییرات زمان (انواع تایمرها و زمانهای برقی)

8-حساس به تغییرات رطوبت (انواع رطوبت سنجها و کلید کنترل رطوبت)

علاوه بر این انرژیها از انرژی پنوماتیکی و نیوماتیکی نیز استفاده شایان میشود.

      اکثر این کنترل کننده ها با سیم کشی و جریان فاز در مدار فرمان سیم کشی قرار می گیرند و در صورت لزوم دستور به قطع یا وصل موتور و دستگاه را صادر می کنند در این روش یعنی الکترونیکی احتیاج به فرم کاری سیمها داریم که اگر احیانا" روزی اشکالی در سیستم پیش آمد یا به هر دلیلی دستگاهها یا کنترل کننده ها درست کار نگردند با پیگیری سیستمها بتوانیم مبدا و مقصد سیمها را پیدا کنیم و اگر عیب از خود سیمها بود آنرا رفع و تعمیر کنیم.

      فرمکاری باید دقیق و درست انجام شود یعنی اگر احتیاج به خم کاری است خمها باید دقیقا" در حالت 90 درجه باشند که شکلی شیک و زیبا به کار و لذت به خودمان بدهد استفاده از رنگهای متنوع نیز لازم است تا بتوانیم فرق بین فاز و نول و ارت و …را تشخیص بدهیم . حداقل امکان باید برای سیم نول از رنگ آبی و سیم فاز از رنگ قرمز استفاده کرد سیمها باید کاملا" در کنار هم قرار بگیرند بطور که اگر آنها را بعد از ردن بسط در مقابل نور گرفتیم هیچ نوری از آنها عبور نکند بسطها نیز باید تماما" اندازه باشند و در پشت سیمها به هم برسند و دقیقا" دو سر بسط باید آکس تا آکس هم باشد و در ضمن سیمها را محکم ببندد. به این دلایل ذکر شده نقش و کار فرم کاری در این رشته کاملا" مهم و محسوس است چرا که اساس کار یک اپراتور و تکنسین و مهندس و …تاسیساتی در عین سالم بودن مدار زیبا کاری است و این اعمال باید با دقت لازم رعایت شود.

      سرسیم ها باید به صورت علامت سوالی(؟) در آورد تا برای اتصال یا در جای پیچ هیچگونه مشکلی نباشد.

بویلرها:

      طراحی و کاربرد بویلرها در سیستم های تهویه مطبوع مورد استفاده مهندسین قرار می گیرند. از چنین بویلرهایی می توان بعنوان مولد بخار برای سیستم گرمایش آب استفاده کرد.درچنین بویلرهای فشار بخار و درجه حرارت آب نسبتا" زیاد می باشد.

گزارش کارآموزی

 

انواع بویلرها:

      بویلرها را می توان به دو گروه عمومی تقسیم کرد:

1-بویلرهای چدنی

2-بویلرها با آتش خانه فولادی ، لوله آتش یا لوله آب

      بویلرهای چدنی ممکن است بصورت مستطیل (یا مربعی) باشند و پره های آن بصورت قائم یا افقی  و بر روی هم مونتاژ شده باشد . این بویلرها را بصورت قطعات جدا به محل نصب حمل کرده و در آنجا بر روی هم مونتاژ می نمایند بعضی از بویلرهای کوچک را در کارخانه مونتاژ می نمایند. در بعضی از انواع این بویلرها در اطراف محفظه احتراق فضایی قرار دارد که پر از آب میباشد .معمولا" بویلرهای چدنی را تا فشار بخار psiy15 و فشار آب f) 274) psiy 30 می سازند و طبق درجه بندی IBR ظرفیت خالص آنها تا BTU/hr 2500000نیز می رسد.

      در بویلرهای فولادی از نوع لوله آتش ، گازهای حاصل از احتراق از درون لوله هایی عبور می کنند که توسط آب سیرکولاسیون احاطه شده اند. بویلرهای بخار یا بویلرهای آب داغی که از نوع لوله آب هستند . بصورت بویلرهای اسکاچ میباشند و تمام اجزاء آنها بصورت واحد سر جمع ارایه میگردد. اجزاُ این بویلرها عبارتند از مشعل، بویلر، کنترل ها و تجهیزات کمکی ، اغلب بویلرهایی که از نوع لوله آتش هستند برای فشارهای کمتر از psiy 250 و جریان کمتر از ساعت 1b بخار 20000ساخته میشوند. سوختهای مورد استفاده برای این بویلرها از نوع نفتی ، گازی یا ترکیبی از آنها میباشد.

      دربویلرهای فولادی از نوع لوله آب ، گازهای حاصل از احتراق از اطراف لوله هایی که آب از درونشان عبور می کند ، می گذرند . اغلب واحدهای مجتمع شده لوله آب دارای ظرفیتهای تا ساعت 1b/ بخار 60000و فشار تا bsiy 900 میباشند. واحدهای بویلر از نوع لوله آب را اساسا" برای سوختهای نفتی ، گازی یا ترکیبی از این سوختها طراحی می کنند. این بویلرها نسبت به بویلرها با لوله آتش ، قابلیت تطبیق بیشتری با سوختهای جامد را دارند.

 


دانلود با لینک مستقیم


گزارش کارآموزی (عمران) سیستم حرارتی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد