نویسندگان: سیدشفاعت الدین نقیب زاده ، ارژنگ جوادی ، محمدهاشم رحمتی ، محمد مهران زاده
خلاصه مقاله:
امروزه یکی از مهمترین بحث های کاربردی و مدیریتی، بحث میزان مصرف انرژی و راندمان آن در فعالیت های مختلف می باشد. دانش بررسی مصرف انرژی در عملیات تولیدی، روش مفیدی جهت تعیین مناطق انرژی بر می باشد که با تجزیهو تحلیل میزان انرژی مصرفی در عملیات تولید مشخص می شوند. با توجه به جایگاه مصرف انرژی در صنعت طیور که یکی از بزرگترین و توسعه یافته ترین صنایع موجود در کشور می باشد، تحقیق حاضر به منظور بررسی میزان مصرفانرژی در بخش های مختلف یک مرغداری 30 هزار قطعه ای واقع در منطقه شمال خوزستان انجام شد. انرژی ای ورودی عمده را جیره غذایی، الکتریسیته، نیروی انسانی و انرژی های خروجی را وزن ذخیره شده در لاشه مرغ و فضولات بستر تشکیل می دادند. کل انرژی ورودی به صورت نهاده1646237/03مگاژول و کل انرژی خروجی1151978/3مگاژول بدست آمد. جیره غذایی با میزان مصرف1305570/04مگاژول از کل انرژی مصرفی، بیشترین سهم انرژی ورودی را به خود اختصاص داد.
کلمات کلیدی: انرژی، مرغداری، نسبت انرژی(ER) افزوده خالص انرژی(NEG)بهره دهی انرژی (EP)
خلاصه مقاله:
امروزه یکی از مهمترین بحث های کاربردی و مدیریتی، بحث میزان مصرف انرژی و راندمان آن در فعالیت های مختلف می باشد. دانش بررسی مصرف انرژی در عملیات تولیدی، روش مفیدی جهت تعیین مناطق انرژی بر می باشد که با تجزیهو تحلیل میزان انرژی مصرفی در عملیات تولید مشخص می شوند. با توجه به جایگاه مصرف انرژی در صنعت طیور که یکی از بزرگترین و توسعه یافته ترین صنایع موجود در کشور می باشد، تحقیق حاضر به منظور بررسی میزان مصرفانرژی در بخش های مختلف یک مرغداری 30 هزار قطعه ای واقع در منطقه شمال خوزستان انجام شد. انرژی ای ورودی عمده را جیره غذایی، الکتریسیته، نیروی انسانی و انرژی های خروجی را وزن ذخیره شده در لاشه مرغ و فضولات بستر تشکیل می دادند. کل انرژی ورودی به صورت نهاده1646237/03مگاژول و کل انرژی خروجی1151978/3مگاژول بدست آمد. جیره غذایی با میزان مصرف1305570/04مگاژول از کل انرژی مصرفی، بیشترین سهم انرژی ورودی را به خود اختصاص داد.
کلمات کلیدی: انرژی، مرغداری، نسبت انرژی(ER) افزوده خالص انرژی(NEG)بهره دهی انرژی (EP)
بررسی چگونگی سیر مصرف انرژی برای پرورش مرغ گوشتی در منطقه شمال خوزستان