این محصول در قالب پی دی اف و 166 صفحه می باشد.
این پایان نامه جهت ارائه در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی نساجی و علوم الیاف طراحی و تدوین گردیده است . و شامل کلیه مباحث مورد نیاز پایان نامه ارشد این رشته می باشد.نمونه های مشابه این عنوان با قیمت های بسیار بالایی در اینترنت به فروش می رسد.گروه تخصصی ما این پایان نامه را با قیمت ناچیزی جهت استفاده دانشجویان عزیز در رابطه با منبع اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهند. حق مالکیت معنوی این اثر مربوط به نگارنده است. و فقط جهت استفاده ازمنابع اطلاعاتی و بالابردن سطح علمی شما در این سایت ارائه گردیده است.
چکیده:
الیاف PP دارای چگالی یا جرم مخصوص g/cm3 0/91 – 0/90 هستند. این الیاف سبکتر از آب هستند. آنها به طور عملی بالاترین حجم مخصوص را دارند. بنابراین بالاترین قدرت پوششی را دارا می باشند. الیاف PP بهترین پوشش را نسبت به پلی آمید، اکریلیک و الیاف پلی استر با 22،19 و 33 درصد ارائه می دهند. به هین خاطر الیاف PP مورد توجه خاص تولید کنندگان کفپوشهای ماشینی قرار گرفته است.
در این پروژه خواص فیزیکی الیاف تولید شده از یک رشته ساز با سطح مقطع مختلف بررسی گردید. از جمله فعالیت هایی که در این پروژه صورت گرفت:
ابتدا تعداد فیلامنتها در نظر گرفته شد و سپس بررسی س طح مق اطع فیلامنتها انجام گرفت. آزمایشات استحکام، مدول اولیه و کرنش برای فیلامنتها با سطح مق اطع مختلف در سه سرعت متفاوت انجام گردید و در نهایت درجه کریستالیته فیلامنتها بررسی شد. سپس آزمایشات فوق در مورد نخ تولیدی نیز صورت گرفت. کلیه آزمایشات در آزمایشگاه نساجی واحد علوم تحقیقات انجام شد.
پس از انجام تجزیه تحلیل آماری، نتایج نشان می دهد که فیلامنت با سطح مقطع دایره ای بیشترین استحکام، مدول اولیه و کرنش را نسبت به دو فیلامنت دیگر با سطح مقطع مثلثی و ستاره ای دارا می باشد و فیلامنت با سطح مقطع دایره ای دارای کمترین درجه کریستالیت ی در مقایسه با دو فیلامنت دیگر می باشد.
مقدمه:
پلی پروپیلن یک ماده چند کاربردی است که سریعتر از الیاف پلیمر دیگر تولید می شود. پلی پروپیلن امکانات زیادی برای رسیدن به تولید مطلوب و آماده سازی نهایی را برای تولید کننده ها و مصرف کننده های نهایی ارائه می کند. پلی پروپیلن نقش مهم و فزاینده ای در کاربردهای نساجی ایفاد می کند. در واقع pp حدود 35% کل الیاف بشر ساخت (Man-made) و 23% کل الیاف مصرفی (الیاف طبیعی و مصنوعی) در صنعت نساجی را تشکیل می دهد.
حتی در بدترین شرایط رکود اقتصادی، هن وز هم رشدی بین 6 تا 7 درصد در یک سال و از الیاف دیگر رشد بیشتری دارد. بعلت افزایش توسعه اخیر محصولات نساجی، دیدگاه محصولات ساخته شده از پلی پروپیلن قابل توجه است. با رسیدن محصولات جدید به بازار، ارزش پلی پروپیلن بعلت استفاده در روکش صندلی، کف پوشها، رو به افزایش است.
مواد اولیه برای تولید پروپیلن
مواد اولیه ساخت پروپیلن، دو عنصر کربن و هیدروژن است. این عناصر در طبیعت به وفور یافت می شوند اما تبدیل هیدورژن و کربن به پلی پروپیلن به طور مستقیم در سطح وسیعی عملی نشده است.
صنایع نفت و پتروشیمی پس از سالها کوشش مستمر موفق شدند که گاز پروپان و مشتقات آن را از فرایندهای متفاوت کراکینگ، تسویه و تصفیه و با قیمت مناسب تولید و برای تولید پلی پروپیلن در یک صنعت جدید استفاده کنند. کراکینگ، فرایند حرارت دهی به نفت خام است که در دماهای متفاوت، همراه یا بدون مواد دیگر انجام می شود و حاصل آن، بسیاری از مشتقات نفت مانند سوختها و گازهای مختلف دیگر و پروپیلن است.
فصل اول:
آشنایی با الیاف پلی پروپیلن
1-1) مشخصات شیمیایی پروپیلن
فرمول گسترده و شکل فضایی پروپان در شکل 1-1 نشان داده شده است. این ماده در دمای معمولی گاز است و در دمای 187- درجه سانتیگراد جامد می شود. دمای جوش پروپان 42- درجه سانتیگراد است و در این دما به گاز تبدیل می شود. پروپیلن در شرایط معمولی گاز است، در دمای 185- درجه سانتیگراد ذوب می شود و فرمول گسترده آن در شکل 1-1 نشان داده شده است.
در فرمول شیمیایی پروپن یک پیوند دوگانه وجود دارد. این پیوند دوگانه مشخصه الکینهاست و چون در واکنشهای شیمیایی با مواد از پیوند دیگر سبقت می گیرد به آن “گروه عاملی” گفته می شود. مولکولهای پلی پروپیلن بسیار بلندند. از نظر جرم مولکولی یا تعداد منومر های به هم پیوند خورده با یکدیگر برابر نیستند، قابل انعطاف هستند و شکلهای فضایی متفاوتی را می توانند انتخاب کنند.
2-1) مونومر- گاز پروپیلن
پروپیلن گازی است که در دمای 47- درجه سانتیگراد و فشار 760mmHg به مایع تبدیل می شود. پلی پروپیلن از پلیمری شدن حاصل می شود که با استفاده از کاتالیزور مناسب واکنش انجام می پذیرد. پروپیلن مورد استفاده برای پلیمری شدن باید بسیار خالص باشد. ناخالصی ها موجب غیر فعال شدن کاتالیزور مصرفی می شود. ناخالصی هایی که معمولاً در پروپیلن یافت می شوند عبارتند از:
آب، کربن، دی اکس ید کربن، مونوکسید کربن، اکسیژن، هیدروژن، استیلن، دی الفینها، غیر هیدروکربن هایی حاوی عناصر گوگرد، نیتروژن و اکسیژن.
پروپیلن همچنین ممکن است از محصولات جانبی کراکینگ حرارتی یا کاتالیزور گازهای نفتی هنگام تولید بنزن به دست آید. چنانچه به پروپیلن به تعداد زیاد نیاز باشد از کراکینگ حرارتی نفت با بازده زیاد اتیلن و پروپیلن استفاده می شود.
پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی خواص فیزیکی الیاف تولید شده از یک رشته ساز با سطح مقطع مختلف