1 – قندها: قندها انرژی زا هستند. قند میوه ها گلوکز و فروکتوز و قند
موجود در شیر لاکتوز است. قند و شکر نیز ساکارز هستند.
2 – نشاسته: نشاسته نیز انرژی زا است بیشتر نان و برنج و
سیب زمینی از نشاسته است. هر دانه نشاسته (آمیلو پلاست) از تعداد فراوانی مولکول
نشاسته ساخته شده است. دانه های نشاسته را پوششی احاطه می کند.
3 – سلولز: دیواره سلول های گیاهی چند لایه ای و عمدتاً سلولزی است. در بدن ما آنزیمی که سلولز را تجزیه کنند به وجود نمی آید. اما وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم است. رشته های سلولزی موجود در غذا الیاف نام دارند. الیاف موجود در غذا از ابتلا به یبوست و سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری می کنند
برای دانلود کل پاورپوینت از لینک زیر استفاده کنید:
دانلود پاورپوینت علوم زیستی اول دبیرستان فصل تغذیه - 15 اسلاید