ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

ژیکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله در مورد زندگی نامه امام رضا(ع)

اختصاصی از ژیکو مقاله در مورد زندگی نامه امام رضا(ع) دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله در مورد زندگی نامه امام رضا(ع)


مقاله در مورد زندگی نامه امام رضا(ع)

مقاله در مورد زندگی نامه امام رضا(ع)

تعداد صفحه:18

فرمت پی دی اف

بخشی از مقاله:اﻣﺎم ﻋﻠﯽ  ﺑﻦ ﻣﻮﺳﯽ اﻟﺮﺿﺎ(ﻋﻠﯿﻪ اﻟﺴﻼم)ﻫﺸﺘﻤﯿﻦ اﻣﺎم ﺷﯿﻌﯿﺎن از ﺳﻼﻟﻪ ﭘﺎک رﺳﻮل ﺧﺪا و ﻫﺸﺘﻤﯿﻦ ﺟﺎﻧﺸﯿﻦ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﻣﮑﺮم اﺳﻼم ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ اﯾﺸﺎن در ﺳﻦ  ﺳﺎﻟﮕﯽ عهده دار ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﺖ اﻣﺎﻣﺖ و رهبری شیعیان ﮔﺮدﯾﺪﻧﺪ و ﺣﯿﺎت اﯾﺸﺎن ﻣﻘﺎرن ﺑﻮد ﺑﺎ ﺧﻼﻓﺖ ﺧﻠﻔﺎی ﻋﺒﺎﺳﯽ ﮐﻪ ﺳﺨﺘﯽ ﻫﺎ و رﻧﺞ ﺑﺴﯿﺎری را ﺑﺮ اﻣﺎم رواداﺷﺘﻨﺪ و ﺳﺮ اﻧﺠﺎم ﻣﺄﻣﻮن ﻋﺒﺎﺳﯽ اﯾﺸﺎن را در ﺳﻦ.....


دانلود با لینک مستقیم


مقاله در مورد زندگی نامه امام رضا(ع)

دانلود تحقیق کامل درباره دوران قاعدگی 15 ص

اختصاصی از ژیکو دانلود تحقیق کامل درباره دوران قاعدگی 15 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 15

 

دوران قاعدگی

 قاعدگی‌ چیست‌؟

  قاعدگی‌ عبارتست‌ از خروج‌ مرتب‌ و دوره‌ای‌ خون‌ از مهبل‌ که‌ به‌ طور طبیعی‌ اتفاق‌ می‌افتد که‌ از شروع‌ قاعدگی‌ این‌ دوره‌ تا یکسال‌ نامرتب‌ بوده‌ ولی‌ بعد از یکسال‌ به‌ طور معمول‌ مرتب‌ می‌شود.آخرین مرحله بلوغ ،‌ قاعدگی است.چرخه قاعدگی در طول چرخه قاعدگی، بدن زن برای بارداری احتمالی آماده می شود. این چرخه به وسیله ? هورمون تنظیم می شود. هورمون تحریک کننده فولیکول و هورمون لوتئینی که از غده هیپوفیز ترشح می شوند، باعث بلوغ یک تخمک در یک فولیکول و آزاد شدن آن می شود. تخمک و فولیکول آن، استروژن و پروژسترون ترشح می کنند که باعث ضخیم شدن مخاط رحم می شوند. اگر یک تخمک بارور شود، خود را وارد سطوح داخلی رحم می کند و اگر بارور نشود، در طول قاعدگی به همراه خون و سلول های حاصل از مخاط داخلی رحم، از بدن خارج می شود. این چرخه حدود ۳ ‌روز طول می کشد ولی مدت زمان آن ممکن است از ماهی تا ماه دیگر و از زنی به زن دیگر فرق کند. یک چرخه قاعدگی کامل این تصویر تغییرات حاصل در آندومتر(مخاط رحم) و تخمـدان را در طی چرخـه قاعدگی نشـان می دهد. تخمک می تواند در زمان تخمک گذاری که از فولیکول آزاد می شود، به وسیله یک اسپرم بارور گردد.عامل وراثت ،‌عوامل محیطی از قبیل محل جغرافیایی و تماس با نور ، وضعیت سلامت و وزن و تغذیه و شرایط روانی در شروع سن بلوغ دخالت دارند . کودکانی که در مناطق گرم و کم ارتفاع و یا نقاط شهری زندگی می کنند و یا چاق هستند زودتر بالغ می شوند . در پایان دوره بلوغ ، تغییر فرم بدن و پیدایش هیکل زنانه رخ می دهد . به طوری که چربی به شکل زنانه در بدن توزیع می شود . یعنی لگن پهن و رانها کلفت می شود . پستانها کاملاً رشد می کند . همچنین علاوه بر قاعدگی ، رحم ، مهبل و اعضای تناسلی زن نیز به اندازه کافی رشد می کنند . این مراحل معمولاً در ۱۴ سالگی کامل می شوند . بر اثر ترشحات هورمونی ، فعالیت غدد چربی و عرق نیز در دختران افزایش پیدا می کند و ممکن است باعث پیدایش جوش در صورت و یا سایر اعضا بدن  شود . این جوشها نباید دستکاری شوند زیرا در این صورت عفونی می شوند و پس از بهبودی اثرات آنها روی پوست باقی می ماند . در صورتی که میزان عرق کردن زیاد باشد ممکن است لازم باشد دختران ( علاوه بر استحمام ) از اسپری زیر بغل و یا لوسیونهای ضد عرق استفاده کنند .

 سن‌ شروع‌ قاعدگی‌:

 دوره‌های‌ قاعدگی‌ در دختران‌ در سن‌ 13ـ9 سالگی‌ آغاز می‌شود و ممکنست‌ تا سن‌ 16 سالگی‌ به‌ تأخیر افتد.

  فاصله‌ بین‌ دو قاعدگی‌ و مدت‌ خونریزی‌ :

  از اولین‌ روز شروع‌ قاعدگی‌ تا شروع‌ قاعدگی‌ بعدی‌ در اشخاص‌ متفاوت‌ است‌ ولی‌ به‌ طور معمول‌ 28 روز است‌. فاصله‌ بین‌ 34ـ25 روز را نیز می‌توان‌ طبیعی‌ تلقی‌ کرد. مدت‌ خونریزی‌ به‌طور متوسط‌ 7ـ3 روز است‌ ولی‌ زمان‌ 8ـ2 روز نیز طبیعی‌ است‌.

  علائم‌ دوران‌ قاعدگی‌:

 شکایات‌ طبیعی‌ این‌ دوران‌ عبارتست‌ از:

 سردرد، احساس‌ سنگینی‌ در ناحیه‌ لگن‌، احساس‌ خستگی‌، حالت‌ تهوع‌ یا استفراغ‌، احساس‌ افسردگی‌ و تغییرات‌ روحی‌ نظیر: بدخلقی‌، خواب‌ آلودگی‌ و بی‌ حوصلگی‌، درد در قسمت‌ پایین‌ شکم‌ که‌ حتی‌ ممکنست‌ تا کمر و پاها نیز ادامه‌ پیدا کند. حداکثر  میزان‌ درد با شروع‌ قاعدگی‌ همراه‌ بوده‌ و وقتی‌ جریان‌ خون‌ به‌ طور عادی‌ آغاز گردید از شدت‌ آن‌ کاسته‌ می‌شود. این‌ اختلالات‌ در افراد مختلف‌ متفاوت‌ و به‌ علت‌ تغییرات‌ هورمونی‌ در بدن‌ است‌ و معمولاً خودبه‌خود از بین‌ می‌رود ولی‌ در صورت‌ شدت‌ اختلالات‌ فوق‌ باید به‌ پزشک‌ مراجعه‌ کرد.

  توصیه‌های‌ بهداشتی‌ در دوران‌ قاعدگی‌ :

 ـ در زمان‌ قاعدگی‌ از نوار بهداشتی‌ استاندارد استفاده‌ کنید و در صورت‌ عدم‌ دسترسی‌، با قراردادن‌ مقداری‌ پنبه‌ تمیز در داخل‌ پارچه‌ای‌ تمیز از آن‌ نوار درست‌ کنید.

 ـ از آنجایی‌ که‌ خون‌ قاعدگی‌ بوی‌ خاصی‌ دارد لذا عوض‌ کردن‌ به‌ موقع‌ نوار بهداشتی‌ در این‌ دوران‌ توصیه‌ می‌شود. نوار استفاده‌ شده‌ را در داخل‌ کاغذ باطله‌ پیچیده‌ و در ظرف‌ آشغال‌ در دار بگذارید.

 ـ در هر بار اجابت‌ مزاج‌ با آب‌ گرم‌ یا آب‌ ولرم‌ نسبت‌ به‌ تمیز کردن‌ خودتان‌ اقدام‌ کنید.

 ـ از لباس‌ زیر نخی‌ استفاده‌ کنید وآنرا زود به‌ زود تعویض‌ نمایید.

 ـ استحمام‌ در دوران‌ قاعدگی‌ به‌ علت‌ خونریزی‌ و افزایش‌ فعالیت‌ غدد داخلی‌ مخصوصاً غدد عرق‌ که‌ سبب‌ بد بو شدن‌ بدن‌ می‌گردد، ضروری‌ است‌.

 ـ شستشوی‌ بدن‌ باید به‌ صورت‌ ایستاده‌ انجام‌ شود  و از نشستن‌ در کف‌ حمام‌ و فرو رفتن‌ در آب‌ وان‌ و استخر خودداری‌ گردد.

 ـ از پرخوری‌ در این‌ دوران‌ پرهیز کنید و با خوردن‌ میوه‌ و آب‌ از یبوست‌ در این‌ دوران‌ پیشگیری‌ نمایید.

 ـ فعالیت‌ و ورزش‌ سبک‌ در این‌ دوران‌ نه‌ تنها منعی‌ ندارد بلکه‌ به‌ عضلات‌ آرامش‌ داده‌ و مشکلات‌ جسمی‌ و روانی‌ پیش‌ از قاعدگی‌ را کم‌ می‌کند.

 ـ مایعات‌ گرم‌ بخورید و دوش‌ آب‌ گرم‌ بگیرید.

 ـ حرکت‌ به‌ صورت‌ چهاردست‌ و پا به‌ شل‌ شدن‌ رحم‌ کمک‌ می‌کند.

 ـ دراز بکشید و زانوها را داخل‌ شکم‌ جمع‌ کنید.

 ـ شما نوجوانان‌ و جوانان‌ به‌ دلیل‌ سوخت‌ و ساز انرژی‌ بیشتری‌ نیاز دارید و باید با تغذیه‌ مناسب‌ آن‌ را تأمین‌ نموده‌ و سلامت‌ دوران‌ بلوغ‌ و باروری‌ خود را تضمین‌ کنید.

 ـ مصرف‌ روزانه‌ و صحیح‌ از چهار گروه‌ اصلی‌ مواد غذایی‌ روند رشد دوران‌ بلوغ‌ را تأمین‌ می‌کند.

وقتی قاعدگی مختل می‌شود


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق کامل درباره دوران قاعدگی 15 ص

دانلود تحقیق کامل درباره رهنمودهای امامان در مورد بهداشت 32 ص

اختصاصی از ژیکو دانلود تحقیق کامل درباره رهنمودهای امامان در مورد بهداشت 32 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 33

 

مقدمه

از آنجا که رعایت بهداشت در حفظ سلامت انسان تاثیر بسزایی دارد و انسان سالم بهتر می تواند به وظایف فردی و اجتماعی که دین برای او معین نموده عمل کند بنابراین تأکید و توصیه بر رعایت بهداشت و راهنمایی جهت مداوای امراض گوناگون و ذکر خواص میوه ها و سبزیجات و غذاهای مختلف از اموری است که مکرراً در سخنان برخی از معصومین (ع) به چشم می خورد. هرچند انبیاء و اولیاء از سوی خداوند به عنوان اطبای روحی و قلبی مردم و نجات دهنده آن ها از ظلمت گمراهی و هدایت به سوی بندگی خدا معرفی شده اند، اما این بزرگان در شرایط مقتضی جهت حفظ سلامت پیروان خود نکات زیبایی را بیان فرموده اند. و در این زمینه کتب مختلفی در ارتباط با فرمایشات طبی و بهداشتی معصومین (ع) به رشته تحریر در آمده است. از جمله: طب الصادق و طب الرضا.

با توجه به اهمیت این موضوع حدود پانصد حدیث بهداشتی از معصومین جمع آوری و در این مقاله ارائه شده است. در پایان مقدمه حکایت جالبی از طبابت ویژه حضرت علی (ع) نقل می شود:

داروی گناهان:

روزی حضرت علی (ع) از یکی از کوچه های بصره می گذشت. جمعیت فراوانی دید. نزدیک رفت در میان جمعیت جوانی خوشرو دید که با لباسی پاک و آراسته و با متانت و هیبتی مخصوص روی چهارپایه ای نشسته و مردم یکی یکی به او مراجعه می کردند. در میان مراجعین کسانی بودند که شیشه هایی در دست داشتند و به او نشان می دادند.

میان شیشه ها خون و یا دیگر مایعات بد ن بود. طبیب جوان به آن شیشه ها نگاه می کرد و برای صاحب هر یک بر حسب آنچه می فهمید دارو یا دستوری می داد.

حضرت علی (ع) جلو رفت و سلام کرد و فرمود: خدا تو را رحمت کند آیا برای درد گناه دارویی همراه آورده ای؟ طبیب گفت: مگر گناه، درد یا بیماری است؟ حضرت فرمود: آری گناه بیماری است و مردم را به زحمت انداخته است.

طبیب مدتی سر به زیر انداخت و ساکت ماند. گویی در اندیشه عمیقی فرو رفته است حضرت علی (ع) سوال خود را تکرار کرد. اما جوان ساکت بود. پس از ساعتی سر بلند کرد و گفت: قربانت شوم. من که چیزی نمی دانم آیا شما داروی گناه را می شناسید؟

حضرت فرمود: من داروی گناه را می شناسم و معالجه می کنم. طبیب گفت: ممکن است برای ما توصیف بفرمایید؟

آن حضرت فرمود: آری ! از اینجا برخیز و به بوستان ایمان برو. وقتی وارد شدی مقداری از

ریشه درخت نیت و دانه های پشیمانی و قدری از برگ تدبر، تخم ورع، میوه فهم و مقداری از شاخه های یقین و مغز اخلاص و پوست اجتهاد و مقداری هم از ساقه های انابه و پادزهر تواضع گرفته همه را با حواس جمع، دلی متوجه سرشار با انگشتان تصدیق و کف توفیق میان تشت تحقیق می ریزی و با اشک چشمانت شستشو می دهی و آنگاه تمام اینها را میان دیگ امید ریخته و با آتش اشتیاق آنقدر می جوشانی تا مواد زائد و رسوبش جدا شود و عصاره و خامه حکمت به دست آید.

سپس آن را گرفته و در بشقاب رضا و تسلیم ریخته، نسیم استغفار بر آن می دمی تا قبل از آنکه فاسد شود، خنک گردد. این شربت گوارا را در جایی که آدمی نباشد و جز خدا کسی تو را نبیند می نوشی.

این است دارویی که درد گناهان را ساکن و جراحات معصیت را التیام می بخشد. چنانکه اثری از آن باقی نمی ماند. طبیب جوان که از شنیدن این سخنان حکیمانه متحیر شده بود، مراتب ادب و اخلاص و عجز خود را به ساحت مقدس امیرالمومنین علی (ع) ابراز کرد.

رهنمودهای رسول اکرم (ص)

پروردگار متعال هیچ دردی را بی درمان نیافریده است، مگر بیماری سام ( مرگ)

آنانکه اثری از آبله بر بدن دارند عمری طولانی خواهند داشت. این عده را به طول عمر بشارت دهید.

اساس هر بیماری درد سر است.

تا در خود اشتها نیافته اید دست به سوی طعام دراز نکنید و همچنان که در خود اشتها را احساس می کنید دست از طعام بکشید.

معده آدمیزاد کانون همه دردهاست و پرهیز، راز هر درمان است.

اساس هر مداوا گرم نگه داشتن موضوع درد و بیماری است.

نفس خود را به هر چه عادت داده اید وابگذارید.

پروردگار آن سفره را دوست دارد که در کنار آن دست زیاد باشد.

در خوراک گرم برکت اندکی است. برکت زیاد در خوراکهای سرد یافت می شود.

به هنگام غذا خوردن پای خود را از کفش بدر آورید. زیرا پای شما آسوده خواهد ماند و این سنت، سنت زیبایی است.

با زیر دستان غذا خوردن نوعی فروتنی است. بهشت به آنانکه با زیر دستان غذا می خوردند مشتاق است.

غذا خوردن در بازار نوعی پستی است.

مؤمن همیشه با اشتهای اهل خانه خود غذا می خورد ولی منافق اهل خانه خود را محکوم اشتهای خود می کند.( یعنی تا خود به غذا میل نکند اجازه نمی دهد سفره پهن کنند.)


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق کامل درباره رهنمودهای امامان در مورد بهداشت 32 ص

دانلود پاورپوینت MIS سیستمهای اطلاعات مدیریت

اختصاصی از ژیکو دانلود پاورپوینت MIS سیستمهای اطلاعات مدیریت دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پاورپوینت MIS سیستمهای اطلاعات مدیریت


دانلود پاورپوینت MIS سیستمهای اطلاعات مدیریت

 

دسته بندی : پاورپوینت 

نوع فایل:  ppt _ pptx

( قابلیت ویرایش )

 


 قسمتی از محتوی متن پاورپوینت : 

 

تعداد اسلاید : 295 صفحه

دانشگاه پیام نور-گروه کامپیوتر 1-1 .
(MIS) سیستمهای اطلاعات مدیریت.
رشته مهندسی و علوم کامپیوتر بر اساس کتاب:MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS 8/E 2001Raymond McLeod, Jr.
and George Schell فصل اول مقدمه ای بر سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر کامپیوتر 1-2 اطلاعات مدیریت منابع مهم سازمانی 1-3 )Informationاطلاعات ( پنج منبع اصلی * نیروی انسانی * مواد اولیه * لوازم وماشین ها (شامل تسهیلات و انرژی) * پول * اطلاعات(داده) فیزیکی مفهومی { 1-4 { چگونگی مدیریت منابع * اکتساب * آماده کردن وجمع بندی * استفاده بهینه * جایگزینی 1-5 انواع کاربران * مدیران * غیر مدیران * تشکیلات و سایر افراد شرکت 1-6 تأثیرسطح مدیریت بر منابع اطلاعات سطح کنترل اجرایی داخلی خارجی 1-7 سطح طراحی استراژیک سطح کنترل مدیریتی تأثیرسطح مدیریت بر فرم اطلاعات جزئیات کلیات 1-8 سطح کنترل اجرایی سطح طراحی استراژیک سطح کنترل مدیریتی چگونگی ظهور مدیران در حوزه ها و سطوح مختلف وظایف مالی وظایف کار گزینی وظایف اطلاعاتی وظایف ساخت وتولید وظایف بازرگانی 1-9 سطح کنترل اجرایی سطح طراحی استراژیک سطح کنترل مدیریتی Fayol وظایف مدیران در مدل 1-10 سطح کنترل اجرایی سطح طراحی استراژیک سطح کنترل مدیریتی مهارتهای مدیران * ارتباطات * حل مسائل زمینه های همکاری متخصصین اطلاعات 1-11 { روشهای مختلف اطلاعات حل مسأله گزارشهای کامپیوتری گزارشهای غیر کامپیوتری پست الکترونیکی دوره ای تلفن حل مسائل رسانه کتبی رسانه شفاهی منابع داخلی منابع خارجی جلسات زمانبندی شده جلسات زمانبندی نشده ایمیل صوتی تور سمینار نامه ها و مکاتبات 1-12 دانش مدیران * دانش کامپیوتر * دانش اطلاعات * درک تفاوتها 1-13 اجزای سیستماجزای یک سیستم که همدیگر را کنترل می کنند اهداف مکانیزم کنترل تبدیل ورودی خروجی 1-14 سیستم دور باز تبدیل ورودی خروجی 1-15 مقایسه سیستم دور باز و سیستم دور بسته * سیستمهای باز : با محیط خارجی به وسیله جریان منابع مرتبط است .
* سیستمهای بسته : با محیط خارجی مرتبط نیست .
1-16 سیستمهایک سیستم ترکیبی از چند زیرسیستم یا اجزای اصلی است .
A-2زیرسیستم A-3زیر سیستم B-2زیرسیستم B-1زیرسیستم سیستم Aزیرسیستم Bزیرسیستم Cجزء اصلی A-1زیرسیستم B-1جزء اصلی 1-17 سیستمهای مفهومی و فیزیکی * سیستمهای فیزیکی : شرکت تجاری شامل منابع فیزیکی * سیستمهای مفهومی : نمایش استفاده از سیستم فیزیکی استفاده از منابع مفهومی - اطلاعات (پردازش شده ) - داده ها (سازماندهی نشده ) 1-18 نمایش سیستمها تأثیرمحیط بزرگتر در عملیات تجاری : - کاهش پیچیدگی - نیاز به اهداف - تأکید بر کار گروهی - تصدیق ارتباط متقابل - مقادیر برگشتی 1-19 اطلاعات و داده ها * پردازش اطلاعات عناصر کلیدی درسیستمهای مفهومی - کامپیوتری - دستی - ت

  متن بالا فقط قسمتی از محتوی متن پاورپوینت میباشد،شما بعد از پرداخت آنلاین ، فایل را فورا دانلود نمایید 

 


  لطفا به نکات زیر در هنگام خرید دانلود پاورپوینت:  توجه فرمایید.

  • در این مطلب، متن اسلاید های اولیه قرار داده شده است.
  • به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
  • پس از پرداخت هزینه ،ارسال آنی پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما و لینک دانلود فایل برای شما نمایش داده خواهد شد
  • در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون بالا ،دلیل آن کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
  • در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون پاورپوینت قرار نخواهند گرفت.
  • هدف فروشگاه ایران پاورپوینت کمک به سیستم آموزشی و رفاه دانشجویان و علم آموزان میهن عزیزمان میباشد. 



دانلود فایل  پرداخت آنلاین 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پاورپوینت MIS سیستمهای اطلاعات مدیریت

دانلود تحقیق کامل درباره شناخت الکل ها 17 ص

اختصاصی از ژیکو دانلود تحقیق کامل درباره شناخت الکل ها 17 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 18

 

فصل مقدماتى:شناخت الکل

1- الکل و انواع آن

از نظر علم شیمى هر ماده‏اى که در فرمول شیمیایى آن عامل‏هیدروکسیل (-OH) وجود داشته باشد، یک الکل محسوب مى‏شود.الکل از مشتقات هیدروکربن هاست که در آن‏ها هرمولکول، ترکیبى ازچند اتم هیدروژن و کربن مى‏باشد. نهایت، یک عامل (OH) جانشین‏یک اتم هیدروژن مى‏گردد. و بنابر تعداد عامل (OH) ، الکل‏ها را یک یاچند ظرفیت مى‏گویند. (1) الکل انواع زیادى دارد که ذیلا به برخى ازآن‏ها اشاره مى‏کنیم:

الف) الکل متیلیک

ساده‏ترین الکل‏ها، الکل متیلیک (2) است که مبناى الکل‏هاى یک‏ظرفیتى مى‏باشد. الکل متیلیک از تقطیر چوب به دست مى‏آید و ازاین رو به آن عرق چوب نیز مى‏گویند. این ماده مایعى است‏بى رنگ‏که در 66 درجه سانتى گراد مى‏جوشد، با شعله کمى آبى رنگ‏مى‏سوزد و چون با آب مخلوط گردد، تقلیل حجم یافته و تولیدحرارت مى‏کند.

الکل متیلیک، در صنایع رنگ‏سازى کاربرد دارد. به علاوه سمى‏است قوى که با شرب 8 تا 10 گرم آن اختلالات هاضمه و اغلب‏کورى دست داده و تلف مى‏کند. (3) .

پس از الکل متیلیک یا متانول بقیه الکل‏هاى یک ظرفیتى یا یک‏عاملى را به الکل‏هاى نوع اول، دوم و سوم طبقه‏بندى مى‏کنند. (4) اتانول که موضوع بحث ماست، در زمره الکل‏هاى نوع اول است.هم چنین الکل‏هاى دو ظرفیتى و سه ظرفیتى و ... نیز وجود دارد که‏مى‏توان از ضدیخ به عنوان الکل دو ظرفیتى (یا الکل دو عاملى‏اشباع) و گلیسیرین به عنوان الکل سه ظرفیتى (یا الکل سه عاملى‏اشباع) نام برد. (5) .

ب) الکل اتیلیک

اگر واژه الکل بدون هیچ پسوند یا پیشوندى به کار رود، مقصود الکل‏اتیلیک یا اتانول (6) است که معروف‏ترین انواع الکل مى‏باشد. در آینده‏خواهیم دید که الکل اتیلیک در صنایع گوناگون و در زندگى روز مره‏مردم، کاربرد زیادى دارد.

چنان که در مقدمه اشاره شد، موضوع بحث ما در این نوشتارمنحصرا الکل اتیلیک یا اتانول است. و هر کجا در این رساله، واژه‏الکل را بدون افزودن کلمه دیگر به کار بریم مقصودمان همین نوع‏الکل مى‏باشد.

اتانول به طور طبیعى و به مقدار بسیار کم در نان (5/0 درصد)،مغزانسان و گیاهان وجود دارد. علاوه بر مخمر (7) و بعضى باکترى‏ها،بدن انسان نیز مقدار چشمگیرى الکل تولید مى‏کند. در اکثر موارد،تمام این تولید، مربوط به میکروب‏هاى موجود در روده انسان‏مى‏باشد. براى آشنایى بیش تر با این ماده، به تبیین اوصاف الکل وآثار ظاهرى الکل برجسم و روان آدمى مى‏پردازیم.

2 - ویژگى‏هاى الکل و آثار آن

الکل اتیلیک در 3/78 درجه سانتى گراد به جوش مى‏آید و در114-درجه ذوب مى‏شود. الکل مطلق، آب گونه‏اى است‏بى‏رنگ وزود آتش‏گیر، با بویى ویژه، در برودت زیاد ابتدا قوام آمده و سپس‏مانند شیشه منجمد مى‏گردد. (8) .

الکل برخلاف پندار بعضى، اثر تحریکى بر اعضاى بدن ندارد،بلکه اثر آن تخدیر یعنى تضعیف فعالیت‏هاى بدن و کاستن از دقت درانجام رفتارهاى گوناگون است. در کتاب‏هاى علمى نیز، الکل را درردیف تخدیر کننده‏ها هم چون اتر و غیره مى‏آورند. یکى ازدانشمندان در این زمینه مى‏گوید: «این واقعیت که افراد تحت تاثیرالکل، خجالتشان از بین مى‏رود و زیاد حرف مى‏زنند، به علت اثرتحریکى الکل بر مغز نیست، بلکه به دلیل از بین رفتن کنترلى است که‏مراکز عالى مغز در میانه‏روى و اعتدال شخص از خود انجام‏مى‏دهند.» (9) .

به هر حال، تمامى مشروبات الکلى، حاوى مقدارى الکل‏مى‏باشند و هرگونه آثار تخدیرى که از مشروبات الکلى بروز مى‏کندمربوط به وجود این ماده در آن هاست. میزان این تخدیر که ما از آن به‏«مستى‏» تعبیر مى‏کنیم بستگى به درصد الکل موجود در این گونه‏مشروبات دارد. چنان چه شخص مقدارى الکل بنوشد، قریب 15 آن‏فورا به وسیله جدار معده داخل در خون و بقیه در امعاء واردمى‏گردد. مقدارى هم ممکن است‏به وسیله ریتین یا با ادرار خارج‏شود. ولى قسمت اعظم آن در هر حال در بدن مى‏ماند و در آن جامتدرجا اکسید شده و احتیاجى به هضم و گوارش ندارد. (10) .

کبد انسان قادر است در هر ساعت، 8 گرم الکل را اکسید کند.مقادیر زیادتر در جریان خون ظاهر شده ولى غلظت کم تر از 05/0%علامتى در شخص به وجود نمى‏آورد. از غلظت 05/0% به بالاست‏که علائمى نظیر کاهش توازن اعمال فیزیکى و اختلال در دید پیش‏خواهد آمد.


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق کامل درباره شناخت الکل ها 17 ص