
لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه17
فهرست مطالب
تحقیق
علایم شایع
درمان
معاینات و آزمایشها
مسمومیت غذایی
مسمومیت غذایی بر اثر خوردن غذای آلوده یا زیاد خوردن ایجاد میشود. علایم آن بیشتر با درگیری دستگاه گوارش همراه است و شدت این بیماری طیف گستردهای دارد. گاهی آنقدر خفیف است که نیاز به اقدامات درمانی ندارد و گاهی در کودکان زیر 1 سال، افراد پیر و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف آنقدر شدت مییابد که جان آنها را تهدید میکند. معمولاً مسمومیت غذایی از چند ساعت تا چند روز ادامه مییابد و طول مدت بیماری بستگی به عامل مسمومیت دارد.
موجودات میکروسکوپی از طریق آب، هوا، خاک یا راههای گوارشی وارد غذای انسان و حیوانات میشوند و آنها را آلوده میکنند. معمولاً این موجودات تغییری در رنگ، بو و بافت غذا ایجاد نمیکنند و افراد، متوجه آلوده بودن غذا نمیشوند و آن را مصرف میکنند. بهترین راه پیشگیری، حفاظت مناسب از غذاها و رعایت بهداشت است. بیش از 200 عامل بیماریزای شناختهشده از طریق غذا منتقل میشوند.
به طور کلی مسمومیت غذایی به 2 دسته کلی تقسیم میشود:
مواد عفونی: شامل ویروس، باکتری و انگلها
مواد سمی: شامل قارچهای سمی، حشرهکشها، برخی گیاهان و غذاهای دریایی
یکی از بیماریهای شایعی که بر اثر مسمومیت غذایی ایجاد میشود اسهال مسافران است. باکتریهای اشرشیاکلی (E.coli)، کمپیلوباکتر ژژنی (C.jejuni) و شیگلا (shigella) از عوامل عمده این اسهال عفونی هستند. استفاده از دستهای آلوده با مدفوع، باعث انتقال این عفونت از طریق آب و غذا میشود. کسانی که به طور مستقیم با غذا تماس دارند (مثل آشپزها، کارگرهای رستورانها و ...) باید گواهی سلامت از وزارت بهداشت داشته باشند
تحقیق در مورد مسمومیت غذایی