لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه9
فهرست مطالب
[ویرایش] عقاید جادویی در اروپای غربی
[ویرایش] در قرون وسطی
[ویرایش] تاریخ
گوییدو بُناتی ایتالیایی که اهل فُرلی بود.
[ویرایش] نظریههای جادو(گری)
[ویرایش] جادوگری در رنسانس
[ویرایش] جادوگری و مسلک رومانینک (رومانتی سیسم)
جادوگری
عملی آیینی که از طریق آن تلاش میشود تا با کمک گرفتن از نیروی مرموز بیرونی بر حوادث مرتبط با انسانها یا طبیعت تأثیر گذاشته شود. جادو بخش محوری بسیاری از ادیان است و در شکل دهی به فرهنگ جوامع نانویسا تأثیر بسیاری داشتهاست.
جادوگر کسی است که کارش خواندن افسون و جادو کردن است. جادو در زبان پهلوی jâdug بودهاست.
در روانشناسی تحلیلی جادو همچون پلی بین جهان نمادها و جهان ماده عمل میکند نخست اینکه جادو میکوشد تا نماد را در این جهان تجسم بخشد و بدین ترتیب حوزه عینیت را تا سطحی نمادین بالا ببرد. دوم اینکه جادو تلاشی برای به کار انداختن تصویرهای نمادین و دمیدن جان تازهای در آنها تا از این طریق انرژی همبسته با آنها از نو پدیدار شود.[نیازمند منبع]
[ویرایش] تعریف از دیدگاه غربی
""جادو"" که با املای انگلیسی “Magick” هم نوشته میشود یا «سحر» تأثیر گذاری وقایع، اشیا، مردم و پدیدههای فیزیکی توسط وسیلههای سری یا غیر عادی (غیر طبیعی) هستند. این واژهها همچنین به کارهایی که یک فرد برای به کار گرفتن این اثر انجام میدهد، و عقایدی که وقایع و پدیدههای گوناگون را در این باره شرح میدهند نیز اطلاق میشود.
[ویرایش] ریشه شناسی
واژه «magic(جادو)» از واژه Magus (در فارسی قدیم به شکل “maguš”) که یکی از موبدان ستاره شناس زردشتی مربوط به منطقه Medes است، مشتق میشود. در دوره Hellenistic. واژهμάγος (“magos”) در یونانی به عنوان صفت میتوانست به کار رود، اما صفت μαγικός (“magikes” و در لاتین “magicus”) هم از قرن اول پلوتارک باقی مانده، که نوعاً به شکل مؤنث (“magike techne” و در لاتین “ars magica”) و به معنای “هنر جادویی” به کار میرود. این کلمه نهایتاً در نیمه دوم قرن چهاردهم از فرانسوی قدیم، “magique” وارد زبان انگلیسی شد. به همین شکل، واژه “سحر” نیز در حدود سال ۱۳۰۰ از فرانسوی قدیم “sorcerie” گرفته شد، که از زبان لاتین عامیانه و صورت “*sortiarius” که از “sors” و “fate” که به معنای «کسی است که بر روی بخت و اقبال تأثیر میگذارد.» گرفته شده. این واژه با املای “sorceress” نیز در نیمه دوم قرن چهاردهم یافت میشود، درحالی که آن را به صورت “sorcerer” تنها از سال ۱۵۲۶ میتوان دید.
[ویرایش] جادو و دین
نوشتار اصلی: جادو و دین
جادو، به طور معمول به «جادوی سفید» (برای شفا، به خدا نزدیک شدن و دیگر مقاصد خیر) و «جادوی سیاه» (جادوی بد خواهانه و مضر) تقسیم میشود. از دیدگاه طرفداران مسیحیت، واژه «جادو» و «سحر» معانی ضمنی همدستی با شیاطین، خداهای شیطانها و یا خود شیطان را دارا هستند. در این معنا، واژه جادو اکنون منسوخ شدهاست، با وجود اینکه در نقل مستقیم از متون مقدس دینی ممکن است امروزه هم استفاده محدود به این معنا داشته باشد. این که این واژه اصالتاً به واژههای قدیمی تر « magi» که زردشتی است (به معنای عاقلانی و موبدان) باز میگردد، معنای منفی پیدا کرد و در میان پیروان دینی یهود با معنای بی ارزشی و منفی خود در تاریخ غرب ثبت شدهاست. در زمان باستان، پیروان دیگر دینها متهم به انجام جادو میشدند. (با وجود اینکه پیروان مسیحیت و اسلام هیچ گاه به مقدار زیاد متهم به انجام چنین کاری نشدند.) در قرون وسطی، آنچه ما آن را امروزه علم مینامیم، تا حدودی توسط کیمیاگری آغاز شد و رشد کرد. کیمیاگری سعی میکرد روش مخصوص دست یافتن به کارهای مهمی از قبیل التیام مریض و ساخت پول و ثروت (طلا و غیره) را به صورت مشخص و از قالب فرمول ارائه کند. در حالی که دین رویکردی ایمان-اساس به
تحقیق در مورد جادوگری