لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:19
فهرست مطالب
یونان باستان کجا قرار داشت؟
تمدن کرت چگونه جای خود را به تمدن دیگری داد؟
«عهد هومری» در یونان باستان چیست؟
کتابهای هومر چه نام دارند؟
سقراط که بود و چگونه کشته شد؟
افلاطون که بود؟
ارسطو که بود؟
آتن و اسپارت چه تفاوتی با هم داشتند؟
«سولون» که بود؟
بردگان چه نقشی در یونان باستان داشتند؟
«نبرد ماراتن» چه بود؟
آتن چگونه رهبری یونان را به دست گرفت؟
یونانیان بیشتر کدام علوم را میآموختند؟
پریکلیس که بود؟
مشهورترین پزشک یونانی کیست؟
ریاضیدان مشهور یونانی که بود؟
ارشمیدس که بود؟
اخترشناسی چه مقامی در یونان داشته است؟
اسکندر مقدونی کیست؟
یونان باستان کجا قرار داشت؟
شبه جزیرة بالکان در جنوب قاره اروپا قرار دارد. بخش جنوبی شبه جزیره بسیار زیاد در آب پیشرفته است. این بخش از شبه جزیرة بالکان و تعدادی جزایر کوچک پراکنده در اطراف آن که در دریای اژه قرار دارند و سرزمینهای کرانههای دریایی آسیای صغیر، کشور یونان باستان را تشکیل میدادند. یونان باستان به سه بخش تقسیم میشد: یونان شمالی، یونان مرکزی و یونان جنوبی که آن را پلوپونز مینامند.
یونانیان مردمانی کشاورز بودند که نیاکان آنها را از نژاد «دریانوردان» هند و اروپایی میدانند. آنها نخست مقدونیه را تسخیر کرده بودند و بعد در همه سرزمینهایی که امروزه یونان مینامیم پراکندند.
یونانیان برای مدت طولانی کشاورز باقی نماندند، چون منافع زندگی در شهر را دریافتند. البته هنگامی که زندگی در شهر را آغاز کردند. برخی از شهرها را بنا کردند و برخی از آنها را بر خرابههای باقی مانده از پیش بازسازی کردند. زمینهای اطراف شهر را برای کشاورزی محفوظ نگهداشتند.
سرچشمة تمدن یونان باستان از کجا بود؟
اگرچه فرهنگ یونان باستان تا اندازهای مدیون تمدن مصریان، فنیقیان و بابلیان بود، اما ریشة تمدن یونان، در اصل از جزیرة کرت است. این جزیره در جنوب شبه جزیرة بالکان، در دریای مدیترانه قرار دارد. اهالی کرت، کشاورزی پیشرفته داشتند.
ظرفهای سفالی لعابدار، اشیاء شیشهای، جنگافزار و مجسمههای کوچک از آنها بر جای مانده است. از شهرهای مهم کرت عبارت بودند از: کنوسوس، فایستوس، گورتینا و گورنیا.
تمدن کرتی را تمدن مینویی یا مینوسی هم مینامند و این تمدن حدود سالهای 3400 تا 1200 پیش از میلاد ادامه داشت. این نکته را هم باید یادآور شویم که کرتیها نوعی خط داشتند که تا به امروز خوانده نشده است. آنها با سرزمین و تمدنهای خاورمیانه باستان ـ مصر، بابل و … نیز تماسهایی داشتند.
مقاله در مورد یونان باستان