باتوجه به مشکلات عدیده کار با سمپاشهای مرسوم از جمله ایجاد ذرات بسیار غیریکنواخت، مصرف آب و سم زیاد، تأثیرپذیری کم سمپاشی و نیاز به قطعات یدکی گران قیمت همراه با قیمت خرید اولیه بالا ایده استفاده از دیسک چرخان (Spining Disc) برای ایجاد ذرات ریز و یکنواخت 60 سال قبل ارائه گردید. زمانی که یک فرد انگلیسی به نام ادوارد بالس در جادهای خیس با ماشین خود به سمت منزل میرفت و چرخهای ماشینهای کناری آب جاده را به صورت ذراتی ریز به شیشههای اتومبیل او پرتاب مینمود، او مشاهده کرد که مقدار کمی از آب توسط چرخهای اتومبیل به صورت ذرات ریز
و در عین حال یکنواخت شیشههای ماشین او را کاملاً پوشاند. وی دریافت که اگر همین اصل در سمپاشی گیاهان بکار رود مقدار کمی از محلول سم میتواند پوششی کامل و یکنواخت را بر روی گیاهان ایجاد نماید. یکی از کمپانیهای معتبر که نقش اصلی را در تولید انواع سمپاشهای میکرونر داشته است، کمپانی میکرون (MICRON) در انگلستان به مدیریت آقای بالس بوده از سال 1975 تلاشهای ارزندهای در تولید و عرضه انواع سمپاشهای میکرونر داشته است.
اصول کار میکرونر:
سمپاشی با قطرات کنترل شده که به اختصار CDA
(CONTROLED DROPLED APPLICATION) نامیده میشود روش بسیار مؤثر برای مبارزه با آفات، بیماریهای گیاهی و علفهای هرز میباشد که ضمن ایجاد ذرات یکنواخت و یکسان، حداقل محلول سم در هکتار را بکار میگیرد. سمپاشهای مرسوم محدودهای وسیع از قطرات را از نظر اندازه تولید مینمایند. قطرات درشت سم در روی برگها به یکدیگر پیوسته و تشکیل قطرات درشتتری میدهند این قطرات درشت به طرف پایین غلتیده و روی خاک میافتند و سبب آلودگی میشوند. قطرات بسیار ریز نیز در نتیجه بادبردگی (drift) از دسترس هدف دور میشوند. لذا لازم است که باتوجه به هدف سمپاشی از اندازه مشخصی از قطرات استفاده شود تا نتیجه مطلوب از عملیات بدست آید. جدول ذیل اندازه مناسب قطر ذرات را باتوجه به نوع آفت نشان میدهد.
شامل 19 صفحه فایل word
دانلود مقاله معرفی سمپاش میکرونر